AIRMAG - pričarajte si dobro kakovost zraka!

AIRMAG - pričarajte si dobro kakovost zraka!

Vse bolj in bolj ugotavljamo kako pomemben za naše zdravje je čist in svež zrak v prostorih kjer se zadržujemo. Kakovost notranjega zraka je odvisna od dejavnikov, ki izvirajo iz zunanjega in notranjega okolja in je izjemnega pomena za naše dobro počutje in zdravje.

Vse več se pojavlja bolezni dihal pri odraslih še več pa pri otrocih, posebno v zimskem času, ko prostore ogrevamo in s tem izsušujemo zrak. Skoraj lahko že govorimo o »epidemijah«. Najbolj občutljiva skupina ljudi so prav otroci, starejši ljudje in kronični bolniki.
 
Za svež in čist zrak običajno opisujemo zrak, ki ne vsebuje »primesi«, kot so na primer prah in alergeni delci. Zrak mora biti ravno prav suh oziroma vlažen, kar pomeni 40 -60 % relativne vlažnosti v prostoru.
 
Današnje stavbe so zgrajene tako, da so zelo »zrakotesne«, da si s tem ko nam toplota ne uhaja iz prostorov prihranimo pri ogrevanju. Po drugi strani pa tudi svež zrak iz zunanjosti ne prihaja v notranjost. Zato moramo poskrbeti za pravilno zračenje prostorov. 
 

Kako do svežega in čistega zraka?

Najenostavnejše naravno prezračevanje je odpiranje oken. Po priporočilih naj bi prostore v zimskem času kratko in temeljito prezračili približno v 4 do 6 minutah. V tem času zamenjamo zrak v prostoru. To naj bi storili kar nekajkrat na dan, kar nam seveda povzroča izgubo toplote in vlage v prostoru in s tem viša stroške ogrevanja.
 
V času ko ogrevamo prostore in ko je zunaj zelo mraz, z zračenjem povzročimo, da zrak v prostoru še dodatno izsušimo namesto, da bi ga navlažili. Za primer naj navedem, da zrak v prostoru, ki ima temperaturo 20 stopinj Celzija vsebuje približno štirikrat več vlage kot zrak zunaj pri temperaturi okrog ledišča.

Kako brez dodatnih stroškov do dobrega počutja in zdravega zraka v bivalnih prostorih?

Da se izognemo boleznim dihal in težavam z alergijami, nahodi in pljučnimi boleznimi lahko sami poskrbimo za bolj kakovosten in ravno prav vlažen zrak v prostoru. Priporočamo vam izdelek, ki je že nekaj časa na našem tržišču. Vlažilec zraka Airmag deluje brez električnega toka, zrak navlažuje samo s hlapi, v koritu naprave pa ostanejo v zraku plavajoče nečistoče. Istočasno pa nam zagotavlja tiste lastnosti sobnega zraka, ki so značilne za atmosferski zrak v naravi, torej na prostem.

dr. Ema Mušič dr. med.,specialist za pljučne bolezni in alergije, Bolnišnica Golnik
»Vlažilec zraka Airmag je odlična izbira za čiščenje in vlaženje zraka v prostorih, saj omogoča vzdrževanje za dihala primernega, čistejšega bivalnega okolja.«

Suh zrak v prostoru povzroča resne težave z:
- Dihali
- Težave s sinusi in zamašenim nosom
- Napadi astme in poslabšanje raznih alergijskih stan
- Izsuši nam sluznico in kožo in oči

Izjava gospodinje:
Kot zanimivost naj povem, da nisem med najbolj pridnimi gospodinjami. Ne moti me vsak prah ali smet, ker mi življenje izpolnjuje ogromno drugih zanimivih dejavnosti in hobijev. Tako da »lovljenje prahu »lahko zelo enostavno odložim na jutri.

Vlažilce zraka AIRMAG pa uporabljamo v celotni hiši in poslovnih prostorih. Čistim jih enkrat v sezoni. Največkrat na koncu sezone in vso sezono delujejo brezhibno. Je pa res, da so ob koncu sezone polni prahu in umazanije, ki se je izločila iz zraka in vode. Prav vesela sem tega, ker je ostalo na vlažilcu in ne v naših dihalih.

Priporočeni izdelki:
Airmag vlažilec zraka za radiator
Airmag vlažilec zraka za radiator je namenjen vlaženju presuhih prostorov predvsem v zimskih časih - v času kurilne sezone...
Vichy Densi-Solutions balzam, 150 mL
Namenjen intenzivni negi, konstantni debelitvi lasu in s tem posledično doseganju bolj gostih las...
Povezani članki:

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo