Alfa lipoična kislina - pospešen transport glukoze v mišične celice!

Alfa lipoična kislina - pospešen transport glukoze v mišične celice!

To je maščobna kislina, ki ima močan antioksidativni učinek, saj nase veže proste radikale v telesu in s tem preprečuje tveganje za nastanek številnih degenerativnih bolezni in prezgodnje staranje. Povečuje tudi učinkovitost drugih antioksidantov, kot sta vitamina C in E, glutationin koencim Q 10, saj vpliva na njihovo obnovo v reducirano obliko, da se lahko borijo proti prostim radikalom.

Da glukoza pride v celice, mora biti pritrjena na inzulin. Alfa lipoična kislina posnema delovanje hormona inzulina, kar izboljša občutljivost receptorjev celic na inzulin in tako pospeši prehod glukoze v celice. Tako dokazano preprečuje inzulinsko rezistenco in s tem povezane zaplete sladkorne bolezni. Posledično se več glukoze prenese v mišične celice, ne v maščobne celice, kar pomeni povečane zaloge glikogena in manjše kopičenje maščob. V Evropi (Nemčiji) je alfa lipoična kislina dovoljena za zdravljenje diabetične nevropatije.

Alfa lipoično kislino se priporoča:

 • za zaščito celic pred prostimi kisikovimi radikali,
 • bolnikom z oslabljenim imunskim sistemom,
 • ljudem s sladkorno boleznijo tipa 2,
 • športnikom, za povečan vnos glukoze v mišične celice,
 • pri varovanju živčevja, saj sodeluje priregeneraciji živcev (nevropatija),
 • pri obremenitvi s težkimi kovinami.

Absorpcija Alfa lipoične kisline v obliki dopolnila je hitra in učinkovita (80 %), prav tako tudi presnova in čiščenje iz telesa, zaradi česar se priporoča dnevni odmerek porazdeliti čez ves dan.

Preventivni odmerki Alfa lipoične kisline so 100 do 300 mg, za povečanje antioksidativne sposobnosti telesa 300 do 600 mg in vse do 900 mg pri resnejših boleznih kot sta rak in diabetes.

Alfa Lipoična Kislina je zelo nestabilna in hitro razgradljiva kislina, zato je prehranska dopolnila alfa lipoične kisline bolje kupiti v kapsulah kot v prahu.

Now Alfa lipoična kislina, 250 mg, 60 kapsul

Deluje tako v vodnem kot v maščobnem okolju. Alfa lipoična kislina nastaja v človeškem telesu, vendar v zelo majhnih količinah. Lahko jo zaužijemo s hrano. Alfa Lipoična Kislina je edinstvena, ker podpira lovilce radikalov v telesu in deluje tako v vodnem, kot tudi v maščobnem okolju. Lahko tudi povečuje učinkovitost antioksidantov, kot sta vitamin C in E, in tako podaljša njihovo aktivnost.

Priporočeni izdelki:
Now Alfa lipoična kislina 250 mg, 60 kapsul
Now Alfa lipoična kislina je sedaj na voljo v obliki prehranskega dopolnila - molekula alfa lipoična kislina pa deluje tako v lipofilnem kot tudi v hidrofilnem okolju.
Povezani članki:

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo

 • Kineziološki trakovi so postali vse bolj priljubljeni in skoraj ne vidimo športnega dogodka brez njih. Vse bolj pogosto pa najdejo mesto v domači lekarni. Zato smo jih vzeli pod drobnogledom: ali gre za koristen protibolečinski pripomoček, ali le še enega v vrsti modnih trendov. 

 • Zadovoljni uporabniki blagovni znamki PHARMAhealth zaupajo ker združuje naravne sestavine z namenom doseganja vsakokratnega maksimalnega učinka.

 • O vsestranski vlogi in številnih koristih koencima Q10 se v zadnjih desetletjih veliko govori. Kljub temu na dan prihajajo nova dognanja, ki ta telesu lasten
  antioksidant povezujejo z ugodnim vplivom na zdravje.

 • Naši organi tiho skrbijo za tisoče dejavnosti in opravil, ki nas ohranjajo pri življenju in dobrem počutju. Seveda si želimo, da bi nam še dolgo služili a za to jim je potrebno znati tudi prisluhniti.