Divji jam - naravna pot do ženskega hormonskega ravnovesja!

Divji jam - naravna pot do ženskega hormonskega ravnovesja!

Hormonsko neravnovesje je posledica začaranega kroga stresa, utrujenosti, nihanja telesne teže, pogostih sprememb v razpoloženju, depresije, napihnjenosti, povečanega apetita, predmenstrualnega sindroma, vročinskih oblivov, fizioloških sprememb v menopavzi in drugih težav.

Divji jam je mehiška vzpenjavka, katere izvleček diosgenin iz koreninice vpliva na naravno biokemično pot lipidov v sodelovanju z encimi. Kadar je endokrini/ hormonski sistem šibek, lahko pripravki iz divjega jama na naraven način uravnavajo tvorbo adrenalnih steroidnih hormonov v količinah, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje.

Priporoča se za uravnavanje simptomov menopavze, saj s svojim delovanjem vpliva na hormonsko ravnovesje ter med ciklusom blaži močne krvavitve. Divji jam v gelu je naravna rešitev pri menjavah razpoloženja, navalih vročine, utrujenosti, anksioznosti, depresiji, lahko ublaži razdraženost (predmenstrualni sindrom) in ima protivnetne učinke, še posebej pri bolečinah v mišicah, ki pogosto spremljajo druge simptome hormonskega neravnovesja. V obliki kapsul je učinkovit pri bolečih menstruacijah z močnimi krči, ker pomirja in deluje antispazmično na mišičevje rodil in sprošča mišice. Koristen je tudi pri bolečinah zaradi okužb urinarnega in prebavnega trakta, kot so kolitis in kronične diareje. Kot tradicionalni naravni pripravek se uporablja kot podpora pri delovanju jeter in pomoč pri izločanju žolča in s tem povezanimi krči žolčevoda.

Dejstva:

  • divji jam vsebuje aktivno učinkovino diosgenin, ki ni hormon, ampak rastlinski steroidni saponin (t. i. fitosterol);
  • v sodobnem svetu se več kot 50 % žensk spopada z negativnimi simptomi estrogenske dominance. Ravnovesje med estrogenom in progesteronom je ključno za žensko zdravje;
  • diosgenin ima zelo podobno kemijsko strukturo kot steroidni hormon progesteron, zato lahko posnema njegovo dejavnost ter pozitivno vpliva na ravnovesje estrogena in progesterona;
  • klinične študije potrjujejo pozitivne učinke diosgenina pri zmanjšanju ali preprečevanju simptomov estrogenske dominance, predmenstrualnega sindroma, menopavze, depresije ter drugih vnetnih in ginekoloških težav;
  • zmanjšanje ravni progesterona med predmenopavzo in menopavzo povzroča številne organske spremembe in motnje, ki jih je mogoče rešiti naravno, z uživanjem divjega jama - ta v nasprotju s sintetičnimi hormoni in nadomestno hormonsko terapijo nima negativnih stranskih učinkov.

Uporaba diosgenina v obliki gela ali kreme je najbolj neposredna in naravna pot za absorpcijo v krvni obtok in nadaljnje fiziološke učinke v telesu.

Priporočeni izdelki:
Divji jam z diosgeninom, 80 kapsul
Divji jam je prehransko dopolnilo, ki nudi pomoč pri vzdrževanju mirnega in udobnega obdobja menopavze.
Napro krema z ekstraktom divjega jama, 60 g
Za naravno lepši izgled ter vitalnost vašega organizma!
Povezani članki:

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo