Jetra - naš največji zaščitni organ

Jetra - naš največji zaščitni organ

Kaj škodi jetrom?


Nepravilna prehrana (premastna hrana, hitra in industrijsko predelana hrana), ter uživanje alkohola, v kombinaciji s stresnim načinom življenja in premalo gibanja zelo bremeni jetra. Naslednja stvar na katero moramo biti pozorni je jemanje veliko zdravil ali nepravilne kombinacije zdravil in pri tem je potrebno dosledno upoštevati nasvete farmacevtov. Pri nas in nasploh v razvitem svetu je zelo pogosta nevšečnost zamaščenost jeter (alkoholna in tudi nealkoholna), ki lahko preraste v resen zdravstven problem (vnetje jeter, ciroza), če ne ukrepamo pravočasno. Jetra obdana v maščobni obroč ne morejo pravilno razstrupljati telesa in tako se začnejo težave.

 

 

Regeneracija
 

Jetra so eden redkih notranjih organov, ki je sposoben naravne regeneracije. To je dobra novica za vse, ki se pravočasno zavejo nevarnosti potencialnega obolenja jeter.

 

 

 

 

Jetra ne bolijo


Obolenj in poškodb jeter se ob pričetku težav običajno sploh ne zavedamo, saj jetra ne bolijo. So namreč organ brez živcev in tako na težavo ne morejo opozoriti z bolečino, ki nas sicer usmeri v zdravljenje. Kljub temu pa lahko po naslednjih znakih sami prepoznamo ali imamo obremenjena jetra: slaba in počasna prebava, ki jo spremljajo napihovanje, občasne slabosti, in občutek neprestane utrujenosti. Pogosto se pojavijo tudi težave s kožo: srbež kože, izguba sijaja in zdrave barve kože.

 

 

 

 

pegasti badelj za jetra
Slika: pegasti badelj - ekstrakt le-tega v mnogih
pripravkih namenjenih za regeneracijo jeter


Opozorilni znak, ki ga nikakor ne smete spregledati, pa je tiščanje pod desnim rebrnim lokom, kar kaže na to, da so jetra povečana. Ne čakajte, da se bosta koža in beločnica obarvala rumeno, saj je takrat obolenje jeter že zelo napredovalo. Za svoje zdravje lahko z zdravim načinom življenja in jemanjem kakovostnih prehranskih dopolnil največ naredite sami.

 

 

 


Razstrupljanje jeter


Poleg zdrave prehrane in gibanja, farmacevti svetujejo jemanje prehranskih dopolnil s pegastim badljem za razstrupljanje in regeneracijo jeter. Obenem pa je nadvse pomembno urediti prebavo, saj se pri počasni prebavi preko črevesne sluznice vsrka veliko škodljivih snovi, ki potujejo v jetra in jih tako še dodatno obremenjujejo. Grenčine iz indijske kosmulje pomagajo pri prebavi in pri presnovi maščob, filantin in hipofilantin pa ščitita jetra pred poškodbami z raznimi kemičnimi toksini in delujeta razstrupljevalno. Gliceritinska kislina iz sladkega korena zaščitno deluje na črevesno sluznico, ker spodbudi nastanek sluzi in pospeši sluznični krvni obtok. Deluje pa tudi protivnetno.

 

Priporočeni izdelki:
Liverin forte, 60 tablet
Prehransko dopolnilo z rastlinskimi izvlečki pegastega badlja, golostebelnega sladkega korena in kosmulje....
Liverin forte, 60 tablet ali ČETVORČEK
Prehransko dopolnilo z rastlinskimi izvlečki pegastega badlja, golostebelnega sladkega korena in kosmulje.

Komentarji (1) "Jetra - naš največji zaščitni organ"

Frenk

Spopštovani, ugotovljeno imam,da so jertra povečana za 17 % nikoli razen te ugotovitve nisem šel nobenemu DR.Mi lahko poveste in svetujete kaj moramn storiti,hvala za odgovor,Lp

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo