Kako lahko vplivamo na boljšo plodnost - FertilUp!

Kako lahko vplivamo na boljšo plodnost - FertilUp!

Neplodnost je postala resna težava sodobne družbe, o kateri se nerado govori. Moderna družba ter hiter življenjski stil botrujeta manjši skrbi za zdravje ter kasnejšemu odločanju za družino, s tem pa se tudi vzroki neplodnosti mnogokrat skrijejo in težave prepoznajo prepozno. Neplodnost je še vedno tabu tema, kar pričajo številne zgodbe ljudi. Vendar temu ni tako, saj ima skoraj vsak šesti par v Sloveniji težave z neplodnostjo. 

Posledica hitrega tempa življenja je pogosto neustrezna prehrana, kateri primanjkuje mineralov, vitaminov ter svežine in le-ta negativno vpliva na zdravje in posledično na plodnost. Prav tako nam zmanjkuje časa za športne aktivnosti, kjer bi se lahko sprostili in pozabili na stresne situacije, povezane s službo ali vsakdanjikom. Prav stres je eden od ključnih vzrokov za neplodnost v sodobni družbi. Pomemben dejavnik pri neplodnosti je tudi pozno odločanje za družino. Najbolj plodno obdobje ženske je od 20. do 30. leta starosti, po 30. letu pa plodnost začne upadati, predvsem po 35. letu starosti. 30-letna ženska ima vsak mesec 20 odstotkov možnost zanositve, kar pomeni, da med stotimi ženskami v enem ciklu v povprečju zanosi 20 žensk. Ko ženska dopolni 40 let, je verjetnost le še 5 odstotna. Sodobna medicina nam sicer lahko pomaga pri bitki z neplodnostjo s hormonskimi terapijami, ultrazvočnimi pregledi ter operacijami, vsekakor pa za večjo plodnost na začetku lahko veliko storimo tudi sami. 

Kaj lahko naredimo sami?

Zavedati se moramo, da za večjo plodnost lahko veliko storimo tudi sami. Pri vsem skupaj gre za tiste male spremembe in korake v pravo smer, ki nas pripeljejo do večje plodnosti. 

Redni pregledi

Za ženske to pomeni redno spremljanje menstualnega cikla ter redni ginekološki pregledi. Če opazite spremembe v dolžini cikla, moči krvavitve ali imate nenadoma bolečine predlagamo, da se oglasite pri svojem ginekologu. Za moške je prvi in najbolj pomemben pregled spermiogram, kjer se pregleda število in koncentracijo semena ter gibljivost in morfologijo. 

Zdrava prehrana

Svetuje se uživanje hrane, ki je bogata z vitamini in minerali in čim bolj sveža. Mnoge raziskave kot hrano za večjo plodnost opisujejo špinačo, med, cimet, ribe, polnozrnate žitarice, jajca, oreščke in semenke itd. Bolje se je izogibati kavi, črnemu čaju, alkoholu, mesu, grahu, beli moki ter sladkorju in sladkim pijačam. V kolikor ne vnesemo potrebnih sestavin v telo s prehrano, si lahko pomagamo z izbranimi prehranskimi dodatki. Za večjo plodnost se priporoča uživanje cinka, selena, joda, antioksidantov, vitamina B6, mace, kalija, vitamina C, folne kisline ali Q10.

Pravilno planiranje spolnih odnosov

Pri planiranju spolnega odnosa je najpomembnejše spremljati ovulacijo. Zanositev je možna le med ovulacijo, zato je ključno poznavanje plodnih dni pri ženski, s čimer lahko tudi pravilno planiramo spolne odnose. Največja možnost zanositve je takrat, ko pride do spolnega odnosa en ali dva dneva pred ovulacijo ali točno na dan ovulacije. 

Telesna aktivnost

Športna aktivnost nam pomaga pri boju s stresom in lažjemu premagovanju težav in tudi pomaga pri nadzorovanju teže, ki je pomembna pri plodnosti. Priporočamo veliko sprehodov v naravo, uživanja v majhnih stvareh ter sproščanje.

Prehranski dodatki in večja plodnost

Hiter tempo življenja nam kljub najboljšim željam pogosto prepreči, da bi živeli zdravo življenje ter skrbeli za ustrezno prehrano. Dejstvo je, da jemo sedaj hrano, ki vsebuje manj hranil kot včasih. Izbrana prehranska dopolnila nam lahko pomagajo nadomestiti ta manjko in poskrbijo za ustrezen vnos vitaminov in mineralov. 

Pri prehranskih dopolnilih se moramo zavedati, da gre za dopolnila in da telo potrebuje dalj časa, da na ustrezen odmerek odreagira, saj je samo delovanje bolj počasno in manj agresivno kot pri medicinskih zdravilih. Priporočeno obdobje uživanja je ponavadi vsaj tri mesece. Predlagamo, da pri izbiri prehranskega dopolnila, zaupate tistemu, ki združuje že celotno formulo (prave sestavine v pravih odmerkih) za večjo plodnost ter vsebuje visokokakovostne sestavine. 

Prehranska dopolnila za žensko naj bi uravnavala nivo hormonov, ki so ključni za urejen menstrualni cikel in ovulacijo. Pri moškem pa si želimo, da bi kombinacija sestavin vplivala na boljšo količino in kakovost sperme (količina, gibljivost ter morfologija). Vse z namenom, da bo lažje in hitreje prišlo do oploditve. 

Na slovenskem tržišču je že od leta 2012 prisotna linija prehranskih dopolnil FertilUp za ženske in moške, izdelana v Nemčiji v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. Visoko kakovostne sestavine vplivajo na plodnost (cink), imajo vpliv na semenčice (selen) in pomagajo v boju z oksidativnim stresom, izboljšajo imunski sistem (železo, vitamin C, folat, selen in cink) ter imajo vpliv na hormone (jod in selen) in ščitnico (vitamin B6). Ženska različica je bogata tudi s folno kislino, ki je zelo priporočljiva tudi zaradi pozitivnih vplivov na zarodek.

Ekipa FertilUp -  skrbimo za vašo plodnost

Priporočeni izdelki:
FertilUp kapsule za ženske, 60 kapsul
FertilUp za ženske je prehransko dopolnilo narejeno iz številnih nutrienotov, ki povečujejo možnost zanositve.
FertilUp kapsule za moške, 60 kapsul
FertilUp je prehransko dopolnilo za moške ter ga sestavlja kombinacija optimalno pripravljenih snovi.
FertilUp duo paket (- 10 % popust)
FertilUp duo paket je idealna kombinacija izdelkov FertilUp in sicer lahko izbirate med tremi kombinacijami.
Povezani članki:

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo