Novost v svetu kozmetike - nano biserna maska

Novost v svetu kozmetike - nano biserna maska

Kaj je Biser maska?


Biser maska je biser iz školjke Pinctada maxima, razdrobljen na nano delce (nano celica je manjša od mikro celice okoli 1000 krat) in omogoča skoraj 100% absorpcijo in izrabo vseh sestavin bisernega praha.

 

 

Učinek Biser maske


Biser s svojimi sestavinami aktivira encim SOD (superoksid dismutaza),  prodre v globoke v plasti kože, ji povrne vlažnost, je bolj zategnjena in nežnejša. Ta encim prav tako upočasnjuje ustvarjanje melanina – pigment, odgovoren za razvoj starostnih madežev.

 

 

 


Sestavine Biser maske


Bio-aktivni Ca (bio-aktivni kalcij) vpliva na presnovo kožnih celic in upočasni proces staranja, varuje kožo pred čezmernim sušenjem in ima antikacerogeno lastnost. Izkazalo se je, da vpliva na ustvarjanje dveh antioksidantnih encimov (katalaza in superoksid dismutaza) za preprečevanje poškodb DNK, ki je običajno vzrok prezgodnjega staranja kože in možnega nastanka kožnega raka. Posebnega pomena je, da je Ca v bisernem nano prahu, zato se popolnoma absorbira in maksimalno izkoristi vse pozitivne učinke na koži in je pri tem ne poškoduje. Biser ima več kot 30 mikro elementov, predvsem St (stroncij) in Ti (titan), ki imata izrazite antioksidantne zmogljivosti, ki zaščitijo kožo pred negativnimi učinki UV sevanja in upočasnijo njeno staranje. Več kot 15 amino kislin ureja metabolizem kožnih celic, kar izboljša elastičnost ter spodbuja prekrvavljenost kože. Mukopolisaharidi, ki jih najdemo v Biseru imajo pozitiven učinek na čiščenje in celjenje ran, preprečujejo nastajanje brazgotin in imajo antiseptičen in protivneten učinek. Zato se Biser maska uspešno uporablja pri problematični koži z aknam in brazgotinam. Mukopolisaharidi pomagajo pri hidrataciji kože, krepijo kolagen in elastin.

 

 

 


Slika: biseri se že dolgo ne uporabljajo več samo za lepotne namene...

 

 

 

Čemu je namenjena?

 


Pomlajevanje:


Glavna značilnost bisernega praha je pomlajevanje in naraven bio-lifting kože. V samo nekaj mesecih, lahko oseba zrelih let izgleda tudi do 10 let mlajše. Pri daljšem uporabljanju maske so učinki vse bolj izraziti. Ampak biserni prah ni le za pomlajevanje...

 


Problematična koža:


Biser maska ima neprecenljivo vrednost pri vnetjih kože (akne, mozolji,..). Ljudje, ki imajo nečisto kožo dobro vedo, kaj vse morajo dati skozi, da bi odpravili problem. Zdaj, na srečo, obstaja naraven in enostaven način. Kot je že razloženo v »Učinkih«, biserni prah ima protivnetni učinek in samo z enkratnim nanosom nahko zmanjša ali celo prekine vnetni proces. Vendar, če je vnetni proces večjega obsega, je potrebno biserni prah nanesti večkrat. Ugotovljen je tudi ugoden vpliv na celjenje ran in hitro regeneracijo kože, brez nastanka madežev in brazgotin.

 

 

 

Brazgotine:


Po vnetnem procesu običajno ostaja grd spominek na akne – brazgotine! Znano je, da se poškodovana koža ne da popolnoma odstraniti, lahko pa je manj vidna. Z redno uporabo Biser maske za obraz (1 – 2 krat tedensko), dosežete izenačen nivo obraza s čimer brazgotine postajajo vse manj vidne. Način uporabe Biser maske pri problemu z brazgotinami se razlikuje od »osnovnega recepta« le v tem, da je potrebna masaža brazgotine 3 – 5 minut, kar omogoča prodor bisernega praha v globoke plasti kože in pospeši cirkulacijo. Če med masažo Biser maska postane suha, lahko navlažite prste in nadaljujete z masažo.

 

 

 

 

Madeži:


V zrelih letih, kot tudi pri poškodbah kože se pojavljajo madeži. Zaradi velike količine bio-aktivnega kalcija, drobljenega do nano celic, biserni prah prodre globoko v plasti kože, kjer pospešuje razgradnjo melanina in s tem madeži bledijo, dokler se ne izenačijo s kožo. Ko gre za starostne pege se priporoča kombinacija oralnega uživanja bisernega praha (Biserni prah v kapsulah) skupaj z nanašanjem Biser maske. Pričanja uporabnikov, ki so poskusili to kombinacijo pravijo, da sta najpogosteje potrebna le dva tedna, da madeži izginejo. Priporočljivo je, da se Biser maska uporablja 1 – 3 krat na teden, odvisno od vrste kože.

 

 

 


Nega obraza:


Pogosto zastavljeno vprašanje – ali lahko nekdo brez težav (patoloških sprememb) kože uporablja Biser masko? Odgovor je DA! Biser maska se priporoča mladim ljudem z zdravo kožo (brez aken, brazgotin, gub,..), da bi ohranili tako polt čim dlje. Dovolj je, če uporabljate Biser masko enkrat tedensko in vaše lice bo ostalo mladostno več let.

 

 

 

Sončne opekline in alergije na sonce:


Če imate občutljivo kožo, ki se hitro opeče na soncu ali, če že imate razvito alergijo na sonce, ki vam dela velike probleme na počitnicah, navajamo nekaj koristnih nasvetov:
•    V obstoječi losion za sončenje vmešajte 3 – 4 ampule bisernega praha. Dobro pretresite pred uporabo in nanesite na kožo pred sončenjem.  Priporoča se tudi za otroke, za dobro zaščito pred UV žarki.
•    Če so se opekline ali alergijske reakcije že pojavile in če je prizadeta večja površina kože, zmešajte eno ali dve ampuli bisernega praha z malo več vode (izmerite količino tri do štiri steklene ampule od bisernega praha) in razmažite po prizadetih območjih. Naslednjih 30 – 60 minut se izogibajte sonca. Če je potrebno lahko postopek ponovite.

 

 

 

 

 

 

Priporočeni izdelki:
Jericho Premium biserna obrazna maska, 50 g
Mešanica naravnih mineralov Mrtvega morja in prahu biserov ohranja kožo mehko, gladko in voljno...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo