Vitaminsko-mineralna abeceda vašega zdravja!

Vitaminsko-mineralna abeceda vašega zdravja!

Jesen in zima sta čas, ko odpornost imunskega sistema oslabi in postanemo dovzetnejši za razne okužbe. Zato je priporočljivo, da ga podpremo s ključnimi vitamini, kot so vitamini B, C, D in E.

B-kompleks

Vitamini B imajo ključno vlogo v presnovnih procesih, riboflavin (vitamin B2) prispeva k delovanju živčnega sistema, razstrupljanju, obnovi celic, pri ohranjanju normalnih rdečih krvničk in drugih pomembnih bioloških procesih. Od osmih vitaminov B ima vsak svojo edinstveno kemijsko strukturo in specifično vlogo v organizmu. Noben vitamin ne more nadomestiti drugega, zato življenje brez njih ni mogoče.

Vitamin C

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema in pri nastajanju kolagena, ki je pomemben za rast, razvoj in obnovo celic v telesnih tkivih, vezeh, hrustancu, dlesnih, žilah, kosteh in zobeh. Zaradi vloge pri obnovi celic je priporočljiv tudi po operacijah za hitrejše okrevanje in celjenje ran.

V naši ponudbi imamo izdelke z različno vsebnostjo vitamina C:

  • tablete C 500 mg - z dodanim šipkom, najcenejši vitamin C na trgu,
  • žvečljive tablete C 500 mg - z izvlečki acerole in citrusovimi bioflavonoidi z okusom pomaranče, absorbirajo se že v ustih,
  • tablete C 1000 mg - z dodanim šipkom, s počasnim sproščanjem v prebavnem traktu.

Povezava do vseh izdelkov >>

Vitamin D

Regulira več kot tisoč genov, pospešuje diferenciacijo in zorenje celic ter protitelesni odziv. Prispeva k normalni absorpciji kalcija in fosforja ter normalni ravni kalcija v krvi. Ker prispeva k delovanju imunskega sistema, je v kombinaciji z vitaminom C zelo pomemben pri preprečevanju okužb in raznih bolezni.

V naši ponudbi so na voljo naslednji izdelki:

  • Vitamin D3 - 400 IE,
  • Vitamin D3 - 1000 IE,
  • liposomalno pršilo z vitaminoma D3 in K2.

Povezava do vseh izdelkov >>

Vitamin E

Vitamin E (tokoferol) je zelo močan antioksidant, ki preprečuje oksidacijo pomembnih celičnih sestavin, varuje celice pred okvarami in ohranja njihovo funkcionalno sposobnost. Tako ščiti tudi specializirane celice imunskega sistema.

Povezava do vseh izdelkov >>

Priporočeni izdelki:
Now C-500 žvečljive tablete, 100 tablet
Now C-500 žvečljive tablete so prehransko dopolnilo, ki je namenjeno nadomeščanju vitamina C.
Now B kompleks, 100 tablet
Now B kompleks je prehransko dopolnilo v obliki tablet, ki je odlična ter uporabna kombinacija nekaterih B vitaminov, inozitola, holina ter sestavine PABA.
Now E-400 vitamin E, 50 kapsul
Prehranska dopolnila za izvrstno počutje!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo