Betaglukani in Imuno BC Junior!

Betaglukani in Imuno BC Junior!

Beta-glukani so dolgoverižni polisaharidi, ki imajo v svoji strukturi monomere D-glukoze povezane z beta-glikozidno vezjo. V naravi beta-glukane najdemo v rastlinah, kot so oves, ječmen, rž, pšenica, v celičnih stenah kvasovk; v gobah reishi, shiitake in maitake ter v algah in bakterijah. Beta-glukan so prvič izolirali leta 1968 Beta-glukani, ki so izolirani iz kvasa so netopni-(1,3/1,6-Beta-glukan) in po številnih študijah imajo večjo biološko uporabnost od njihove topne (1,3/1,4-Beta-glukan) oblike.

Beta-(1,3/1,6)-D-glukan je dolgoverižni polisahaid.

Najmočnejše in najbolj širokospektralno delovanje imajo betaglukani, ki so izolirani iz kvasovk Saccharomyces cerevisiae.  

MEHANIZEM DELOVANJA BETA-GLUKANOV  

Beta-glukani v organizmu imajo imunomodulatorno delovanJe, ker spodbujaio aktivacijo nevtrofilcev, T in B limfocitov in aktivirajo NKT celice.  

Z uporabo beta-glukanov se spodbuja proizvodnja citokinov in krepi imunski sistem.

Beta-glukani, ko so v stiku z makrofagi, omogočajo do 7 x bolj učinkovito prepoznavo in.uničenje provzročitelja bolezni Krepi lokalni obrambni mehanizem mukoznih membran na način, da spodbuaja sekrecijo lgA v slini ter Je v pomoč pri respiratornih infekcijah.

TIP IN STRUKTURA BETA-GLUKANOV

KAKO DELUJEJO BETA-GLUKANI IZ RAZLIČNIH VIROV?

*Slike so prevzete iz predavani dr.sc. Ivana Pavica, dr.med.; Klinika za otroške bolezni Zagreb, Uporaba beta-glukanov pri respiratornih intekcijan otrok.

ZAKLJUČEK

Peroralna uporaba beta-glukanov skozi krajše obdobje bistveno zviša koncentracijo lizozima in CRP v slini kronično respiratorno obolelih otrok. Stimulira sluznično imuniteto (možne metode prevencije in zdravljenja otrok z respiratornim težavam).

IMUNO BC JUNIOR

Tekoče prehransko dopolnilo za otroke, ki v enem ml vsebuje 10mg visoko prečiščenega beta-1,3/1,6-D-glukana in 10 mg vitamina C Beta-1,3/1,6-D-glukan Je biološko aktivna naravna snov, ki je izolirana iz celične stene kvasovk Saccharomyces cerevisiae Vitamin C prispeva k normalni fuknoj imunskega sistema in zrnanišaniu utrujenosti in izčrpanosti

Imuno BC JUNIOR tekoče prehransko dopolnilo se Jemlje kot pomoč funkciji imunskega sistema v dozi od 1ml/5kg telesne teže enkrat na dan, skozi obdobje od 1 do 3 mesece. Ob povečanih potrebah se priporoča jernarue dvakratne doze prve tri dni.

KDO?

OTROCI OD 1. LETA

OTROCI, KI BODO V VEČJEM KOLETKIVU (VRTEC, ŠOLA) OTROCI Z OSLABLJENIM IMUNSKIM SISTEMOM

KDAJ IN V KATERIH SITUACIJAH?

PREVENTIVNO - NEKAJ TEDNOV PRED ZAČETKOM ŠOLSKEGA LETA ALI ODHODA V VRTEC

V ČASU TRAJANJA INFEKCIJE (Z NAMENOM, DA SE SKRAJŠA PERIOD REKONVALESCENCE IN TRAJANJE INFEKTA)

PO BOLEZNI - Z NAMENOM HITREJŠEGA OKREVANJA (POSEBEJ PO UPORABI ANTIBIOTIKA)

DOZIRANJE

V PRIPOROČENEM DNEVNEM ODMERKU VSEBUJE: