Bilobil - ohranite svoj um v vrhunski formi!

Bilobil - ohranite svoj um v vrhunski formi!

Možgani veljajo za najbolj zapleten in najbolj dovršen organ v našem telesu. Usmerjajo skoraj vse telesne funkcije in omogočajo razmišljanje ter čustveno dojemanje sveta okrog nas. So neprecenljiv in nenadomestljiv organ, ki omogoča ustvarjalnost, znanje in domišljijo ter vpliva na naše vedenje. Omogoča nam, da smo to, kar želimo biti, in da smo pri tem, kar počnemo, edinstveni.

Po ugotovitvah znanstvenikov se okoli 45. leta začnejo spreminjati tudi naši možgani. Do sprememb pride v možganski strukturi, zmanjševati se začne njihova prekrvitev, s tem pa tudi dotok kisika in hranljivih snovi do možganskih celic. Zaradi hitrega načina življenja in s tem povezanega stresa lahko možgane prizadenejo tudi škodljivi radikali, kar lahko vodi v propadanje možganskih celic. Posledica je upad miselnih sposobnosti, kar se kaže kot pozabljivost, raztresenost, slabša koncentracija in motnje spomina.

Zato je pomembno, da pravočasno poskrbimo za svoje možgane in njihovo vitalnost. Pri tem je ključno, da jih postavljajmo pred nove izzive in jim omogočamo nove dogodivščine, saj tako prispevamo h kakovostnemu, aktivnemu in veselemu življenju.

Tako ni na primer nikoli prepozno za učenje novega jezika ali igranje novega glasbila, za to, da se odpravimo v neznano in odkrivamo nove koščke sveta, obiščemo glasbene prireditve in smo aktivni v socialnem okolju. Življenje nam ponuja nešteto priložnosti, da spoznavamo nove ljudi in sklepamo nova prijateljstva.

Pri tem seveda ne smemo pozabiti na zdravo in uravnotežena prehrano, ki možganom zagotovi ustrezno energijo za uspešno opravljanje nalog, ter na zadosten in kakovosten spanec. Pomembna je tudi redna telesna vadba, kajti že pol ure telesne dejavnosti na dan prispeva k boljši koncentraciji in pozornosti.

Za ohranjanje vitalnih in zdravih možganov je koristna tudi možganska vadba – reševanje različnih miselnih nalog, na primer logičnih izzivov in zank, miselnih iger in ugank, branje, igranje šaha. Pomembno je, da so naloge prijetne in da se ob njih tudi zabavamo.

Pri ohranjanju svojega uma v vrhunski formi si lahko pomagamo tudi z rednim jemanjem Bilobila. Z izvlečkom ginka izboljša oskrbo možganov s kisikom in hranilnimi snovmi, razširi krvne žile in izboljša prekrvitev ter deluje antioksidativno, saj možganske celice varuje pred škodljivimi radikali. Že z 2 kapsulama na dan (240 mg) dosežemo priporočeni dnevni odmerek in prispevamo k ohranjanju svoje miselne vitalnosti. Več o Bilobilu in pomenu redne skrbi za možgane lahko preberete na spletni strani www.bilobil.si.

Priporočeni izdelki:
Bilobil 120 mg, 60 kapsul
Pri blagi do zmerni demenci vseh vrst.
Bilobil 80 mg, 60 kapsul
Pri blagi do zmerni demenci vseh vrst.
Povezani članki:

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo