Kako bi praznovanje načrtovala vaša jetra?

Kako bi praznovanje načrtovala vaša jetra?

Naši organi tiho skrbijo za tisoče dejavnosti in opravil, ki nas ohranjajo pri življenju in dobrem počutju. Seveda si želimo, da bi nam še dolgo služili a za to jim je potrebno znati tudi prisluhniti. Ste se, denimo, kdaj vprašali, kako bi bilo videti vaše novoletno praznovanje, če bi ga načrtovala jetra?

NAMESTO ALKOHOLA - VODA, ČAJI IN NEKAJ, PODOBNO KUHANEMU VINU  

Jetra imajo ničelno toleranco do alkohola, in če bi lahko, bi ga zagotovo skrila daleč stran od vašega dosega. Ali ste vedeli, da jetra potrebujejo približno eno uro, da predelajo in odstranijo eno enoto oziroma deset gramov alkohola? Nič ne more pospešiti tega procesa. Če zaužijete več kot deset gramov alkohola v eni uri, ta ostane v krvnem obtoku, preden se v jetrih razgradi· in nato odstrani iz organizma. Poleg velike obremenjenosti jeter alkohol izčrpa in dehidrira celotno telo. če bi jetra lahko govorila, bi vam torej v prvi vrsti gotovo svetovala, da alkohol (pa tudi gazirane pijače) nadomestite z zdravo izbiro, kot so čaji in voda.   Si prazničnih dni ne predstavljate brez kuhanega vina? Potem pokusite njegovo brezalkoholno različico. Pripravite grozdov čaj iz svežih ali zamrznjenih grozdnih jagod: v vreli vodi jih zmečkajte z vilicami in pokuhavate približno pet minut. Dodajte trsni sladkor (ni treba pretiravati), kakšen krhelj pomaranče in klinčke. Vonj bo zelo podoben tistemu od kuhanega vina, okus pa naravnost božanski!  

OLIVNO OLJE IN VELIKO ZELENJAVE

Zamaščenost jeter je velik družben in zdravstveni problem, saj lahko vodi v cirozo in napreduje vse do odpovedi tega organa. Zato je zadnje, kar si jetra želijo ob novem letu, mastna pečenka, rogljički in rafinirana olja, na katerih pripravljamo jedi. Namesto sladic naj bo vaša miza v prazničnem času obložena z veliko sadja, zelenjave (denimo artičokami, ki se z jetri zelo dobro razumejo), polnovrednimi žiti in zdravimi beljakovinami. Hrana naj bo pripravljena na olivnem olju. Navsezadnje pa se vam tudi sladicam ni treba izogniti, če bodo te pripravljene na zdrav način. Namesto belega sladkorja, ki na jetra prav tako slabo vpliva kot alkohol, v   sladice dodajte kokosov sladkor, ste-   vio ali vsaj rjavi nerafinirani trsni sladkor.  

PRED VEČERJO Z BAKLAMI NA POHOD  

Vaša jetra obožujejo gibanje in vsak korak šteje. Med prazniki, ko imamo malo več prostega časa, lahko aktivnost združite s prijetnim druženjem, za katero med letom prepogosto zmanjka časa. Zberite vse, ki jih imate radi, in se pred večerjo ali po njej skupaj odpravite na pohod z baklami. Razgibali se boste, nadihali svežega zraka, sprostili in nakramljali. Vse v enem, torej. Sploh sprostitev je pri tem odlična motivacija, da predlagano idejo v resnici izpeljete. Znanstveniki so namreč ugotovili, da tudi stres opazno vpliva na slabše delovanje jeter.  

DARILO ZA JETRA

Če bi jetra lahko napisala pismo Božičku, kaj naj jim   ta prinese za darilo, bi si za-   gotovo zaželela nekaj, kar jim bo pomagalo in jih ohranilo v zdravem pogonu. Zaželela bi si naraven, visoko kakovostni izdelek Liverin Forte, ki vsebuje silimarin iz pegastega badlja, rastlinske izvlečke golostebelnega sladkega korena, indijske kosmulje ter vitamin B-kompleksa in vitamin E, ki skupaj prinašajo edinstveno pomoč za razstrupljanje. To potrjuje že več kot 300.000 zadovoljnih uporabnikov.  

 

Priporočeni izdelki:
Liverin forte, 60 tablet ali ČETVORČEK
Prehransko dopolnilo z rastlinskimi izvlečki pegastega badlja, golostebelnega sladkega korena in kosmulje.
Pegasti badelj + reishi, 60 kapsul
Pegasti badelj + reishi je prehransko dopolnilo obogateno s kvalitetnim ekstraktom pegastega badlja in reishi gob.
Puritan's Pride Pegasti badelj 1000 mg , 180 mehkih kapsul
Puritan's Pride Pegasti badelj ekstrakt 1000 mg je inovativna in naravna oblika pegastega badlja in je primeren kot naravna podpora organizmu.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo