Lasje so lahko tudi krhki...

Lasje so lahko tudi krhki...

Lasje so prav tako živi del telesa, del, ki tudi diha in je v mnogočem odvisen od našega dobrega ali slabega počutja. Če telesu primanjkuje vitaminov, proteinov in rudnin, kar se nam ob koncu zime rado zgodi, postanejo naši lasje bolj pusti, krhki in izpadajo bolj kot prej.


Kaj lahko storimo?

Zanje bomo najbolje poskrbele tako, da jih primerno hranimo - in to predvsem od znotraj. Tako za naše počutje, zdravje kot tudi za naše lase je najboljša s proteini bogata hrana in veliko svežega sadja in zelenjave. Za vse vrste las pa je zelo dober kvas. Vsebuje vitamin B v naravni obliki in prav ta vitamin je zelo pomemben za zdravje las, kože in nohtov. Trdijo celo, da je kvas dobro sredstvo proti plešavosti. Pojejmo torej vsak dan za oreh velik košček kvasa in to počnimo vsaj dva tedna. Najbolje je, da ga jemljemo zjutraj, na tešče.
 


Vso zimo so naši lasje izpostavljeni škodljivim zunanjim vplivom: onesnaženemu okolju, hladnemu vetru, suhi toploti v zaprtih prostorih. Zato pomladi nujno potrebujejo dodatno nego. Lasje se nanjo hitro in hvaležno odzovejo, pa naj bo dodatek še tako pičel.

Slabim, krhkim in izsušenim lasem pripravimo hranilno oblogo. Potem ko jih dobro skrtačimo in razčešemo, v lasišče in lase na rahlo vtrimo sojino ali ricinusovo olje, ki smo mu dodale rumenjak (v kavno skodelico olja vmešajmo en rumenjak). To je dovolj za kratke in srednje dolge lase. Namaščene lase pokrijmo s plastično kapo ali folijo in ovijmo v brisačo. Oljni obkladek naj deluje vsaj dve uri, potem pa lase dobro umijmo z blagim šamponom. Oljno oblogo naredimo vsaj dvakrat na mesec.

Splošno je znano, da lasem zelo dobro dene tudi poparek iz kopriv, ki ga nanesemo na lase ob koncu umivanja. Kadar čistimo avokado, nikar ne zavrzimo njegove lupine. Z notranjo stranjo lupine dobro natrimo lasišče. Pravijo, da avokado zelo pomaga poškodovanim lasem in tudi pospešuje rast las.
 

Priporočeni izdelki:
Dr. Böhm tablete za kožo lase in nohte
Tablete vsebujejo 9 pomembnih mikrohranilnih snovi za lepo kožo, močne lase in trdne nohte...
Davines energijski krepilni losjon, 100 mL
Čista esencialna olja žajblja in cajeputa, ekstrakti kardamoma, ingverja, koprive, angelike, ginko bilobe...

Komentarji (1) "Lasje so lahko tudi krhki..."

Jernej

Lušna frizurca ni kaj!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo

  • Kineziološki trakovi so postali vse bolj priljubljeni in skoraj ne vidimo športnega dogodka brez njih. Vse bolj pogosto pa najdejo mesto v domači lekarni. Zato smo jih vzeli pod drobnogledom: ali gre za koristen protibolečinski pripomoček, ali le še enega v vrsti modnih trendov. 

  • Zadovoljni uporabniki blagovni znamki PHARMAhealth zaupajo ker združuje naravne sestavine z namenom doseganja vsakokratnega maksimalnega učinka.

  • O vsestranski vlogi in številnih koristih koencima Q10 se v zadnjih desetletjih veliko govori. Kljub temu na dan prihajajo nova dognanja, ki ta telesu lasten
    antioksidant povezujejo z ugodnim vplivom na zdravje.

  • Naši organi tiho skrbijo za tisoče dejavnosti in opravil, ki nas ohranjajo pri življenju in dobrem počutju. Seveda si želimo, da bi nam še dolgo služili a za to jim je potrebno znati tudi prisluhniti.