Depilacija - predlogi in namigi

Depilacija - predlogi in namigi

Prišla je pomlad, dočakali smo toplejše dneve in po mestu srečujemo mini krila in bermuda hlače. Malo je žensk, ki jih je narava obdarila s parom dolgih in vitkih nog, kakršne morajo imeti manekenke. Tudi če noge niso idealne in popolnoma usklajene z modnimi zapovedmi, jih vendarle lahko polepšamo že s tem, da z njih odstranimo odvečne dlačice. Poraščene noge niso v okras nobeni ženski, zatorej: stran z dlačicami! Odločimo se za depilacijo, kot pravimo odstranjevanju dlačic. Najbolje je, da nam to strokovno opravijo v kozmetičnem salonu. Če namreč dlačice odstranjujemo same z britjem, se kmalu spet pojavijo in postopek je zato treba kar pogosto ponavljati. Še najprimernejša je depilacija nog in rok s smolo, saj njen učinek traja še največ časa. Ves postopek v kozmetičnem salonu traja približno 15 minut, nato pa noge (ali roke) še zmasirajo, da se koža umiri.
 


Nekatere ženske to opravijo tudi same. Če se odločimo za to pot, izberimo kakovostno smolo za depilacijo. V vodni kopeli jo pogrejemo do mlačnega, da jo lažje nanesemo na kožo, nato pa jo z leseno ali plastično palico na tenko nanesemo v smeri rasti dlak. Čez smolo položimo platnen trak tako, da se po vsej površini dobro prilega. Čisto na koncu traku pustimo še nekaj prostora, da ga lahko primerno in odločno potegnemo v nasprotni smeri rasti dlak. Manj nas bo bolelo, če z drugo roko odločno primemo spodnjo mišico, saj se tako koža dobro napne. Koža, na katero nanesemo smolo, ne sme biti mastna, saj se na mastno podlago smola ne prime. Nemalo spretnosti in potrpljenja je potrebno, da si noge zdepiliramo same. Nerodno je zlasti na zadnji strani nog.

Po depilaciji noge dobro sperimo in v kožo nežno vmasirajmo kremo ali olje. Oljni izvlečki kamilice kožo umirijo, da ni rdeča. Tudi šentjanževo olje lepo umiri kožo. Mogoče niste vedele, da si ženske že tisočletja odstranjujejo odvečne dlake. Že starim Egipčanom (3000 let pred našim štetjem) se z dlakami poraščeno telo ni zdelo lepo. Tako moški kot ženske so odstranjevali dlake po telesu. Uporabljali so bronaste britve, za puljenje obrvi ali kakšne dlačice na obrazu pa so že takrat imeli pincete. V Ameriki so poraščene noge in dlake pod pazduhami znak neciviliziranosti in zaostalosti. Tudi v najbolj revnih delih Amerike ne boste srečali ženske, ki bi imela obleko brez rokavov, pod njo pa zaraščeno pazduho.

Tudi pod pazduho se lahko depiliramo s smolo, dlačice pa lahko odstranimo tudi z britjem ali pa z depilacijsko kremo. Po depilaciji pazduhe ne uporabljajmo dezodoranta, ki vsebuje alkohol. Najbolje je, da nanesemo na depilirano mesto toaletni ali otroški puder.

Na obrazu se raje odločimo za trajno odstranjevanje dlačic ali pa jih populimo s pinceto. Za odstranjevanje dlačic na obrazu ne uporabljajmo depilacijske kreme. »Brčice« nad zgornjo ustnico nam lahko vešča kozmetičarka odstrani s smolo, seveda, če nam lahko zagotovi, da po depilaciji ne bo ostala rdeča sled ali celo vnetje.
 

Priporočeni izdelki:
Bioxet krema za telo, 130 mL
Bistveno zmanjšamo število odvečnih dlak, preostale dlačice pa se skrajšajo in stanjšajo....
Bioxet serum (3x1 mL) in krema za obraz, 5 mL
Po nanosu kreme in seruma je rast dlačic uspešno inhibirana....

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo

  • Kineziološki trakovi so postali vse bolj priljubljeni in skoraj ne vidimo športnega dogodka brez njih. Vse bolj pogosto pa najdejo mesto v domači lekarni. Zato smo jih vzeli pod drobnogledom: ali gre za koristen protibolečinski pripomoček, ali le še enega v vrsti modnih trendov. 

  • Zadovoljni uporabniki blagovni znamki PHARMAhealth zaupajo ker združuje naravne sestavine z namenom doseganja vsakokratnega maksimalnega učinka.

  • O vsestranski vlogi in številnih koristih koencima Q10 se v zadnjih desetletjih veliko govori. Kljub temu na dan prihajajo nova dognanja, ki ta telesu lasten
    antioksidant povezujejo z ugodnim vplivom na zdravje.

  • Naši organi tiho skrbijo za tisoče dejavnosti in opravil, ki nas ohranjajo pri življenju in dobrem počutju. Seveda si želimo, da bi nam še dolgo služili a za to jim je potrebno znati tudi prisluhniti.