Depilacija - predlogi in namigi

Depilacija - predlogi in namigi

Prišla je pomlad, dočakali smo toplejše dneve in po mestu srečujemo mini krila in bermuda hlače. Malo je žensk, ki jih je narava obdarila s parom dolgih in vitkih nog, kakršne morajo imeti manekenke. Tudi če noge niso idealne in popolnoma usklajene z modnimi zapovedmi, jih vendarle lahko polepšamo že s tem, da z njih odstranimo odvečne dlačice. Poraščene noge niso v okras nobeni ženski, zatorej: stran z dlačicami! Odločimo se za depilacijo, kot pravimo odstranjevanju dlačic. Najbolje je, da nam to strokovno opravijo v kozmetičnem salonu. Če namreč dlačice odstranjujemo same z britjem, se kmalu spet pojavijo in postopek je zato treba kar pogosto ponavljati. Še najprimernejša je depilacija nog in rok s smolo, saj njen učinek traja še največ časa. Ves postopek v kozmetičnem salonu traja približno 15 minut, nato pa noge (ali roke) še zmasirajo, da se koža umiri.
 


Nekatere ženske to opravijo tudi same. Če se odločimo za to pot, izberimo kakovostno smolo za depilacijo. V vodni kopeli jo pogrejemo do mlačnega, da jo lažje nanesemo na kožo, nato pa jo z leseno ali plastično palico na tenko nanesemo v smeri rasti dlak. Čez smolo položimo platnen trak tako, da se po vsej površini dobro prilega. Čisto na koncu traku pustimo še nekaj prostora, da ga lahko primerno in odločno potegnemo v nasprotni smeri rasti dlak. Manj nas bo bolelo, če z drugo roko odločno primemo spodnjo mišico, saj se tako koža dobro napne. Koža, na katero nanesemo smolo, ne sme biti mastna, saj se na mastno podlago smola ne prime. Nemalo spretnosti in potrpljenja je potrebno, da si noge zdepiliramo same. Nerodno je zlasti na zadnji strani nog.

Po depilaciji noge dobro sperimo in v kožo nežno vmasirajmo kremo ali olje. Oljni izvlečki kamilice kožo umirijo, da ni rdeča. Tudi šentjanževo olje lepo umiri kožo. Mogoče niste vedele, da si ženske že tisočletja odstranjujejo odvečne dlake. Že starim Egipčanom (3000 let pred našim štetjem) se z dlakami poraščeno telo ni zdelo lepo. Tako moški kot ženske so odstranjevali dlake po telesu. Uporabljali so bronaste britve, za puljenje obrvi ali kakšne dlačice na obrazu pa so že takrat imeli pincete. V Ameriki so poraščene noge in dlake pod pazduhami znak neciviliziranosti in zaostalosti. Tudi v najbolj revnih delih Amerike ne boste srečali ženske, ki bi imela obleko brez rokavov, pod njo pa zaraščeno pazduho.

Tudi pod pazduho se lahko depiliramo s smolo, dlačice pa lahko odstranimo tudi z britjem ali pa z depilacijsko kremo. Po depilaciji pazduhe ne uporabljajmo dezodoranta, ki vsebuje alkohol. Najbolje je, da nanesemo na depilirano mesto toaletni ali otroški puder.

Na obrazu se raje odločimo za trajno odstranjevanje dlačic ali pa jih populimo s pinceto. Za odstranjevanje dlačic na obrazu ne uporabljajmo depilacijske kreme. »Brčice« nad zgornjo ustnico nam lahko vešča kozmetičarka odstrani s smolo, seveda, če nam lahko zagotovi, da po depilaciji ne bo ostala rdeča sled ali celo vnetje.
 

Priporočeni izdelki:
Bioxet krema za telo, 130 mL
Bistveno zmanjšamo število odvečnih dlak, preostale dlačice pa se skrajšajo in stanjšajo....
Bioxet serum (3x1 mL) in krema za obraz, 5 mL
Po nanosu kreme in seruma je rast dlačic uspešno inhibirana....

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo

  • Šentjanževka, črna detelja, buča, islandski lišaj - kar se v začetku zdi kot pogled na rastlinski svet ob sprehodu skozi travnike, polja in gozdove, le-to predstavlja osnovo za visoko kakovostne izdelke iz hiše Apomedica.

  • Športna aktivnost sodi k zdravemu načinu življenja. Ljudje se odločimo za različne oblike rekreacije iz različnih razlogov; nekateri, ker bi radi izboljšali telesno zdravje ali izgubili kak odvečen kilogram, drugi se pripravljajo na različna tekmovanja, tretji pa vidijo v rekreaciji splošno zadovoljstvo, razbremenitev od stresa in užitek.

  • Skoraj vsaka ženska v rodnem obdobju občuti katerega od simptomov predmenstrualnega sindroma ali na kratko PMS...

  • V življenju moteče tvorbe na koži opazi skoraj vsakdo. Pred odstranitvijo je ključen natančen pregled kožnih sprememb pri dermatologu, ki bo z dermatoskopom postavil diagnozo in šele nato pacientu predstavil primerne možnosti odstranitve. Med slednjimi je prav radiofrekvenčna (RF) ablacija tista, ki jo zelo pogosto uporabljamo, saj daje zelo dobre rezultate.