Mavala - lepota na konicah vaših prstov!

Mavala - lepota na konicah vaših prstov!

Klinični in raziskovalni laboratorij MAVALA v Ženevi (Švica) se že več kot 50 let osredotoča na reševanje lepotnih problemov ter nego rok, še posebej na težave z nohti.

Z dolgoletnimi izkušnjami vam MAVALA s pomočjo brošure pomaga spoznati različne vrste nohtov in odkriti številne specifične ter visoko kakovostne izdelke in ekskluzivne formule. Z lepotnimi nasveti in s skrbno nego lahko dosežete ter vzdržujete lepe in zdrave nohte. Najprej pa razložimo, kaj je noht…

Problemi z nohti? ... MAVALA ima rešitve.

Kaj je noht?

Vidni del nohta je prožna in odporna površina iz keratina, t. j. epidermalne celice, rojene v matrici in utrjene. Sestavljen je iz treh glavnih plasti, zunanja plast pa je najtrša. Običajno traja od 4 do 6 mesecev, da popolnoma zrase od korenine do konice. Na njegov razvoj pa lahko vplivajo številni dejavniki: genetska sestava, prehrana, zdravje (ki lahko vpliva na stanje nohtov), okolje itd. Poleg keratina vsebuje noht zmerno koncentracijo vode, maščob in mineralnih soli (žveplo, selen, kalcij ter kalij). Popolna uravnoteženost teh komponent zagotavlja elastičnost, fleksibilnost in odpornost nohtov.

Kakšna je njegova naloga?

Noht ščiti prst in omogoča prijemanje majhnih predmetov, trganje, praskanje itd. Nepogrešljiv je zaradi občutljivosti prstnih blazinic. V starih časih so služili za rezanje ali obrambo (praskanje). Kasneje so dobili kulturni pomen, npr. groteskno dolgi nohti kitajskih žena. Danes so nohti neločljiv del videza, čeprav še vedno služijo svojemu funkcionalnemu namenu.

Poškodovani nohti? Zakaj?

Slabo zdravstveno stanje, prehranske pomanjkljivosti ali slab krvni obtok lahko zavirajo rast nohtov. Bolezni, prehrana in podhranjenost vplivajo na njihovo stanje. Reševanje poškodb je navadno kratkotrajno, vendar zahteva takojšnjo pozornost. Najprej je treba ugotoviti izvor slabega stanja nohtov.

Notranji vzroki

Na splošno vsako stanje v krvnem obtoku, ki zmanjša dobavo krvi v osnovo nohta, preprečuje, da bi se pravilno prehranjeval in normalno razvijal. Druge zdravstvene težave, ki lahko vplivajo na noht, so bolezni na splošno, slaba presnova, alergije, anemija, pomanjkanje kalcija in nekaterih aminokislin, psihični in fiziološki šoki itd. Za natančno diagnozo in primerno zdravljenje je notranje vzroke potrebno poiskati pri osebnem zdravniku ali dermatologu.

sestava-nohta

Zunanji vzroki

Zdravje nohtov lahko oslabijo ali poškodujejo nekateri naslednji dejavniki:

• ponavljajoča se uporaba topil, močnih detergentov in drugih čistilnih izdelkov,

• prekomerna izpostavljenost sončni svetlobi ali suhim atmosferskim stanjem,

• močan pritisk ali udarec s trdim predmetom,

• nanos laka za nohte neposredno na nohtno površino brez predhodnega osnovnega zaščitnega nanosa,

• pretesni prstani,

• pretirano čiščenje konice,

• agresivno, neustrezno,ravnanje,

• slabo opravljene manikire, uporaba kovinskih instrumentov.

Priporočljivo je, da se takšnim ekstremnim razmeram izogibate z zaščito vaših nohtov z rokavicami, zaščitno sončno kremo in uporabo posebnih izdelkov za nego. Vsak izdelek za nego nohtov MAVALA zagotavlja rešitev za specifično težavo. Vendar pa je težava lahko bolj zapletena in zahteva kombinacijo izdelkov, katerih sinergija bo delovala hitreje, rezultati pa bodo spektakularnejši.

Priporočeni izdelki:
Mavala Mavaderma hranljivo olje za nohte, 10 mL
Dobro uravnoteženo mešanico pšeničnih kalčkov, oliv in sladkih mandljev je potrebno masirati po korenu nohta, da bo lepši ter daljši. Ustrezno delovanje olja ohranja kožo voljno in mehko.
Mavala Scientifique K+ utrjevalec za nohte, 5 mL
Leta 1958 lansiran izdelek MAVALA SCIENTIFIQUE je prvi na svetu, ki prodre skozi povrhnjico nohta in jo takoj utrdi ter vse 3 plasti poveže.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo