Nasalin pršilo - najboljši ščit pred prehladi!

Nasalin pršilo - najboljši ščit pred prehladi!
Z motečim izcedkom iz nosu se srečamo skoraj vsako zimo. Kako dolgo nas bo spremljal prehlad, pa je odvisno predvsem od nas samih. Lahko čakamo, da zadeva mine sama po sebi, ali pa učinkovito ukrepamo. Kaj boste izbrali? 
 
Zamašen nos lahko vodi v težave z dihali, ki se lahko stopnjujejo v vnetje sinusov, razvoj gripe in angine. Pojavi se glavobol, boli nas grlo, težave imamo s pljuči. Zato je pomembno, da nos redno čistimo in skrbimo, da se ne zamaši. Kadar se težave z izcedkom ali zamašenostjo vseeno pojavijo, pa moramo hitro in pravilno ukrepati. 

 

 
POSKRBIMO ZA ZDRAV NOS 
 
Prvi korak k dobremu počutju in zdravju je pravilna tehnika dihanja - vdih zraka skozi nos in izdih skozi usta. V nosni votlini je namreč sluznica, ki lahko prestreže 
in uniči bacile, ki jih vdihnemo z zrakom. Če dihamo skozi usta, te zaščite ni. Priporočamo tudi izogibanje dolgotrajnemu zadrževanju v prostorih z množico ljudi ter umivanje in razkuževanje rok, saj nepravilno brisanje nosu prenaša bacile na vratne kljuke, pohištvo in druge predmete. če se želimo Izogniti prehladu, ni nezanemarljiva niti obutev, saj mrzla stopala povzročajo izsuševanje nosne sluznice in tako onemogočajo njeno delovanje. Brez toplih nogavic in nepremočljivih čevljev nikamor! 
 

IZOGNIMO SE POŠKODBAM NOSNE SLUZNICE 

 
Raziskave so pokazale, da sintetična zdravila vsebujejo agresivne sestavine, ki dolgoročno kronično uničijo nosno sluznico in onemogočijo njeno delovanje. Njihova uporaba lahko povzroči odvisnost in živčnost ter škodi krvnemu tlaku. Bolniki s srčnimi boleznimi in čezmerno dejavno ščitnico morajo biti zato še posebej previdni. Nastanek krast ali krvavitev iz nosu po uporabi sintetičnega pršila je vsekakor znak, da takšno zdravilo za nas ni ustrezno. Uporaba pršil za nos z naravnimi sestavinami pa je varna in učinkovita izbira.
 

Kakšno naravno pršilo za nos izbrati? 

 
Pri naravnih pršilih bodimo pozorni, da ne vsebujejo samo demineralizirane vode, ki nos čisti, ampak tudi aloe vero, propolis, miro ter eterična olja evkalipta, bora In poprove mete, ki pospešijo okrevanje zamašenega nosu in ga dodatno ščitijo. Ob tem pa ne pozabite, da prehlada nikoli ne moremo odpraviti čez noč. Za to je navadno potreben vsaj en teden.
 

5 nasvetov zoper zamašen nos

 
1. DOMAČI PRIPRAVKI ZA ČISTE DIHALNE POTI 
 
Pripravimo slano vodo, ki učinkovito lajša te· žave z zamašenim nosom. Litru mlačne vode dodamo devet gramov soli in pomešamo, da se kristali v celoti raztopijo. S pripravljeno mešanico si nos previdno izpiramo in pazimo, da voda ne pride v stik z okuženimi delci. 
 
2. SAVNA 
 
Vdihovanje pare učinkovito odmaši nosno votlino. če v savni uporabimo eterična olja evkalipta, bora ali poprove mete (par kapljic nakapamo na vroče kamne), pa sluznico še dodatno navlažimo in poskrbimo za občutek svežine. 
 
3. ZADOSTNE KOLIČINE VODE 
 
Pripomorejo k boljšemu izločanju okužene sluzi. 
 
4. VIŠJI VZGLAVNIK 
 
Med spanjem lahko težave z dihanjem lajšamo tako, da dvignemo vzglavnik in s tem preprečimo prehajanje sluzi v grlo. 
 
5. NARAVNA PRIŠILA ZA NOS 
 
Tisti, ki ste v stiski s časom ali doma nimate na voljo sestavin, lahko na moja-lekarna.com kupite različna pršila za nos. Naj bo vaša prva izbira naraven izdelek.

 

 
Nasalin pršilo - NARAVNA, MOČNA IN UČINKOVITA REŠITEV ZA ZAMAŠEN NOS 
Odpravlja težave v primeru prehlada in alergij. 
 
- odpira nosno votlino,
- zaščiti in vlaži sluznico,
- ne izsušuje sluznice.
 
Priporočeni izdelki:
Resveratrol forte, 30 tablet
Izdelek vsebuje 200 mg resveratrola in dodatno še 200 mg preostalih polifenolnih spojin....
Nasalin inovativno pršilo
Uravnovesi delovanje nosne sluznice in ohranja higieno...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo