Dr. Frei inhalatorji in bolezni dihalnih poti!

Dr. Frei inhalatorji in bolezni dihalnih poti!

V zraku, ki ga vdihavamo je na milijone mikroorganizmov, med katere spadajo virusi, bakterije in glivice.  Le-ti z dihanje stopijo v dihalne poti in lahko povzročijo vnetja. Ločimo vnetja zgornjih in spodnjih dihalnih poti.

 

BOLEZNI ZGORNIH DIHALNIH POTI 

 
PREHLAD 
Prehlad je najpogostejša oblika virusnih okužb zgornjih dihal, ki ga običajno spremlja vneto žrelo, naknadno pa lahko pride do vnetja obnosnih votlin. Navaden prehlad lahko vodi do pljučnice bodisi do vnetnega ali sekundarnega bakterijskega izvora. 
 
FARINGITIS – vnetje žrela 
Pojavijo se pekoče, preskajoče bolečine v žrelu, prisoten je nahod, telesna temperatura pa je ali ni povišana.  
 
ANGINA – vnetje nebnic, tonzilitis 
Navadno se začne z mrzlico, visoko temperaturo, glavobolom, z bolečino pri požiranju, močnim pordelim žrelom in nosnici, gnojnimi oblogami ali gnojnimi čepki v lagunah nebnic. 
 
LARINGITIS – vnetje glasilk ali vnetje grla 
Najpogosteje nastopa skupaj s prehladom. Pojavi se hripavost, znižan ton glasu,lahko ostanemo povsem brez glasu, suh kašelj, bolečine v žrelu. 
 
SINUSTITIS – vnetje obnosne votline 
Znaki so: glavobol, občutek pritiska v predelu sinusa, gnojni izcedek pri izpljuvanju, kašelj, zamašen nos, otekle veke.  
 
OTITIS MEDIA – vnetje srednjega ušesa 
Zanki so: bolečine in občutek tekočine v ušesu, izcedek iz ušes, slab sluh, šumenje v ušesu.  
 
BOLEZNI SPODNJIH DIHALNIH POTI  BRONHITIS – akutni in kronični  
Gre za akutno vnetje velikih sapnic (bronhijev), kjer nastaja veliko sluza, ki moti pretok zraka in dihanje. Velikokrat nastane kot zaplet viroz ali pljučnice. 
 
BRONHIOLITIS  -  akutno vnetje malih sapnic (bronhiolov)
Je izjemno pogosta okužba pri majhnih otrocih. Posledice poškodb malih dihalnih poti so naslednje:  povečano izločanje sluza, zoženje dihalnih poti in vdor virusov v spodnje dihalne poti, 
 
PLJUČNICA – tipična in atipična 
Pri pljučnici gre za vnetje pljučnega parenhima, ki je lahko različno obsežna. Bolniki tožijo o oteženem dihanju. Za tipično pljučnico so značilni: visoka telesna temperatura, znojenje, bolečine v prsih, produktiven kašelj. Izmeček je lahko rumeno-zelene barve. Bolnik je izčrpan, včasih tudi prizadet. Za atipično pljučnico pa so značilni blažji simptomi: znojenje, kronična izčrpanost, suh in trdovraten kašelj. 
 
KOPB (kronična obstruktivna pljučna bolezen) 
KOPB je kronična bolezen, ki se najpogosteje razvije pri kadilcih skozi daljše obdobje. Poškodujejo se pljučni mešički in bronhiji. Zaradi odebelitve stene bronhialnih poti so dihala zožena in pretok zraka oviran. 
 
ASTMA 
Je trajno vnetje sapnic (bronhijev), zaradi česar sluznica nabrekne in povzroči zoženje bronhijev. Tipični znaki, ki niso vedno prisotni pa so: težko, piskajoče dihanje, kašelj v jutranjih uran in tiščanje v prsih. Astmo  lahko s samodisciplino in rednim prejemanjem inhalacijske terapije dobro vzdržujemo. Ob prehladih in nerednem jemanju terapije se lahko poslabša.  
 
BRONHIEKTAZIJE 
To so vnetno spremenjene dihalne poti, ki so omejene na posamezne predele pljuč. 
 

TEHNOLOGIJA APS   

 
TEHNOLOGIJA APS (ADJUSTABLE PARTICLE SIZE OZ. TEHNOLOGIJA PRILAGAJANJA VELIKOSTI DELCEV)
 
Ta tehnologija omogoča ustvarjanje različnih velikosti delcev za učinkovito zdravljenje zgornjih in spodnjih dihalnih poti. Prednost tega kompleta je v tem, da vsebuje tudi nastavek za izpiranje nosu. Z izpiranjem nosu odstranimo sluz, prah in očistimo nosno votlino. 
 
Izpiranje nosu je učinkovito za zdravljenje prehladov, pri vnetju sinusov, kroničnem rinitisu ter pri alergijah. Za zdravljenje teh bolezni se uporabljajo fiziološke raztopine in zdravilo. Vrste zdravila, način in čas odmerjenje določi zdravnik.  
 
S to tehnologijo lahko zdravimo vse zgoraj naštete bolezni, saj je primerna tudi za zdravljenje prehlada, ki ob nezdravljenju lahko vodi do zapletov. 
 
Priporočeni izdelki:
Dr. Frei Turbo Mini kompresorski inhalator
Je namenjen za zdravljenje astme, KOPB in drugih dihalnih bolezni, za katere je primerno aerosolno zdravljenje...
Dr. Frei Turbo Car kompresorski inhalator
Je inhalator, ki je namenjen za zdravljenje astme, KOPB in drugih dihalnih bolezni...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo