Nežna masaža otroka - medsebojno spoznavanje

Nežna masaža otroka - medsebojno spoznavanje

Masaža je dober način, da se vi in vaš dojenček spoznate in skupaj kakovostno preživite čas. Fizični kontakt je za dojenčke dober, ker sprošča njihove mišice in izboljšuje površinsko cirkulacijo. Z drugimi besedami, masaža daje dojenčku vso ljubezen in nežnost, ki ju potrebuje. Preberite vse, kar morate vedeti, da boste lahko maksimalno izkoristili to izkušnjo povezovanja.

 


Izberite pravi prostor!


Za masažo svojega dojenčke vedno izberite tiho in mirno sobo. Primerna temperatura sobe je približno 26° C. Vaš dojenček bo gol, zato je potrebno toplo okolje. Bodite pozorni na prepih!

 

 

 


Slika: dotik je kakor spoznavanje otroka z mamico/očetom!

 

 

 

Preden začnete ...


Za masažo hrbta dojenčka nežno obrnite na trebuh. Začnite s počasnimi gibi, da vzpostavite stik in svojemu dojenčku z nežnim božanjem sporočite, da se je začela masaža. Presenečeni boste, ko bo prepoznal ta znak. Kremo v velikosti oreha nanesite na dlani in podrgnite, da kremo ogrejete. Masažo začnite tako, da dlani položite na hrbet in jih premikate diagonalno.

Začnite na levi rami in se postopno spuščajte do spodnjega dela hrbta in ritke. Postopek ponovite tudi od desne rame. Ne prekinjajte stika z dojenčkom.

 

 

 

Sedaj pa male nogice


Levo roko postavite na dojenčkovo ritko, da držite telo. Začnite na zgornjem delu leve noge in premikajte roko proti gležnju in ob tem izvajate krožne gibe ali gibe mešanja, tako da nežno vlečete kožo.

Ko pridete z roko do kolena, jo nežno obrnite in masirajte s krožnimi gibi, usmerjenimi navznoter.

 

 

 

 

Ponovite na desni nogi


Masirajte, kolikor dolgo želite in opazujte dojenčkove reakcije.

 

 

 

 

Srečna stopala in dlani


Ne pozabite na dojenčkova stopala in dlani ... Dojenčka obrnite na hrbet. Dlani in stopala imajo nekaj refleksnih točk Masirajte z dvema prstoma: s palcem in kazalcem, tako da izvajate gibe naprej - nazaj; s palcem rahlo pritiskajte.

 

 

 

 

Odprtih rok


Uporabite enako tehniko kot za noge: počasni krožni gibi od rame preko roke, potem pa se izvajajo krožni gibi navzgor.

Z nežnim pritiskom sprostite mišice. To delajte, kolikor je mogoče pocasi ln nežno ... Nekateri zagotavljajo, da ti hipnotični gibi otroka uspavajo.

 

 

 

 

 

 

 

Prsi in trebuh


Uporabite enako tehniko kot za hrbet: na prsih izvajajte počasne diagonalne gibe. Glede na to, da dojenčkove trebušne mišice še niso razvite, nežno pritiskajte z vrhovi prstov, s tem da premikate roke v smeri urinega kazalca.

 

 


Zaključite na obrazu


Vedno začnite na središčni točki na sredini čela. S palci nežno raztegnite čelo in se, zvlečenjem navzven, premaknite na sence in jih masirajte z nežnimi majhnimi krožnimi gibi. Zaključite z masažo brade in vratu ... in opazujte, kako se vam dojenčkove oči zahvaljujejo.

 

 

 

 

 

Priporočeni izdelki:
Mustela masažno olje, 110 mL
Masažno olje za masažo za posebne trenutke zbliževanja z vašim otrokom...
Green People masažno olje za dojenčke brez dodanih dišav, 100 mL
Green People masažno olje je učinkovita mešanica olj za masažo dojenčka.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo