Dianatal porodni gel!

Dianatal porodni gel!

Zakaj Dianatal porodni gel olajša porod?


Porod poteka v dveh fazah. Med prvo porodno fazo se odpira vrat maternice. Ko je vrat popolnoma odprt (10 cm), se prične druga faza, t.i. faza iztisa otroka.

Pri dolgotrajnem porodu mama in otrok izgubljata veliko energije.

Čeprav je otrok obdan s plodovnico in mazasto prevleko iz odlušcenih epitelijskih celic ter izlocka lojnic (kazeozni verniks), je njegovo drsenje skozi porodni kanal oteženo zaradi trenja med vaginalnim porodnim kanalom in otrokom.

Dianatal nakup >>

 

 

Dianatal-slika1


Dianatal porodni gel zmanjša trenje med otrokom in steno vaginalnega porodnega kanala.

Leta 2002 je švicarski porodnicar Dr. Schaub iz Züricha razvil Dianatal porodni gel za lajšanje poroda. Začetni testi, izvedeni v švicarskem zavodu za tehnologijo, so pokazali, da uporaba posebej razvitega porodnega gela zmanjša trenje za več kot 50 %. Dianatal porodni gel občutno skrajša trajanje poroda.

Med fazo iztisa lahko pride do raztrganin tkiv vaginalnega porodnega kanala ali presredka, kar se zgodi pri 45 % vseh porodov. Porodničar skuša raztrganine preprečiti, kar pa ni vedno možno. Izkušnje kažejo, da Dianatal porodni gel občutno zmanjša verjetnost nastanka raztrganin tkiva ob porodu.

 

 

 

 

Kako Dianatal porodni gel deluje?

Dianatal porodni gel porodničar vnese v nožnico pri pregledu pred porodom ali ko posteljica poči in plodovnica v celoti odteče. Zaradi posebno prilagojenega aplikatorja, postopek ni neprijeten niti za mamo, niti za otroka. Porodničar lahko Dianatal porodni gel med porodom vnese večkrat. Gel v nožnici ustvari gladek, bioadhezivni film, ki zmanjšuje trenje med porodom. Dianatal porodni gel pri ženskah, ki rojevajo prvič, dokazano skrajša fazo iztisa za 30 % (26 min) in trajanje celotnega poroda do 30 % (106 min)1.



1 Schaub AF, Litschgi M, Hoesli I, Holzgreve W, Bleul U, Geissbühler V. Obstetric gel shortens second stage of labor and prevents perineal trauma in nulliparous women: a randomized controlled trial on labor facilitation. J Perinat Med. 2008;36(2):129-35.

Dianatal porodni gel lajša tudi porode, pri katerih je potrebno uporabiti vakuumski ekstraktor ali porodne klešce. Dianatal porodni gel omogoča lažji, hitrejši in varnejši porod. Otrok, nožnica, medenično dno in presredek mame so zaščiteni. Dianatal porodni gel je edini registriran porodni gel s patentno zaščito.

Dianatal nakup >>

 

 

 

 

Kaj vsebuje Dianatal porodni gel?


Dianatal porodni gel je brez aktivnih farmacevtskih sestavin in vsebuje: propilenglikol, karbomer, hidroksietilcelulozo in prečiščeno vodo.

 

 

 

 

Ali je Dianatal porodni gel varen?


Dianatal porodni gel ima le fizikalno delovanje, kar zmanjša sile trenja. Ne vsebuje nikakršnih sestavin s farmakološkim delovanjem in se v telesu ne absorbira. Dianatal porodni gel je sterilen, brez konzervansov, ne vsebuje lateksa in je hipoalergen. Ni znanih poročil o neželenih učinkih.

 

 

 

 

 

Kako se uporablja Dianatal porodni gel?

Svojemu porodničarju povejte, da pri porodu želite uporabiti Dianatal porodni gel. Dianatal porodni gel prinesite s seboj v porodnišnico

Ali je strošek za Dianatal porodni gel krit s strani zdravstvenega zavarovanja?

Ne, strošek za Dianatal porodni gel ni krit s strani zdravstvenega zavarovanja.

Kje lahko kupim Dianatal porodni gel?

Dianatal porodni gel je na voljo na sledeči povezavi: Dianatal nakup >>. Pomembno: Dianatal porodni gel vam lahko vnese le vaš porodničar.


Krepitev mišic medeničnega dna


Medenično dno
Medenično dno je med nosecnostjo izpostavljeno hormonskemu in statičnemu pritisku. Hormon relaksin rahlja mišice medeničnega dna, kar je pomembno za lažji porod. Večanje telesne teže predstavlja dodaten pritisk na medenično dno.

Najboljši način preprečevanja motenj delovanja sečnega mehurja, kot je npr. urinarna inkontinenca, je krepitev mišic medeničnega dna s primernimi vajami. Medenično dno ima med porodom pomembno vlogo. Za lažje drsenje otroka skozi porodni kanal je dobro, da je tkivo čim bolj sproščeno in raztegljivo. Zato je pomembno, da se ženska nauči zavestno krčiti (aktivirati) in sprostiti mišice medeničnega dna.

Vaje je pomembno izvajati tudi po porodu in ne le v času nosečnosti. Krepitev mišic medeničnega dna olajša porod in hkrati zmanjšuje možnost nastanka neželenih posledic, kot so (stresna) urinarna inkontinenca ali zdrs mehurja, maternice ali tankega črevesa.

 


Vaje za krepitev mišic medeničnega dna med nosečnostjo


Vaje ozaveščanja mišic medeničnega dna (slika 1):
. Predstavljajte si, da želite ustaviti izpuščanje vetrov.
. Predstavljajte si, da imate v nožnici tampon in ga vlecete za nitko. Skušajte tampon zadržati v nožnici.

Namen teh dveh vaj je, da se zavedate, katere mišice poskušate pri izvajanju aktivirati, saj so prav te mišice mišice medenicnega dna. Sedaj poskusite zavestno napeti te mišice. Stiskanje mišic medeničnega dna povzroči, da se sečnica, nožnica in zadnjik zaprejo in vpotegnejo navznoter ter navzgor. Ob tem izdihnite. Nato z vdihom mišice sprostite. Te vaje lahko izvajate kadarkoli.

Dianatal nakup >>

Dianatal-slika3

Vaje za večji nadzor mišic medeničnega dna (slika 2):
Sedite na stol in položite prste dlani pod zadnjico, da začutite sednice. Stiskajte mišice medeničnega dna, da jih začutite z blazinicami prstov.

Dianatal-slika4

 

 

 

Vaje za krepitev mišic medeničnega dna po porodu

Po porodu se zaradi prerazporeditve teže spremeni težišce telesa, kar pomeni, da je potrebno ponovno vzpostaviti ravnotežje. Prve tedne po porodu so mišice medeničnega dna oslabljene in izpostavljene stresu. Mišice je potrebno zavestno krepiti. Pogosto se je potrebno ponovno naučiti nadzora nad mišicami.

Vaje ozavešcanja mišic medenicnega dna (slika 1):
Glej »Vaje ozavešcanja mišic medenicnega dna«.

Dianatal nakup >>

Vaja aktivacije mišic medeničnega dna (slika 3):
Namestite se v spodaj prikazan položaj (slika 3) in glavo nežno naslonite na roke. Globoko vdihnite in se osredotočite na to, kako se vaš trebuh ob vdihu širi in zoža ob izdihu. Nato se osredotočite na popek. Med izdihom aktivirajte mišice medeničnega dna in popek ob tem nežno približajte hrbtenici ter višje, proti srcu. Ob vdihu sprostite in zrahljajte mišice. Vajo nekajkrat ponovite.

Dianatal-slika5

Krepitev mišic medeničnega dna (slika 4):
Medenico vrtite v vseh smereh. Izmenično stiskajte in sproščajte mišice, če je le možno v ritmu z dihanjem. Predstavljajte si, da zaprete sečnico, nožnico in zadnjik ter ob tem izdihujte. Povlečite medenično dno navznoter in navzgor ter močno pritegnite sednice. Držite mišice napete, medtem ko vdihujete in jih sprostite med izdihom. Vajo nekajkrat ponovite.

Dianatal-slika6

Dianatal nakup >>
 

 

 

Priporočeni izdelki:
Dianatal porodni gel
Dianatal skrajša čas poroda in preprečuje poškodbe presredka....
Koloidno srebro pršilo za odrasle
Tekočina, ki vsebuje delce čistega srebra v suspenziji z destilirano vodo...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo