Omega-3 maščobne kisline za zdrav začetek

Omega-3 maščobne kisline za zdrav začetek

Omega-3 maščobne kisline so znane po svojem dobrem vplivu na zdravje, kot npr. to, da preprečujejo bolezni oči, srčne napade in raka. Zadnje študije pa govorijo tudi o tem, da naj bi obstajale pozitivne povezave med ženskami, ki jemljejo DHA (omega-3 maščobna kislina, ki so jo našli v ribjem olju) in med izboljšanim imunskim sistemom njihovih novorojenčkov.
 


 


V študiji, ki je bila objavljena v reviji Pediatrics, so ugotovili, da imajo novorojenčki žensk, ki jemljejo 400 mg DHA, veliko manj simptomov prehlada (to so npr. kašelj, vnetja nosov...). Ogromno takih simptomov pa se je pojavljalo pri mladih mamicah, ki so jemale placebo. Po šestmesečnem obdobju so bile razlike v boju proti prehladu še vedno očitne. Čeprav so se tudi otroci, katerih mame so uživale DHA, soočili s prehladom, so ti njihovi simptomi trajali manj časa, kot pri otrocih, ki niso bili zaščiteni z DHA.

V študiji, ki so jo v Mehiki izvedli lokalni izvedenci in raziskovalci iz univerze Emory, je sodelovalo 800 žensk; 400 od teh žensk je jemalo DHA nadomestke med nosečnostjo. Dojenčki vpleteni v to študijo so bili pregledani pri starosti enega, treh in šestih mesecev. Tako so lahko vodili dnevnike bolezni za vsakega posameznika. Glede na te raziskave so nato ugotovili, da so dojenčki, katerih mame so jemale DHA, bolj zdravi. Ti otroci so bili pri starosti enega meseca namreč redko deležni prehlada, pri starosti treh mesecev pa je bilo trajanje prehlada veliko krajše. Glavni avtor te študije, Usha Ramakrishnan, ugotavlja, da z uporabo DHA obstajajo velike koristi v zgodnjem življenju dojenčkov.


Znanstveniki priporočajo nosečim ženskam, da jedo različne vrste rib z majhnim odstotkom živega srebra. Priporočeno pa je tudi, da se noseče ženske ogibajo jedi z morskim psom in ribo mečarico, zaradi njihove visoke vsebnosti živega srebra.

Priporočeni izdelki:
Blooms omega 3 1000 mg kapsule, 200 kapsul
Ugodno deluje in krepi vaš organizem...
Medex omega-3 junior sirup, 140 mL
Sirup Omega-3 junior za otroke je vir DHK.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo