Omron in drugi merilniki krvnega tlaka

Omron in drugi merilniki krvnega tlaka

Krvni tlak je t. i. tihi ubijalec, saj brez rednih meritev posameznik ne more vedeti, ali ima normalen, povišan ali (pre)visok krvni tlak. Zato je redno merjenje krvnega tlaka priporočljivo. 

Podjetje Omron je najbolj znano po zasnovi naprednih merilnikov krvnega tlaka, ki jih uporabljajo tudi zdravstveni delavci v Sloveniji, klinike in bolnišnice.

Merilniki krvnega tlaka Omron so venomer sledili tehnološkemu razvoju. Vpeljali so sedaj že standardne tehnologije, kot je oscilometrična metoda merjenja, kontrolirano (pred) napihovanje manšete, senzor za pravilno pozicijo manšete na roki in druge. Bolj nedavni tehnološki razvoj je prinesel 'pametno' manšeto, ki odpravlja napake pri meritvah zaradi napačno nastavljene manšete, Bluetooth tehnologijo za povezavo s pametnimi telefoni ter kopico drugih inovacij, ki so izboljšale uporabniško izkušnjo in potrdile, da je Omron še vedno vodilno podjetje na področju merilnikov krvnega tlaka, tudi v Sloveniji. Tudi zaradi tega merilnike krvnega tlaka Omron priporoča kar 93 % farmacevtk in farmacevtov.

ARITMIJA IN MERJENJE KRVNEGA TLAKA

Poznamo več vrst srčnih aritmij. Najpogostejša je supraven- trikularna tahikardija, ki predstavlja okrog 40 % obravnavanih bolnikov. Srčne aritmije lahko vplivajo na rezultate merjenja krvnega tlaka, zato je bil razvoj zaznavanja srčnih motenj velik izziv za razvijalce pri podjetju Omron. Merilnik Omron M6 Comfort poleg opozarjanja na morebitne motnje v srčnem utripu, nudi še dodatne prednosti osebam, s katero od aritmij. Krvni tlak izmeri izjemno hitro, poleg tega pa tudi nežno, kar mu omogoča uporaba manšete "Intelliwrap" in t. i. "high-speed" tehnologije, ki v praksi pomeni hitrejše na- pihovanje in izpihovanje manšete.

Točnost in natančnost merilnikov je izjemnega pomena pri meritvah krvnega tlaka. Merilniki Omron so klinično validirani ter imajo posebne validacije tudi v primeru merjenja krvnega tlaka diabetikom in nosečnicam. Dolgotrajna sladkorna bolezen pospeši razvoj ateroskleroze, ki prizadene žilje in posledično lahko pride do napak pri meritvah. Prav tako problematična je lahko preeklampsija pri nosečnicah, ki se razvije pri 2–8 % nosečnostih. Merilniki krvnega tlaka z Intelliwrap »pametno« manšeto, na primer Omron M6 Comfort, so klinično validirani tako za splošno populacijo kot tudi nosečnice in diabetike.

Vsak, še tako točen in natančen merilnik krvnega tlaka občasno potrebuje pregled. 

Redne overitve lahko izvajajo le akreditirani subjekti. Kontrole oz. umeritve izvajajo tudi pooblaščeni servisi, ki morajo prav tako slediti postopkom pravilne kontrole. Te običajno določijo proizvajalci in so v skladu z mednarodnimi priporočili. Naloga pooblaščenih servisov je zagotavljanje brezhibnosti merilnikov, kamor sodi tudi kontrola oz. umeritev. Podjetje Diafit, d.o.o., ki je zastopnik za Omron Health-care v Slovenijii, je pridobilo certifikat o visoki kakovosti servisnih in poprodajnih storitev, kar pomeni, da zagotavlja dolgoročno, zanesljivo in učinkovito podporo končnim kupcem, od umerjanja do servisiranja merilnikov in drugih naprav podjetja Omron.

OMRON M6 COMFORT

Družinski avtomatski merilnik krvnega tlaka s Comfortno manšeto (22–42 cm) in "Intelli Wrap" tehnologijo. Intellisense tehnologija (samodejno kontrolirano polnjenje manšete). LED indikator pravilne namestitve manšete ter normalnega in povišanega krvnega tlaka. Grafični prikaz višine krvnega tlaka. Spomin zadnjih 100-tih meritev za dve osebi. Klinično preverjena natančnost meritev.

Intelli Wrap − tehnologija manšete omogoča natančno meritev skoraj kjerkoli na nadlakti

Univerzalna inovativna manšeta − za srednji in večji obseg nadlakti (22 – 42 cm). Je predpripravljena in EASY jo namestimo v dveh potezah.

Zazna nepravilni srčni utrip – ob večkratnem prikazu opozorimo našega osebnega zdravnika.

Klinično potrjena natančnost s strani priznanih neodvisnih mednarodnih institucij.

Easy cuff − manšeta za enostavno namestitev.

Zazna jutranjo hipertenzijo. Spremlja gibanje krvnega tlaka glede na čas in opozori na jutranjo hipertenzijo

Priporočeni izdelki:
Omron M6 Comfort nadlaktni merilnik krvnega tlaka
Nadlaktni merilnik krvnega tlaka OMRON M6 s Comfort manšeto.
Omron M6 AC avtomatski nadlaktni merilnik krvnega tlaka
Omron M6 AC avtomatski nadlaktni merilnik krvnega tlaka

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo

  • Šentjanževka, črna detelja, buča, islandski lišaj - kar se v začetku zdi kot pogled na rastlinski svet ob sprehodu skozi travnike, polja in gozdove, le-to predstavlja osnovo za visoko kakovostne izdelke iz hiše Apomedica.

  • Športna aktivnost sodi k zdravemu načinu življenja. Ljudje se odločimo za različne oblike rekreacije iz različnih razlogov; nekateri, ker bi radi izboljšali telesno zdravje ali izgubili kak odvečen kilogram, drugi se pripravljajo na različna tekmovanja, tretji pa vidijo v rekreaciji splošno zadovoljstvo, razbremenitev od stresa in užitek.

  • Skoraj vsaka ženska v rodnem obdobju občuti katerega od simptomov predmenstrualnega sindroma ali na kratko PMS...

  • V življenju moteče tvorbe na koži opazi skoraj vsakdo. Pred odstranitvijo je ključen natančen pregled kožnih sprememb pri dermatologu, ki bo z dermatoskopom postavil diagnozo in šele nato pacientu predstavil primerne možnosti odstranitve. Med slednjimi je prav radiofrekvenčna (RF) ablacija tista, ki jo zelo pogosto uporabljamo, saj daje zelo dobre rezultate.