Radius in zdravje vaših zob!

Radius in zdravje vaših zob!

Dobri, trdni in močni, beli in lepi zobje so stereotip Američana, ki se smehlja po celem svetu. Žal živimo dlje, kot pa so se sposobni ohraniti naši zobje. Vendar se to ne zgodi kar nenadoma, ko dosežemo 55 ali 60 let, pač pa je to rezultat procesa, ki se začne desetletja prej in se odvija, ne da bi ga odkrili. Ta proces je že po naravi nevaren, ker je počasen, neboleč in ga je težko odkriti. Obstajata dve vrsti bolezni dlesni; gingivitis, ki je zgodnji stadij, in parodontitis, napredujoči stadij.

Dve stvari, ki jih je dobro vedeti o bolezni dlesni:

1. Verjetno jo imate
Nič čudnega, vendar je mesta med zobmi zelo težko očistiti. Vnetje, ki ga povzročijo bakterijske obloge, privede do počasi napredujočega procesa na mestu pod linijo dlesni, ki se lahko vleče dolgo let, ne da bi ga odkrili.
 


Slika: zobne ščetke Radius


2. Sčasoma bo povzročila resne poškodbe
Odstopljene dlesni in odkrite korenine ne polepšajo ravno nasmeha. Možno je, da vnetje uniči tudi kost okoli zob in tako se zobje razrahljajo in jih je potrebno nadomestiti z mostički ali zobno protezo. Preko 20% Američanov je izgubilo zobe zaradi bolezni dlesni, medtem ko jih je nešteto več imelo še nadaljnje težave.

Vaše možnosti, da boste dobili bolezen dlesni, so 75%, če ste stari več kot 35 let, in 50%, če imate več kot 18 let. Simptomi gingivitisa lahko vključujejo krvavitve in rdeče, otekle dlesni. Simptomi parodontitisa vključujejo kronično slab zadah, izpostavljene zobne korenine in majave zobe. Če imate zgornje simptome, prosite svojega zobozdravnika za kontrolo parodontalnih žepov.

 

 

Ohranitev mladostnega izgleda


Zdravi, čvrsti zobje in dlesni vašemu obrazu dajejo obliko in videz, vam pomagajo, da jasno govorite, ter prispevajo k dobremu zdravju in samospoštovanju. Zobozdravniki verjamejo, da lahko vestno, natančno, vsakodnevno ščetkanje vzdržuje čvrste zobe in dlesni vse življenje. Poleg tega je tu še zlasti v pomoč razvoj vedno novih vrst proizvodov za nego zob in dlesni.

 

 

 

 

 

 

Priporočeni izdelki:
Radius Original zobna ščetka
Zobna ščetka narejena v Ameriki pod nadzorom dentalnih zobozdravnikov...
Radius Scuba zobna ščetka
Je izdelek priporočen s strani Ameriških visokoestetskih zobozdravnikov....

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo