Apomedica - najboljše iz narave že 50 let

Apomedica - najboljše iz narave že 50 let

Šentjanževka, črna detelja, buča, islandski lišaj - kar se v začetku zdi kot pogled na rastlinski svet ob sprehodu skozi travnike, polja in gozdove, le-to predstavlja osnovo za visoko kakovostne izdelke iz hiše Apomedica.

Graško podjetje z dolgoletno tradicijo v letu 2018 praznuje okrogli jubilej: vse od leta 1968 podjetje Apornedica GmbH, ki ga je ustanovil dr. Friedrich Bohm, zagotavlja zdravilno moč narave.  

Friedrich Bohrn, dr. med., mag. farm. je že pri svojih 23. letih zaključil študij medicine. Zaradi zanimanja za naravo in zavedanja o njenem pomenu za zdravje in procese okrevanja, je kasneje diplomiral tudi iz farmacije. Njegova strast v kombinaciji z njegovim znanjem in bogastvom idej je bila osnova za razvoj številnih izdelkov pod blagovnimi znamkami Dr. Bohm (zdravila in prehranska dopolnila rastlinskega izvora), LUUF (zdravila in medicinski pripomočki za prehlad), LaseptonMED (izdelki za medicinsko nego kože) in Apozema (homeopatska zdravila). Danes je v asortimentu že okoli 130 izdelkov. Z letnim prometom okoli 22 milijonov evrov (okoli 3,5 milijona pakiranj) in okoli 55 zaposlenimi je to podjetje z dolgo tradicijo eno vodilnih avstrijskih farmacevtskih podjetij. Sedež Apomedice je v Gradcu, v središču avstrijske štajerske. Vodenje podjetja je od leta 2013 v rokah mag. Ruth Fischer. Od leta 2007 so nekateri izdelki na voljo tudi v Sloveniji.  

Narava in znanost  

Apomedica pripisuje velik pomen dokazljivi učinkovitosti zdravilnih učinkovin in sodeluje na področju raziskav z univerzami in klinikami. Poleg tega sodeluje tudi z zdravniki, npr. na področju ginekologije z izdelki, ki vsebujejo izoflavone, navadno konopljiko in grozdnato svetilko. V središču razvoja izdelkov so kakovost, varnost, učinkovitost in fiziološko sprejemljivi odmerki. Vsi izdelki se proizvajajo izključno v Avstriji, Nemčiji in Švici po najvišjih merilih kakovosti proizvodnje zdravil.  

Zagotovljena kakovost - od sestavin do izdelka  

Zahteve v farmacevtski proizvodnji so zelo visoke, zato za doseganje le-teh uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo in analizatorje. Najvišje načelo pri podjetju Apomedica ni samo uporaba najboljših sestavin, ampak tudi najvišji standardi kakovosti v proizvodnji. Sestavine za vse izdelke na rastlinski osnovi izhajajo izključno iz nadzorovane pridelave. Stalni nadzor kakovosti se začne z izbiro surovin in vključuje vsak korak, vse do kakovostnega posameznega končnega pakiranja. Sodelovanje z lekarnami, ki so močni partnerji, zagotavlja dodatno varnost in strokovno svetovanje za končne uporabnike.  

Sodelovanje  

Poleg avstrijskega trga, se Apomedica osredotoča tudi na druge države, kot so Slovenija, Nemčija, Nizozemska, Madžarska in Češka, kjer se ponujeni asortimenti proizvodov razlikujejo. Od klasike kot je npr. Dr. Bohrn česen 1x dnevno, vse do inovativnih proizvodov za športnike. Športni segment Dr. Bohm je tudi partner Avstrijske smučarske zveze.  

Investicija v raziskave in inovacije se vedno obrestuje. V letošnjem poletju je Apomedica prejela 4 od 6 nagrad IQVIATM: nagrado „Excellence IQVIATM", nagrado „OTC Mirror 2018", nagrado ,,Inovacija leta" in tudi nagrado za „najboljše informacije potrošnikom".  

Podjetje Apomedica se zahvaljuje za uspešno sodelovanje in medsebojne uspehe ter se veseli nadaljnih obletnic s svojimi partnerji in strankami.

Priporočeni izdelki:
Dr. Böhm tablete za kožo lase in nohte, 60 tablet
Za elastično kožo ter trdnost las in nohtov.
Dr. Böhm Magnesium Sport vrečice, 20 vrečic
Dr. Böhm Magnesium Sport vrečice omogočajo hitro oskrbo z magnezijem in kalijem brez tekočine. Zrnca se raztopijo neposredno na jeziku. Idealno za na pot, pred športno aktivnostjo in po njej.
Dr. Böhm Isoflavon 90 mg, 30 tablet
Izoflavon forte 90 mg obložene tablete so primerne za žensko dobro počutje po 40 letu starosti.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo