Aqua maris in Vizol S - prva obrambna linija dihal!

Aqua maris in Vizol S - prva obrambna linija dihal!
Po dolgotrajnem bivanju v zaprtih prostorih v času zime je prihod pomladi s prebujanjem narave eno najlepših obdobij v letu. Mnogi se veselijo sprehodov po naravi, kolesarjenja, iger v naravi ter različnih športnih dejavnosti. 
 
Vendar pa tretjina državljanov teh dejavnosti ne bo uživala brez kihanja, smrkanja in srbenja. Poleg zamašenih dihalnih poti so to najpogostejši znaki sezonskega alergijskega rinitisa ali senenega nahoda. Sproščanje cvetnega prahu v zraku se regionalno razlikuje, kot se razlikuje tudi časovnica cvetenja posameznih rastlin. Z biometeorološko napovedjo se lahko napove kdaj, v kateri regiji in v kolikšni količini se lahko pričakuje pojavnost cvetnega prahu. 
 
Alergijske bolezni imajo danes znake moderne epidemije in po predvidevanjih Svetovne zdravstvene organizacije (SZO) bo do leta 2020 vsak drugi otrok alergičen. Govorimo o boleznih, ki ne ogrožajo življenja, temveč močno vplivajo na kvaliteto življenja posameznika
 
Katere so te bolezni? To so alergijski rinitis, astma in alergijski dermatitis. Posameznik ima lahko vse tri bolezni hkrati, ali pa vsa tri prehajajo preko različnih življenjskih obdobij. 
 

ALERGIJSKI RINITIS 

 
Je alergijsko vnetje nosne sluznlce. Nastane kot rezultat imunološke reakcije med različnimi vdihanimi alergeni in vnetnimi cellcaml v nosni sluznici. Znaki reakcije so srbečica v nosu, Izcedek Iz nosu, zaprt nos in kihanje. Pri 40-70 % bolnikov se pojavljajo znaki alergije tudi na očeh - rdečina, solzenje In srbečica oči. Znaki se lahko pojavljajo glede na posamezni letni čas ali celo leto. odvisno od vrste alergenov, ki povzročajo preobčutljivost (alergijo).
 
Alergijski rinitis in astma se pogosto pojavljata skupaj. Okrog 40 % pacientov z alergijskim rinitisom ima težave s spodnjimi dihalnimi potmi. Več kot 80 % astmatikov ima težave tudi z višjimi dihalnimi potmi. S prehodom skozi nos se zrak ogreje, navlaži in prečisti. Na ta način nos opravlja vlogo prve obrambne linije pred zunanjimi vplivi - pred npr. bakterijami, virusi, alergeni in drugimi dražečimi snovmi. V primeru alergijskega rinitisa izostanejo navedene funkcije zgornjih dihal, s čimer pride do povečane Izpostavljenosti alergenom. kar lahko privede do znakov alergij ali celo do astme. 
 
Najpogostejši alergeni so cvetni prah različnih rastlin, plesni, pršice, alergenl domačih živali in drugi. Alergijska reakcija na hišne ljubljenčke ni posledica njihovih dlak, pač pa njihove sline. Tako se osušena slina lahko zadrži v domovanju tudi do 6 mesecev po tem, ko domači ljubljenček zapusti hišo. 
 
Alergijski rinitis je svetovni zdravstveni problem in eden najpogostejših vzrokov obiska družinskega zdravnika. O tem pričajo naslednja dejstva: 
 
• Podvržene je že 20-30 % populacije. 
• Pojav alergijskega rinitisa raste. 
• Predstavlja rizični faktor za razvoj astme. 
• Bistveno vpliva na kakovost življenja (ima negativen vpliv na spanje in počitek, znaki motijo učenje in produktivnost pri delu). 
• Stroški zdravljenja so visoki.
 
Po oceni SZO več kot 600 milijonov ljudi po svetu trpi za alergijskim rinitisom. Alergijski rinitis bistveno vpliva na kakovost življenja. 
 
Obstajajo preprosti postopki, ki jih bolnik brez skrbi uporabi v boju proti znakom alergijskega rinitisa, pri čemer osnovna terapija, ki jo predpiše zdravnik, ne sme izostati. 
 
AQUA MARIS 4ALLERGY PRŠILO ZA NOS, 20 ml 
VIZOL S ALLERGY KAPLJICE ZA OČI, RAZTOPINA 10 ml 
 
Naravna pomoč pri obravnavi bolnika z alergijskim rinitisom sta proizvoda Aqua Maris 4Allergy in Vizol S Allergy. Vsebujeta naravno molekulo ektoin, ki zaščiti sluznico nosu in očesa pred alergeni, hkrati pa zadržuje molekule vode tako, da vlaži sluznico nosu in očesa.
 
Uporaba: Nosno sluznico se najprej spere s pršilom Aqua Maris Clean 125 ml, da se izpere alergene in se jo nato zaščiti z Aqua Maris 4Allergy. Postopek se ponovi večkrat dnevno. 
 
Alergene iz oči se odstrani z umetnimi solzami Vizol S 0.21 % ter se nato zaščiti očesno površino pred alergeni z Vizol S Allergy. Postopek se ponovi večkrat dnevno.
 
Opozorilo: Terapije alergijskega rinitisa, ki jo je predpisal zdravnik. pri tem ne smemo izpustiti.
 
Priporočeni izdelki:
Aqua Maris 4Allergy Ektoin
Aqua Maris Ektoin je naravno pršilo za nos z novim načinom delovanja, kateri blaži simptome alergije...
Nodol obliži, 10 obližev
Zdravilne lastnosti arnike, kafre, hudičevega kremplja, bele vrbe...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo