Dermatitis in luskavica

Dermatitis in luskavica

Luskavica ali psoriaza je kronično vnetje kože. Vzroka zanjo še niso odkrili, verjetno pa se razvije zato, ker začne imunski sistem delovati proti lastnemu tkivu. To sproži hitro rast in luščenje kožnih celic. Jo pa vedno bolj povezujejo tudi z anksioznimi faktorji, kot je na primer stres. Kaže se v obliki pordelih in s svetlimi luskami pokritih predelov na koži, ki na dotik pečejo in skelijo.

Pri zdravi, normalni koži se kožne celice obnavljajo na en mesec, pri psoriazi pa se rast in luščenje celic dogajata hitreje, na nekaj dni. Posledica tega je nalaganje celic in nastanek rdečih ploskev zadebeljene, luskasto vnete kože. Bolezen najpogosteje prizadene komolce, kolena, ledveni predel in nohte.

Če želimo »premagati« kožne težave je nujna obnovitev črevesne flore. Zelo pomembna je namreč povezava med obolelo kožo in sindromom popuščanja črevesja, ki nastane zaradi pomanjkanja encimov, nepravilne ali nepopolne prehrane in črevesne disbioze. Dobra prebava, asimilacija in redno praznjenje črevesja so zelo pomembni za zdravje kože, zato je nujna probiotična in encimska regeneracija.

Probiotična regenaracija:

Sindrom popuščanja črevesja ( t.i. luknjičasto črevo) dopušča tujim snovem (z vnetnim učinkom in tistim, ki vplivajo na imunski sistem), da prodrejo v organizem. Le kombinacija kvalitetnih probiotičnih sevov kot je L. Acidophilus DDS-1, lahko popolnoma odstranijo problem. Edini med testiranimi L. Acidophilusi je dosegel vse parametre učinkovitega probiotika Acidofilus DDS-, ki  dokazano preživi v kislem in bazičnem delu našega prebavnega trakta. To pomeni, da ga tudi povečana želodčna kislina ne uniči in prispe vse do tankega črevesja, kjer se prilepi na črevesno steno in se razmnožuje. Tako jo zaščiti in prepreči njeno »luknjičasto steno«. Zadostna količina seva L. Acidophilus DDS-1 vpliva tudi na proizvodnjo vitaminov B, ki so zelo pomembni za zdravo kožo.

Encimska regeneracija:

Neprebavljene oziroma le delno prebavljene beljakovine ob vstopu v krvni obtok povzročajo reakcije z vnetji, ki lahko vodijo tudi k alergijskim in avtoimunskim boleznim. Beljakovine razgrajujejo encimi proteaze. Na voljo so številni dokazi o tem, da se proteaze, ki jih zaužijemo med obroki, v telesu absorbirajo in vstopijo v krvni obtok skozi črevesno sluznico. Visoke koncentracije proteaz v krvnem obtoku imajo znatno protivnetno, imunomodulacijsko delovanje.

Dermax kapsule in NutriFlor ter FloraZym vsebujejo tako encim proteaza kot tudi probiotik L. Acidophilus DDS-1.

Imunska podpora:

AfaMax izvleček iz klamatske alge KlamathRWmax s povečano koncentracijo fikocianinov ima značilno protivnetno in antioksidativno delovanje, ščitijo in krepijo imunski sistem. AFA-fikocianini so zelo močne molekule, ki jih vsebuje izključno klamatska alga. So edinstvene in najmočnejše molekule, ki po antioksidativni moči prekašajo celo katekin v zelenem čaju in kvercetin, ki sta dolgo veljala za najmočnejša antioksidanta. AfaMax® vsebuje tudi 15 karotenov, visoko vsebnost klorofila ter ostale molekule, ki še povečajo njegovo antioksidacijsko in protivnetno delovanje.

Z raziskavo potrjena učinkovitost

Pacienti z različnimi vrstami kronične psoriaze (vključno s nekaj pacienti s seboroičnim dermatitisom), ki se niso odzivali na nikakršno drugo farmakološko ali naravno obliko zdravljenja, so 3 mesece jemali 3 tablete na osnovi klamatske alge AfaMax® dnevno. Pri vseh pacientih (razen pri enem) se je stanje znatno izboljšalo in njihovo dolgotrajno stanje je bilo skoraj povsem razrešeno.

Dermax kapsule vsebujejo povečano koncentracijo fikocianinov ter ostala zelišča, ki delujejo antioksidativno, protivnetno in podpirajo fiziološko ravnovesje kože. NutriMax tudi vsebuje fikocianine v manjši količini, poleg tega pa tudi snovi, ki delujejo protistresno in se priporoča takrat, kadar gre za luskavico predvsem stresnega izvora.

Priporočeni izdelki:
Dermax kapsule - notranje čiščenje, 30 kapsul
Dermax kapsule predstavljajo naravno moč delovanja petih naravnih učinkovin za lepo kožo.
Dermax krema, 50 mL
Dermax krema neguje in učinkovito odpravlja težave na koži, umiri draženje.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo