Iberogast - z rastlinami nad prebavne motnje!

Iberogast - z rastlinami nad prebavne motnje!

Približno četrtina prebivalcev po vsem svetu ima prebavne motnje, vključno z bolečinami in neugodjem. Pogosto nastanejo v stresnem obdobju, ob čustveni vznemirjenosti, na potovanju, pri spremembah prehrane ali jemanju zdravil. Pri številnih ljudeh se prebavne motnje pogosto ponavljajo ali nikoli popolnoma ne izginejo.

Prebavni simptomi
nastopajo v kombinaciji in se kažejo na različne načine pri različnih ljudeh. Tisti, ki trpijo za slabim ali bolečim prebavljanjem, imajo občutek hitre sitosti, napihnjenosti, po jedi se jim spahuje. Čeprav nimajo nobene organske bolezni zgornjih prebavil, imajo vetrove ter trpijo za slabostjo. 10–15 % odstotkov odraslih pa se sooča s sindromom razdražljivega črevesa, ki je najpogostejša funkcionalna bolezen prebavil. Večina bolnikov sploh ne poišče zdravniške pomoči in več let trpijo zaradi napetosti v trebuhu, driske ali zaprtja. Bolečina se značilno pojavi pred odvajanjem blata in izzveni takoj po tem. Bolniki pogosto odvajajo sluz, pomešano z blatom, ali samo sluz. Za sindromom razdražljivega črevesa najpogosteje zbolevajo ženske, mlajše od 40 let. Ženske v deželah z visoko stopnjo blagostanja zbolevajo kar trikrat pogosteje kot moški.

Med vzroke za nastanek prebavnih motenj sodijo poleg genetske predispozicije in okoljskih dejavnikov tudi:

• povečana aktivnost mišic v zgornjem delu želodca, ki povzroči, da hrana ne pride v želodec dovolj hitro,

• preveč sproščene mišice v spodnjem delu želodca, zaradi katerih hrana ostane v želodcu predolgo časa ter

• upočasnjeno praznjenje želodca.

Čeprav te težave niso življenjsko nevarne, lahko negativno vplivajo na počutje, kakovost življenja ali delovno zmožnost posameznika. Pomembno je, da se pri prebavnih motnjah izključi organske razloge za zdravstvene težave, v primeru katerih je nujen posvet z zdravnikom. Na organske vzroke prebavnih težav nas opozarjajo opozorilni simptomi, kot so hematohezija (kri v blatu), huda in trdovratna driska, pomembna, nepojasnjena izguba telesne teže, zvišana telesna temperatura, družinska anamneza nekaterih prebavnih težav, kot so vnetna bolezen črevesa, celiakija, rak debelega črevesa ali danke in starost nad 50 let ob pojavu simptomov.

 

 

Ali obstaja zdravilo?


Terapevtski ukrepi so bili doslej osredotočeni predvsem na odpravljanje ali vsaj zmanjševanje prebavnih motenj. Možne oblike zdravljenja vključujejo zdravila za hitrejše premikanje črevesja (prokinetična zdravila), omogočanje ali spodbujanje odvajanja blata (laksativi, probiotiki), lajšanje tegob pri driski (antidiaroiki) ali preprečevanje krčev (spazmolitiki).

Optimalno zdravljenje mora sočasno delovati na več načinov. Vendar pa sintetično pridobljena zdravila, kot so prokinetična zdravila ali spazmolitiki, večinoma vplivajo le na en vzrok. Nasprotno pa ima Iberogast edinstveno delovanje: večtarčno zdravljenje z rastlinskimi snovmi.

 

 

 

 

Večtarčni pristop z zdravilom Iberogast


Iberogast je zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno zdravljenju funkcionalnih in z gibanjem črevesja povezanih želodčno- črevesnih motenj, ki se izražajo kot blage bolečine v želodcu, občutek polnosti, napihnjenosti, blagi želodčnočrevesni krči, slabost in zgaga.Uporabljamo ga lahko tudi za podporno simptomatsko zdravljenje vnetja želodca. Vsebuje 9 aktivnih rastlinskih ekstraktov. Učinkovine hkrati delujejo na različne načine in imajo sinergistični učinek.

Iberogast deluje sinergistično na vse glavne simptome sindroma razdražljivega črevesa kot tudi funkcionalne dispepsije.

Iberogast je edinstven iz več razlogov. Vsebuje izvlečke grenika, angelike, kamilic, kumine, pegastega badlja, melise, poprove mete, mlečnika in sladiča. Ti rastlinski izvlečki vplivajo na temeljne vzroke teh težav. Omogoča večtarčno zdravljenje. Njegova učinkovitost in varnost pri zdravljenju prebavnih motenj je bila potrjena v 20 kliničnih preskušanjih, v katere je bilo vključenih več kot 7.000 odraslih oseb. Prav tako je bil predmet naknadnih kontrolnih študij, v katere je bilo vključenih več kot 43.000 uporabnikov.

 

 

 

 

 

 

Priporočeni izdelki:
Iberogast kapljice - 20 mL
Naravno zdravilo rastlinskega izvora v obliki peroralnih kapljic...
Iberogast kapljice - 50 mL
Naravno zdravilo rastlinskega izvora v obliki peroralnih kapljic...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo