Konopljika - kako pomaga pri PMS in kako vpliva na zanositev?

Konopljika - kako pomaga pri PMS in kako vpliva na zanositev?

Skoraj vsaka ženska v rodnem obdobju občuti katerega od simptomov predmenstrualnega sindroma ali na kratko PMS1: boleče prsi, otekle noge, napihnjen trebuh, navale lakote in nenadne spremembe razpoloženja. PMS je najbolj izrazit v tednu ali dveh pred menstruacijo, ko se raven hormonov estrogena in progesterona spremeni. Te spremembe so povezane s simptomi PMS, ki običajno izzvenijo pred začetkom menstruacije ali v prvih dneh.

 • Navadna konopljika - vitex lajša težave PMS.
 • Prispeva k dobremu počutju pred in med menstrualnim ciklom.

To potrjujejo uporabnice in rezultati raziskav:

 • Kar 93% žensk, ki so tri menstrualne cikle jemale konopljiko, je poročalo o zmanjšanju simptomov PMS.3
 • Dober učinek navadne konopljike so prepoznali tudi v primeru pojavov migrene v povezavi s PMS.4

Kako konopljika uravnovesi ženske hormone in vpliva na zanositev?

Vsak sedmi evropski par je neploden.2 Natančnega podatka o pogostosti neplodnosti v Sloveniji nimamo, vendar ocenjujemo, da so podatki primerljivi z evropskimi.

Osemdeset odstotkov vseh vzrokov ženske neplodnosti predstavljajo trije vzroki:  motnje ovulacije (sindrom policističnih jajčnikov), endometrioza in tuboperitonealni vzrok z neprehodnimi jajcevodi.

Pogosta posledica sindroma policističnih jajčnikov je nezmožnost zanositve.  Značilnosti so odsotnost menstruacije, neredne menstruacije in drugi simptomi.

 • Več kot 80 % od 211 žensk je po trimesečnem jemanju konopljike poročalo o izboljšanju simptomov odsotnost menstruacije.
 • Skrajšani ali podaljšani menstruacijski cikli so se uredili.
 • Od 50 žensk, ki so želele zanositi jih je 23% uspelo uresničiti željo.
 • 92 % žensk je bilo zadovoljnih ali zelo zadovoljnih z rezultati jemanja konopljike.5

Konopljika kompleks XXI kapljice brez alkohola Soria Natural vsebujejo ekstrakt iz sadežev navadne konopljike Vitex agnus – castus L. Dodan je vitamin B6, ki prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti ter prispeva k uravnavanju delovanja hormonov.  Kapljice vsebujejo še cink, ki ima vlogo pri plodnosti in razmnoževanju.

Prednosti Konopljika kompleks XXI kapljic brez alkohola Soria Natural

 • Naravne kapljice, veganske.
 • Tekoča oblika se hitreje absorbira.
 • Kompleks: zdravilna rastlina+ vitamin B6 in cink
 • Brez alkohola, umetnih konzervansov, barvil, glutena
 • Do 25 x močnejše od običajnih kapljic
 • Enostavna uporaba.

Kako jemati Konopljika kompleks XXI kapljic brez alkohola Soria Natural:
PMS, boleče prsi, močne menstruacije: 3 mesece.
Težave pri zanositvi zaradi hormonskega neravnovesja: 3 do 7 mesecev.

Viri:
1.    Motnje v menstrualnem ciklusu, Tatjana Kitič, Zavod za razvoj družinske medicine in Združenje zdravnikov družinske medicine.

2.    Klinični oddelek za reprodukcijo Ginekološka klinika, UKC Ljubljana

3.    Treatment of premenstrual syndrome with a phytopharmaceutical formulation containing Vitex agnus castus.;Loch EG1, Selle H, Boblitz N.;J Womens Health Gend Based Med. 2000 Apr;9

4.    Ambrosini A, Di Lorenzo C, Coppola G et al. Use of Vitex agnus-castus in migrainous women with premenstrual syndrome: An open-label clinical observation. Acta Neurol Belg 2013; 113: 25-9.

5.    Etbogen R, Litschgi M, Gasser U et al. Vitex agnus-castus extract (Ze 440) improves symptoms in women with menstrual cycle irregularities. Planta Med 2014; 80: SL1.

Priporočeni izdelki:
Soria Natural Konopljika kompleks XXI, 50 mL
Soria Natural Konopljika kompleks XXI je inovativno prehransko dopolnilo, ki je poleg ekstrakta konopljike obogateno še z dodatkom cinka in vitamina B6.
Vitex Agnus Castus (konopljika), 120 tablet
Vitex Agnus Castus ali navadna konopljika je prehransko dopolnilo, ki je namenjeno predvsem za ženske.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo

 • Kineziološki trakovi so postali vse bolj priljubljeni in skoraj ne vidimo športnega dogodka brez njih. Vse bolj pogosto pa najdejo mesto v domači lekarni. Zato smo jih vzeli pod drobnogledom: ali gre za koristen protibolečinski pripomoček, ali le še enega v vrsti modnih trendov. 

 • Zadovoljni uporabniki blagovni znamki PHARMAhealth zaupajo ker združuje naravne sestavine z namenom doseganja vsakokratnega maksimalnega učinka.

 • O vsestranski vlogi in številnih koristih koencima Q10 se v zadnjih desetletjih veliko govori. Kljub temu na dan prihajajo nova dognanja, ki ta telesu lasten
  antioksidant povezujejo z ugodnim vplivom na zdravje.

 • Naši organi tiho skrbijo za tisoče dejavnosti in opravil, ki nas ohranjajo pri življenju in dobrem počutju. Seveda si želimo, da bi nam še dolgo služili a za to jim je potrebno znati tudi prisluhniti.