Spolni odnos med menstruacijo

Spolni odnos med menstruacijo

Menstruacija nam velikokrat prekriža načrte  v savni, pri plavanju, rekreaciji in sploh kjerkoli. V tem času, se skoraj 70 odstotkov žensk odpove spolnim odnosom. Nekaterim je nehigienično, ko vidijo madeže krvi, drugim je nekako nerodno zaradi partnerja...
V času menstruacije je spolna sla večja, seks je boljši, vzburjenost pa tudi. Med menstruacijo namreč nastopijo hormonske spremembe, zaradi katerih številne ženske čutijo povečano željo po seksu. Poleg tega je vagina takrat ves čas vlažna že sama po sebi, zato je penetracija še lažja, kar moškemu omogoča še večje užitke. Spolni odnosi med menstruacijo še bolj povežejo partnerja med seboj.
 


Slika: menstruacija je lahko zelo neprijetna
 oziroma boleča mesečna rutina!


Z orgazmom tudi preženemo menstrualne bolečine. Menstrualne krče lahko zdravimo tudi s telesno aktivnostjo, med drugim tudi s seksom, saj ta sprošča vaginalne mišice, ob orgazmu pa se sproščajo hormoni sreče, endorfini, ki začasno preženejo bolečino. Zaradi bolj intenzivnega krčenja maternice in večjega izlivanja krvi iz nje, pa naj bi seks med menstruacijo prispeval celo k skrajšanju dolžine menstruacijskih dni.
 V skladu z zadnjimi ginekološkimi raziskavami, da bi zagotovili optimalno udobnost in higieno spolnih odnosov med menstruacijo, so razvili mehke tampone.  To je nova rešitev za mnoge pare, saj so idealni tudi pri športnih in drugih telesnih dejavnostih (savna, tenis, plavanje, aerobika, tek, jahanje, atletika...) So majhni roza tamponi, ki so brez vrvice, narejeni so iz bikompatibilne pene, brez kemičnih dodatkov in tehtajo komaj 2 g, pri tem pa imajo veliko vpojnost. Stisnemo ga skupaj na straneh in ga s sredincem potisnemo z okroglo stranjo pred maternični vrat. Odstranimo ga s pomočjo zanke (zarezane luknjice), hitro in enostavno, z enim prstom.  
Že od 18. stoletja, je zanano, da so ženske uporabljale drobne naravne spužve med njihovim obdobjem. Toda v tistih časih je bilo manj pozornosti namenjene udobju v tistih dneh in malo znanja o higieni ter samih materialih. Okužbe so bile prepogoste.  Menstruacija je bila tabu. Vse to je zdaj preteklost.
 

Priporočeni izdelki:
Lunette klasična menstrualna skodelica za šibki tok
Skodelica Lunette je nova in izboljšana verzija menstrualnih skodelic...
Lunette Selene modra menstrualna skodelica za šibki tok
Skodelica Lunette je nova in izboljšana verzija menstrualnih skodelic...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo