MAGNEZIJ KRKA ZA ZDRAVO ŠPORTNO AKTIVNOST

MAGNEZIJ KRKA ZA ZDRAVO ŠPORTNO AKTIVNOST

Športna aktivnost sodi k zdravemu načinu življenja. Ljudje se odločimo za različne oblike rekreacije iz različnih razlogov; nekateri, ker bi radi izboljšali telesno zdravje ali izgubili kak odvečen kilogram, drugi se pripravljajo na različna tekmovanja, tretji pa vidijo v rekreaciji splošno zadovoljstvo, razbremenitev od stresa in užitek. Splošno velja, da je športna rekreacija koristna, vendar, kot pri večini dejavnosti, tudi tukaj velja, da pretiravanje lahko škodi.

BODITE REALNI
Ključno, preden se odločimo za katerokoli obliko rekreacije je, da si na samem začetku zastavimo realne cilje, ki nam bodo pomagali ohranjati motivacijo in veselje do športne aktivnosti za katero smo se odločili.  Pomembno je, da se dobro pripravimo, ravnamo premišljeno in preventivno, da ne pride do poškodb in nepotrebnih bolečin. Ker športna aktivnost za telo predstavlja napor, nikar ne pozabljajmo na ustrezno regeneracijo po zaključeni aktivnosti. Tako je priporočljivo, da z nadomeščanjem tekočine, ki smo jo v času rekreacije izgubili, začnemo čim prej in tako nadomestimo izgubljene elektrolite, zlasti natrij in magnezij.

POMEN MAGNEZIJA PRI ŠPORTNI AKTIVNOSTI
Pri športnih aktivnostih se potrebe po magneziju povečajo za 10 do 20 %, saj ga skupaj z ostalimi elektroliti pospešeno izločamo s potenjem in urinom. Ker telo magnezija ne izdeluje samo, moramo z zadostnim vnosom poskrbeti, da nam ga ne primanjkuje. Nekaj magnezija sicer zaužijemo že s pitno vodo, vendar je ta zaradi številnih prečiščevalnih ciklov vedno bolj osiromašena. Glavni vir magnezija je ustrezna prehrana, ki vsebuje žita (polnozrnati kruh, kosmiči), listnato zelenjavo, oreščke in semena (zlasti bučna), grah, fižol in lečo. Ker so potrebe po magneziju pri športni aktivnosti večje in ljudje pogosto jemo industrijsko predelano hrano, večina težko zadovolji svoje potrebe po tem mineralu.

POMANJKANJE MAGNEZIJA OBČUTIMO KOT:

  • telesno in duševno utrujenost, izčrpanost,
  • višji utrip in zadihanost,
  • mišične krče, trzanje, napete mišice,
  • glavobol in migreno,
  • razdražljivost in zaspanost,
  • slabo regeneracijo.

DA BOSTE PO ŠPORTNI AKTIVNOSTI NEUSTAVLJIVI
Rekreacija in šport povečata potrebo po magneziju, ki omogoča boljšo regeneracijo po napornih športnih preizkušnjah, saj pomaga obnoviti energijske zaloge v telesu. Odlična izbira je Magnezij Krka 300, ki vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata in vitamin B2. Kot prehransko dopolnilo je primeren za vse, ki vas pestijo težave sodobnega vsakdana – stres, utrujenost, izčrpanost in motnje v mišičnem delovanju. Za zadovoljitev dnevnih potreb po magneziju zadostuje že 1 vrečka granulata za pripravo napitka, pri povečani telesni dejavnosti pa se priporočata 2 vrečki na dan. Napitek ima prijeten okus po pomaranči in limeti, ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, arom in sladil. Magnezij Krka 300 je na voljo v lekarnah. Več koristnih informacij poiščite na www.magnezijkrka.si.

Priporočeni izdelki:
Magnezij Krka 300 + B2 granulat, 20 ali 50 vrečic
Magnezij Krka 300 + B2 granulat je na voljo v pakiranju po 20 ali 50 vrečic. Primeren za hitro uporabo in prioravo prehranskega dopolnila.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo