Megasonex - najnovejša tehnologija zobnih ščetk!

Megasonex - najnovejša tehnologija zobnih ščetk!

Poznamo veliko vrst zobnih ščetk - od navadnih ročnih, pa vse do eko verzij, sledijo navadne električne - najnovejša tehnologija zobnih ščetk, ki jih poznamo pa so visoko zmogljive ultrazvočne zobne ščetke.

Tovrstne ščetke za namen boljšega čiščenja zob oddajajo ultrazvočne valove, kar omogoča hitrejše predvsem pa bolj natančno čiščenje zobnih votlin in skritih prostorov.

Kdaj zobno ščetko uvrščamo med ultrazvočne?

Kadar je hitrost oziroma frekvenca delovanja 20 000 Hz (Herzov) ali 2 400 000 gibov na minuto - to je izredno veliko in ravno ta lastnost uvršča zobne ščetke med ene najbolj zmogljivih zobnih ščetk.

Do ultrazvočnih zobnih ščetk se je opredelila celo ameriška agencija za varno hrano FDA, ki je soničnost zobne ščetke pripisala frekvenci nad 1,6 MHz ali 192.000.000 gibov na minuto. To vrednost je presegla le zobna ščetka Megasonex, zato je prav zaradi kvalitetne izvedbe in ustreznosti v smislu hitrosti gibov ena najbolj zaželjenih zobnih ščetk, kar jih poznamo.

Lastnost zobne ščetke je predvsem ta, da delujejo pri nizki amplitudi ob enem pa pri izredno visoki frekvenci. Te številne vibracije, ki jih sonična zobna ščetka proizvaja, razbijejo bakterijske sklope - pod mikroskopom jih lahko vidimo kot bakterijske verižice. Tovrstne bakterije se tako nahajajo na predelu bakterijskega biofilma, ki se ponavadi nahaja na površini zoba. Sonična zobna ščetka efektivno poškoduje vezi med temi bakterijami, ki se povezujejo med seboj in vezi s katerimi se bakterijske kulture pripenjajo na površino zobne sklenine.

Prednost zobne ščetke tipa Megasonex je, da s svojimi ščetinami in ultrazvočno funkcijo omogoča globinsko delovanje in to celo kar do 12 mm od same glave zobne ščetke, kar uvršča omenjeno zobno ščetko v skupino ene najuspešnejših soničnih zobnih ščetk.

Več o Megasonex zobni ščetki

Megasonex sonična zobna ščetka deluje izredno intenzivno - deluje namreč z dodatnimi soničnimi vibracijami in sicer 9000 ali 18000 gibov zobne glave na minuto. Ta efektivnost delovanja zobne ščetke omogoča resnično dobro odstranjevanje nečistot in bakterijskih verižic na površini zobne sklenine, ki pa jih s prostim očesom ne vidimo.

Sliki: prikaz verižic bakteriskih kultur pred čiščenjem in po čiščenju s sonično ščetko (desno).

Tovrstna razlika v razbitih verižicah bakterijskih kultur je vidna le pod mikroskopom, saj so bakterije tako zelo majhne in s prostim očesom nevidne. Odstranjevanje bakterij je nujno, saj zobni sklenini pogosto škodijo, saj izločajo kisle komponente, ki zobno sklenino napadajo, ji škodijo ter jo topijo.

Sonične vibracije so zaradi delovanja ultrazvoka lahko nižje v amplitudi kot pri ostalih električnih zobnih ščetkah. Tako bakterijskih verižic ni potrebno fizično
odstranjevati z vibracijami, lahko jih preprosto »pometemo«, ker so verižice bakterij že razpadle pod vplivom ultrazvoka.

Ali ločimo med sonično in ultrazvočno zobno ščetko?

Izraza ”ultrazvočno” in ”sonično” sta zelo podobna, posledično obstaja veliko nejasnosti v tem tržnem segmentu. Pogosto se namreč sonična zobna ščetka opisuje kot ščetka z učinkom ultrazvoka, vendar je razlika še kako velika...

Zobna ščetke, ki delujejo pri frekvencah, nižjih od 20 000 Hz so sonične zobne ščetke. Njihova efektivnost čiščenja je vsekakor nižja od ultrazvočnega čiščenja. Soničnost zobne ščetke pomeni, da le-ta deluje predvsem v slišnem področju delovanja  - torej v tisem zvočnem spektru, ki ga človek sliši - to je območje, ki obsega sledeče frekvence: 20 - 20 000 Hz.

Ščetke, ki oddajajo vibracije nad zgornjo mejo 20 000 Hz delujejo v ultrazvočnem delu zvočnega spekta in jih imenujemo ultrazvočne. Take ščetke so precej bolj zmogljive in uporabne.

Priporočeni izdelki:
Megasonex ultrazvočna zobna ščetka
Megasonex ultrazvočna zobna ščetka je namenjena za uporabo vsak dan.
Megasonex Nano-hidroksiapatitna zobna pasta, 100 g
Megasonex Nano-hidroksiapatitna zobna pasta je nova inovativna zobna pasta namenjena negi vaših zob z osnovnimi sestavinami, ki jih vaši zobje tudi vsebujejo.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo