Naravno lajšanje vnetij obzobnih tkiv!

Naravno lajšanje vnetij obzobnih tkiv!

Paradontalna bolezen ali vnetje obzobnih tkiv je težava, s katero se prej ali slej sreča marsikdo med nami. Začetno stopnjo, ko je vneta samo dlesen, imenujemo gingivitis, če pa se vnetje razširi na druga obzobna tkiva to imenujemo paradontitis. V večini za glavni vzrok nastalih težav smatramo nalaganje zobnih oblog, v katerih se razvijajo bakterije, ki nato izločajo strupe in v povezavi z imunskim odzivom organizma povzročajo vnetja in propad obzobnih tkiv. Največkrat se prvi znaki kažejo v slabem zadahu, otečenih in krvavečih dlesnih, skelenju in občutljivosti zob.

Seveda vse to ni samo posledica  modernega načina življenja, ampak so se s temi težavami srečevali že naši predniki. In ker so te težave dobro poznane, so si ljudje že dolgo pred izumom modernih zdravil in čiščenjem zobnega kamna lajšali težave z naravnimi snovmi. Ena od takih včasih dobro znanih je čisti mumio ali shalajit v prahu (lahko tudi kapsuliran), ki  lajša nastala vnetja, pospešuje hitro celjenje tkiv prizadetih dlesni in zato pomaga odpravljati glavni simptom parodontalne bolezni - bolečine iz zobnih korenin. Kljub navadno hitremu olajšanju, ki je posledica uživanja čistega mumio, pa je potrebno poskrbeti tudi za čistost ustne votline. Redno ščetkanje in uporaba naravnih antiseptikov bosta k temu prav gotovo pripomogla. V Rusiji je splošno poznan naravni antiseptik Malavit, ki poleg  gobe čaga, shalaita in kamenega olja, vsebuje tudi več kot 15 naravnih ekstraktov, med drugim bele breze, rdečega bora, hrastovega lubja, ognjiča, mete,..

Dejstvo je, da zdravje ustne votline in obzobnih tkiv vpliva na zdravje celega telesa in konec koncev na naš izgled in socialno življenje, zato je prav, da smo na to še posebej pozorni. 

Priporočeni izdelki:
Curasept ustna voda ADS-212, 200 mL
Preprečeno nastajanje zobnih oblog brez stranskih učinkov.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo