Resveratrol Forte je svetovna zvezda!

Resveratrol Forte je svetovna zvezda!
Coca cola, iPhone, BMW so izjemno priljubljeni izdelki. Vse bolj pa v Evropi in 
ZDA odmeva še eno ime - resveratrol, čudežni prijateljcelic našega telesa. Bodo postale srčno-žilne bolezni, ki so trenutno najpogostejši vzrok prezgodnjih smrti v razvitem svetu, kmalu preteklost? 
 
O antioksidantih se je začelo govoriti, ko so znanstveniki poskusili odkriti, kaj je tisto glavno, kar varuje človekovo zdravje. Ugotovili so, da so varuhi, ki nas ščitijo pred tako rekoč vsemi boleznimi, prav antioksidanti. To je skupno ime za vitamine C in E, encime in nekatere druge snovi, ki delujejo protioksidativno in tako preprečujejo, da bi zaradi prostih radikalov v telesu nastale poškodbe celic in posledično bolezen. Antioksidanti nevtralizirajo proste radikale in s tem ustavijo nevarnost, da bi se pri človeku razvila bolezen. Govorimo o tistih najpogostejših boleznih, ki dandanes pustošijo po svetu. Kajti čeprav nam je širjenje hudih nalezljivih bolezni uspelo zajeziti, tega nikakor ne moremo trditi za srčno-žilne bolezni, sladkorno bolezen in raka. Te bolezni so kuga današnjega časa, ki se ji še vedno ne znamo učinkovito zoperstaviti. Pa čeprav strokovnjaki ugotavljajo, da bi nam lahko pri tem pogosto pomagali prav antioksidanti. Med najmočnejše antioksidante spada resveratrol, ki si je po zaslugi svojih učinkov ustvaril že zelo lepo ime. 
 

 

DOLG SPISEK POZITIVNIH UČINKOV 
 
Seznam pozitivnih učinkov resveratrola na naše telo je dolg in navdušujoč. Mednje spadajo preprečevanje srčno-žilnih bolezni, znižan holesterol in krvni tlak, zavrta procesa sladkorne bolezni in staranja, izboljšan metabolizem in hitrejša regeneracija celic, hitrejše kurjenje maščob in odprava kronične utrujenosti, protivnetno delovanje in obramba celic pred zunanjimi škodljivimi vplivi. Zato ni čudno, da njegovo odkritje ameriški znanstveniki primerjajo z odkritjem penicilina, danska vlada pa je odobrila večmilijonska sredstva za nadaljnje raziskave tega »čudežnega antioksidanta«. Eden izmed najbolj prepoznavnih ameriških kardiologov, dr. Oz, pravi: »Resveratrol prižge sistem v telesu, ki preprečuje staranje celic.« S svojim imenom pa je za resveratrol že pred leti jamčila slavna igralka Jennifer Aniston, ko je ob prejetju naslova najprivlačnejše ženske na planetu razkrila, da za svoje zdravje in lepoto skrbi z vsakodnevno telovadbo, dvigovanjem lahkih uteži in jemanjem prehranskega dopolnila resveratrol. 
 

NEUNIČLJIVE CELICE 

 
Najbolj znana vira resveratrola sta rdeče grozdje in japonski dresnik. V slednjem je resveratrol v najčistejši in koncentrirani obliki, kar se kaže v neuničljivosti njegovih celic. Vsi smo že videli steblo rastline, ki je »prebila« plast asfalta ali celo betona. Enake učinke ima resveratrol na človeško celico. Klinično je dokazano, da vpliva na protein SIRT 1 in s tem pospešuje regeneracijo celic ter zavira staranje. Znižuje tudi raven slabega holesterola v krvi in pospešuje nastanek dobrega. 70 % odraslih pa ima čezmerne vrednosti holesterola, kar je najpogostejši vzrok za srčno-žilne težave. Zakaj torej holesterola ne bi poskusili spraviti v red z nečim tako naravnim, kot je prav resveratrol? 
 
Resveratrol - molekula večne mladosti  
Čudežna molekula. Tako so resveratrol označili v novi knjigi Fakultete za farmacijo Sodobna fitoterapija, ameriški znanstveniki in kardiologi pa so ga poimenovali za eno od najpomembnejših odkritij zadnjih 20 let. Poleg ugodnih vplivov na zdravje celic nam daje dodatno energijo, saj učinkuje neposredno na   mitohondrije v celicah in s tem preprečuje utrujenost ter nas krepi v boju proti stresu. Vse več pa je tudi dokazov, da krepi imunski sistem, zato ni čudno, da ga bomo kmalu začeli jesti tako pogosto kot vitamin C in da po uporabi že prehiteva koencim Q10.

 

 
BOMO VSI ŽIVELI VEČ KOT 100 LET? 
 
Čeprav je morda bolj kot dolžina življenja pomembna njegova kakovost, se prav gotovo nihče ne bi branil dolgega življenja. Za takšno življenje nam mora seveda zdravje odlično služiti, kar pa nikakor ni samoumevno. Stres, onesnaženje in opustošena prehrana nam pri tem ne delajo nobene usluge. In ravno zaradi teh dejavnikov še toliko bolj potrebujemo pomočnika, kot je resveratrol. Čeprav neposreden vpliv resveratrola na podaljšanje življenja še raziskujejo, že danes vemo, da zavira staranje, zato njegovo dnevno uživanje priporočajo številni strokovnjaki. V Sloveniji je najkakovostnejši in najbolj prodajan resveratrol v obliki tablet Resveratrol Forte, ki so na voljo v vseh lekarnah in specializiranih trgovinah. Resveratrol Forte vsebuje 30 tablet, vsaka pa kar 200 mg čistega resveratrola, kar zadostuje dnevni potrebi celice po resveratrolu. če boste poleg tega uživali še veliko ekološko pridelanega sadja in zelenjave, poskrbeli za redno sprostitev in počeli čim več tistega, kar vas veseli, ste na dobri poti, da tudi vi doživite 100 let vitalni in z nasmeškom na obrazu.
 
Z resveratrolom nad gripo 
Skupina raziskovalcev italijanskega lstituta Superiore di Sanita je dokazala, da je resveratrol naravna protivirusna snov za zatiranje virusov gripe. 
Dognanja razlskovalcev imajo pomembno vlogo pri iskanju zdravil za boj proti gripi, saj doslej niso našli nobene resnično učinkovite snovi, ki bi bila sposobna napasti viruse gripe. Ti so namreč znani po mutacijah in izjemno visoki stopnji prilagodljivosti na farmacevtske izdelke, saj   proti njim virusi sčasoma postanejo odporni. V kliničnih poskusih pa je resveratrol ohranil svojo protivirusno učinkovitost, s katero blokira viruse gripe. »Potrdili smo lahko, da resveratrol ob stiku z okuženimi celicami zavre izločanje encima, ki povzroča nadaljnji razvoj in širjenje virusa gripe v organizmu,« je povedal vodja študije Enrico Garaci. študija je bila objavljena v znanstveni reviji Journal of lnfectious.
 
Priporočeni izdelki:
Resveratrol forte, 30 tablet
Izdelek vsebuje 200 mg resveratrola in dodatno še 200 mg preostalih polifenolnih spojin....

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo