Naravni recepti za lepoto in zdravje

Naravni recepti za lepoto in zdravje

»Iz najboljšega, kar ponuja narava, smo naredili učinkovito kombinacijo,« pravi Urša Mravlje, ki je že kot dekletce občudovala zelišča na babičinem vrtu, danes pa tako rekoč ni zdravilne rastline, kije ne bi poznala in znala koristno uporabiti.

Ta Uršina znanja so bila doslej skrita, saj je bila vpeta v velike glasbene projekte in marsikateri zvezdnik se mora za svoj uspeh zahvaliti prav njej. Lani pa se je odločila za drastično spremembo, tako da je zamenjala delo in konjiček: po novem so zelišča tista, ki se jim posveča »v službi«, zaradi ljubezni do glasbe pa še vedno skrbi za medijsko podobo skupine Siddharta in drugih, njej ljubih glasbenikov. Za vas pa je pripravila nekaj predlogov za poletno naravno nego.

 

 

Urša prisega na Terranovo 


Mravljetova nam je zaupala. da od prehranskih dopolnil prisega na TerraNovine izdelke B-kompleks z vitaminom C, Magnezij-kalcij, Probiotični kompleks in na Sinergijo za odpornost.

Trio proti celulitu
.....................................

Po športni aktivnosti priporočam t. i. »body wrapping« z maceratom ali oljnim izvlečkom iz bršljana. Po nanosu macerata na kritične dele (noge, zadnjico) omenjene dele za pol ure ovijete s kuhinjsko prozorno folijo, potem se oprhate. Lahko pa si te dele le namažete z maceratorn in dobro vmasirate recimo zvečer, zjutraj pa to storite z anticelulitnim oljem, ki se hitro vpije, tako da ne pušča mastnih sledi. Seveda je pomembno, da ste dosledni in vztrajni.

Anticelulitno olje vsebuje kombinacijo eteričnih olj limone, atlantske cedre, ciprese, limonskega evkaliptusa, dalmatinskega žajblja in niaulija v lešnikovem olju. Oljni macerat svežih listov bršljana je izjemno naravno sredstvo za odpravljanje maščobnih oblog in celulita tudi z »body wrappingom«. Njegove aktivne sestavine (saponini) spodbujajo razgradnjo celulita, obenem pa neguje, osvežuje, tonizira in obnavlja kožo.

Korenje ni le za na mizo
................................................... 

Korenje je največkrat na mizi, vendar ima izjemne učinke tudi pri negi kože ali las. Od vse zelenjave prav korenje vsebuje največ betakarotena in veliko pektina in nasploh velja za izredno zdravo zelenjavo, zato je prav, da to tudi izkoriščamo.

Macerat korenja je odličen za pripravo kože na sonce, za zaščito in nego kože pred sončenjem in po njem, saj zaradi visoke vsebnosti karotena zmanjšuje možnost poškodbe kože zaradi UV-žarkov. Za lepo porjavelost in naravno negovano kožo je priporočljivo, da se namažete vsak dan vsaj teden dni pred izpostavljanjem soncu, saj bo tako koža že prej zaščitena. Vsekakor ga pred sončenjem uporabite tudi kot podlago pred nanosom zaščitnega faktorja ter po sončenju. Oranžno zlati korenjev macerat izvrstno ščiti in neguje kožo zaradi vsebnosti antioksidanta - karotenoida, ki varuje kožo pred prostimi radikali pri izpostavljanju UV-žarkom. Korenjev macerat neguje in pospešuje temnenje oziroma porjavelost in daje koži lep ten. Dobro ščiti tudi lase, tako da si z njim lahko zaščitite tudi lase in lasišče. Če boste vztrajno pili naraven, ico-odstotni korenčkov sok, boste še dodatno poskrbeli za zdravje in kožo.

Ognjič za lepo polt
................................................... 

Za zaščito in obenem lepo polt poskrbi tudi ognjič, ker ne draži kože in je zato uporaben predvsem za občutljivo kožo in takšno, ki je nagnjena k alergijam. Ognjičevo olje učinkuje tudi kot blag zaščitni faktor pred soncem, vendar ni nadomestilo za kreme z zaščitnim faktorjem. Prav tako lajša sončne opekline.

Sivka za nego in proti komarjem
................................................... 

Poletje je lepo in sproščeno, a le, če ni utrujene kože od sonca in preveč komarjev. Sivka je rešitev za oboje. Primerna sta krema in balzam z eteričnim oljem, ki ne bosta le negovala kože, ampak tudi odgnala komarje. Sivko imate lahko kot naravni repelent svežo na polici ali na vrtu, lahko pa uporabljate eterično olje v izparilniku, na naravni keramiki. Seveda se lahko namažete tudi s sivkinim oljem. Če ste se prepozno spomnili na preventivo, sta balzam s sivko in sivkino olje odlična pomoč pri pikih, da bo manj srbelo. Če sta vam ljubša vonja geranije in limonske trave, bo tudi v redu, saj prav tako uspešno odganjata male nadloge. 

 

 

 
Priporočeni izdelki:
Terra Nova življenjski napitek
Terra Nova prašek z imenom življenjski napitek je mešanica hranljivih sestavin...
Terra Nova Probiotični kompleks
Terra Nova Probiotični kompleks vsebuje probiotike ter prebiotike.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo