Tudi v menopavzi se lahko počutiš mladostno in polno energije

Tudi v menopavzi se lahko počutiš mladostno in polno energije

Menopavza je normalen, neizogiben proces staranja in ne bolezen. Ponavadi se zgodi nekje med 45. in 55. letom. Kljub temu, se o menopavzi zelo malo govori in ostaja tabu tema. Ženske se je skoraj bojimo, saj označuje konec mladosti in plodnega obdobja. Pa je res tako?

Za večino žensk ima že sama beseda menopavza negativen prizvok. Označuje prehod iz rodnega v nerodno obdobje; obdobje, ko se v jajčnikih upočasni proizvodnja hormona estrogena. Prav hormonsko neravnovesje je krivo, da se ženske takrat velikokrat počutimo same, otožne, nerazumljene, imamo nihanja v razpoloženju, slabo spimo in imamo vročinske oblive. Manjko estrogena se odraža tudi na koži, laseh in  nohtih. Najprej opazimo, da je koža tanjša in gubice postanejo bolj opazne, lasje izgubijo nekaj volumna, lahko tudi dobimo kakšen kilogram več.  K temu svoje dodajo še pritiski medijev, da ostanemo fit, da smo mladostne in včasih je vse skupaj preveč. 

Takrat je čas za vas, da se ustavite in sebe ponovno postavite v ospredje. Že z majhnimi spremembami se boste počutile bolje. Zavedajte se, da se v telesu trenutno veliko dogaja ter da potrebujete malo več časa zase. 

Priporočamo:

  • Več počitka, več spanja. 
  • Prav tako je zelo pomembna zadostna hidracija, ki ima pozitiven učinek tudi na kožo.
  • Pozitivni učinki redne telesne aktivnosti imajo rezultate tako na boljši telesni pripravljenosti, boljši drži kot tudi splošnemu počutju. 
  • Poudarek na zdravi, sveži prehrani.
  • Omejitev alkohola, nikotina, predelane hrane ter sladkorja.

Včasih pa to ni dovolj in pogosto ženske poročajo o tesnobi, napadih panike in začetkih depresije. Ko sama menopavza negativno vpliva na naše življenje in srečo, je čas za korak naprej. Pomembno je, da telo vrnemo v ravnovesje in pri tem zelo uspešno pomagajo izoflavoni. Gre za naravne snovi, podobne ženskim spolnim hormonom, ki imajo šibkejši učinek kot naravni estrogen. 

Prehransko dopolnilo Femisol vsebuje izoflavone črne detelje, ki uspešno lajšajo simptome menopavze. Priporočamo ga ženskam, ki bi se rade počutile bolje, imele več energije in ohranile svoj videz. Vsebuje kombinacijo vitaminov in mineralov, ki imajo dokazano vlogo pri normalnem delovanju hormonov, prispevajo k manjši utrujenosti in ohranjajo zdravo kožo, lase in kosti. Je celovito prehransko dopolnilo, narejeno v Nemčiji s postopki GMP.

www.femisol.si

Priporočeni izdelki:
Femisol vitamini in minerali, 60, 120 ali 180 kapsul
Femisol vsebuje optimalno kombinacijo vitaminov in mineralov, ki imajo vlogo pri uravnavanju delovanja hormonov, prispevajo k zmanjševanju utrujenosti in k normalnemu psihološkemu delovanju.
Povezani članki:

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo