Inkontinenca, vloga komunikacije in Tena proizvodi!

Inkontinenca, vloga komunikacije in Tena proizvodi!

Urinska inkontinenca je pogost pojav, ki pomembno vpliva na zdravje, funkcionalnost in kakovost življenja odraslih, pri čemer to ni bolezen, ampak je splet drugih simptomov in stanj. Za posameznika predstavlja težko psihično, telesno in ekonomsko obremenitev, trpi pa tudi njegova družina. Moški se ob pojavu neželenega uhajanja urina pogosto soočajo tudi z jezo in frustracijo, ker svoje stanje težko sprejmejo kot del življenja.

Tveganje za inkontinenco je večje pri ženskah, starejših ljudeh in tistih s fizičnimi in kognitivnimi okvarami. Motnje kontinence prizadenejo vsako tretjo žensko po 35. letu starosti, pogostnost pri moških pa je nekoliko nižja in sicer   prizadene vsakega četrtega moškega po 40. letu  starosti. 

Življenje z inkontinenco je okrnjeno, saj vsakdanja preprosta opravila postanejo kompleksna in zahtevajo priprave. Posamezniki z inkontinenco svoje opravke prilagajajo krajem, kjer so urejeni toaletni prostori in pogosto premlšljuje]o o tem, kako bodo prišli do stranišča, ne glede na to kaj počnejo. Redko kje izven domače kopalnice imamo možnost ustrezne intimne higiene, zato vonj pogosto izda človeka z inkontinenco. Zaradi strahu pred neprijetnim vonjem posamezniki opuščajo določene družabne aktivnosti in so nemirni. Pogosto tudi pijejo manj tekočine in se izogibajo telesnim naporom ter težjim športom. Prav tako se izogibajo prevozom z javnimi prevoznimi sredstvi in ne zahajajo v družbo, zaradi česar je njihovo socialno žlvlien]e bistveno slabše.

Stalna vlažnost kože in prisotnost urina na koži povzročata poškodbe zaščitne plasti kože in taka koža postane neodporna na bakterije. Lahko se pojavijo vnetja, glivice, razjede in podobne težave. Tako spremenjena koža je tudi boleča. Marsikdo si pomaga tako, da poišče primerna ohlapna oblačila, ustrezen sedež ali položaj, vzame sredstvo proti bolečinam, zaužije alkoholno pijačo itd. Radovednim vprašanjem o počutju se izogiba, postaja pretirano občutljiv in apatičen. Nekatere vrste inkontinence so ozdravliive, druge ne in prizadetega lahko spremljajo do konca žlvlienja. Pri vseh oblikah je izjemno pomembna pravilna zaščita.

Moški pogosto skrivajo svoj problem in si ves čas prizadevajo, da bi le ta ostal neodkrit. Tak moški postane zadržan, nesproščen, zavrt in težje navezuje stike. O svojih težavah ne zmore odkrito spregovoriti. Zaradi težav z inkontineneo se lahko pojavijo tudi motnje v spolnosti. Prizadeti čuti, da je drugačen, da ga izdaja neprijeten vonj, kdaj tudi mokra obleka in posteljnina. Izogiba se pogovorom o spolnosti, jo zavrača in si je ne želi. Na ta način se še bolj zapira v svoj svet in ne dopušča partnerju, da bi mu pomagal.

Inkontinenca v veliki večini prizadene človekovo samozavest, samospoštovanje in zaupanje vase. Sprejemanje in obvladovanje problematike pa zahteva prilagajanje. Zato je izrazito pomemben človeški in profesionalni pristop v zdravstvenih ambulantah in lekarnah ter specializiranih trgovinah. Strokovno osebje s svojim znanjem in človeškim pristopom pomaga poiskati individualno rešitev.

Kljub temu je lahko inkontinenca neprijetna tema pogovora ne le za prizadetega posameznika, ki išče pomoč temveč tudi za strokovno osebje. Veliko posameznikov zaradi neprijetnih občutkov ter sramu zanika svojo težavo, četudi je ta očitna. Včasih je tema preveč občutljiva, da bi se je lotili. Večini pomaga, če odpravite zadrego, ki spremlja tovrstne težave in jih pripravite do tega, da jim ni tako nerodno in so boli voljni sprejeti odpravo težav. Zato vam predstavljamo nekaj uporabnih namigov kako se lotiti občutlilve teme.

1. Pogosta zdravstvena težava

Inkontinenco obravnavajte enako kot katerikoli drug pogovor o osebnem zdravju. Težave pri nadzoru mehurja so pogoste, pogosto pa jih je možno tudi odpraviti.

2. Pogosto govorite o tej temi

Inkontinenca lahko prizadene ljudi vseh starosti, ne samo starejše. Težave s prostato, nosečnost in menopavza lahko povzročijo težave z oslablienirn mehurjem.

3. Težave je mogoče odpraviti

Težave z inkontinenco je pogosto mogoče odpraviti. Številni posamezniki verjamejo, da je inkontinenca le naravna posledica staranja ali si mislijo, da težav ni mogoče odpraviti. Če jim razložite, da so v večini primerov težav z inkontinenco možne znatne izboljšave, se bodo veliko lažje soočili s problemom in se začeli pogovarjati o odpravljanju težav.

4. Zgodnje ukrepanje

Pogovorite se o težavi in čim prej ukrepajte. Na ta način pomagate marsikomu, da se izogne stresu ter nepotrebnim naporom zaradi občutljive težave. Prav tako Lahko pomagate preprečiti resnejše posledice, ki bi nastale zaradi neaktivnega družabnega življenja. Inkontinenca je prepogost vzrok sprejema v dom za ostarele, kar je velika sprememba za posameznika in njegovo družino. Z zgodnjim odkrivanjem težav ter ukrepanjem in učinkovitim obvladovanjem lahko pomagate posameznikom, da dl]e časa živijo v svojem domu.

5. Bodite proaktivni

Osebam z dejavniki tveganja, na primer moškim, ki imajo težave s prostato, mladim materam in ženskam v menopavzi, razložite, da je inkontinenca pogost spremtlevalnl pojav v njihovem stanju ter dajo je možno odpraviti. Priporočajte ustrezne pripomočke ter vaje za krepitev mišic medeničnega dna. Z zgodnjim in pravočasnim ukrepanjem pomagate posameznikom sprejeti nastalo težavo injo obvladati.

Značilnosti TENA Men pripomočka

  • Oblikovan posebej za moško anatomijo
  • Varen, diskreten in udoben
  • Vpojno jedro
  • Ohranja suhost, preprečuje iztekanje urina in draženje kože
  • Odour Control sistem preprečuje nastajanje neprijetnih vonjav
  • Dermatološko testiran material
  • Prijeten za kožo

Izbira ustreznega pripomočka je pri obvladovanju težav z inkontinenco ključnega pomena. Moški pogosto uporabljajo zaščitne izdelke, ki so namenjeni za žensko inkontinenco ali pa kar higienske vložke. Slednji niso primerni za zaščito pri neželenem uhajanju urina.

Izdelki za zaščito pri inkontinenci preprečujejo razvoj neprijetnega vonja, urin spremenijo v gel in vrhnjo plast ohranjajo suho ter omogočajo zračenje kože. Izdelek je ustrezen, kadar se dobro prilega anatomiji telesa, zato govorimo o ženskih in moških predlogah za zaščito pri inkontinenci.

TENA Men predloge so narejene posebej za moške, nevtralizirajo neprijetne vonjave in zato pomagajo pri oh ranjanj u socialnega življenja. Na voljo so v štirih različnih velikostih in vpojnostih, zato imajo uporabniki možnost izbrati primeren izdelek glede na svoje potrebe. Posebna sestavina superabsorbent v notranjosti pripomočka urin spremeni v gel, zato vrhnja plast ostaja suha, koža uporabnikov pa bol] zdrava. Na slednje vpliva tudi material izdelkov, ki omogoča zračenje.

Poleg zaščitnih predlog so na voljo tudi vpojne hlačke TENA Men Level 4, ki so prav tako narejene posebej za moške.

Pri osveščanju moških z inkontinenco je pomembna tako osebna kot tudi družbena komunikacija in ena vpliva na drugo. Moški se bodo med seboj več pogovarjali o inkontinenci, če bo v družbi prisotne manj stigme. V podjetju Simps'S zato svoje promocijske aktivnosti namenjamo predvsem osveščanju uporabnikov in sicer na simpatičen in zabaven način.

Eden od naših glavnih akterjev je Stirling Gravitas. Predlagamo, da si na spletu ogledate njegov video in si popestrite dan: You Tube, Stirling Gravitas.

Priporočeni izdelki:
Tena Men Level 0, 1, 2, 3 in 4 inkontinenčne predloge za moške
Tena Men Level 0, 1, 2, 3 in 4 inkontinenčne predloge za moške so predloge, ki so na voljo za različne stopnje inkontinence.
Tena Men Extra Light zaščita za moške
Tena Men Extra Light zaščita za moške je namenjena vsem tistim moškim, ki se soočajo z neprijetno inkontinenco, ki je v začetni stopnji.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo