12 opozoril, ki jih moški ne smejo spregledati!

12 opozoril, ki jih moški ne smejo spregledati!

Moški redko obiščejo zdravnika. Pogosto ignorirajo simptome, prelagajo preglede in čakajo vse do takrat, ko simptomi postanejo nevzdržni. Vse moške  pozivamo, naj bodo odgovorni sami do sebe in se v primeru ponavljajočih se simptomov iz nadaljevanja prispevka posvetujejo z zdravnikom.  

1. SMRČANJE: kronično glasno smrčanje je lahko znak obstruktivne apneje med spanjem, ko se mišice v grlu sprostijo in začasno blokirajo dihalne poti. To lahko vodi v dihalne težave in prekinja običajne vzorce spanja. Po drugi strani pa lahko povzroči celo srčno popuščanje ali nenormalen srčni ritem.  

2. BULICA NA PRSIH: ste vedeli, da za rakom na prsih lahko zbolijo tudi moški? Posvetujte se z zdravnikom, če na prsih odkrijete bulico oziroma če bradavica postane temnejša, rdeča ali izloča izcedek.  

3. IZPADANJE LAS gre sicer z roko v roki s staranjem, lahko pa je tudi znak različnih zdravstvenih težav, kot so avtoimune bolezni (npr. lupus) in okužbe (npr. sifilis, težave s ščitnico, kožna plesen).  

4. KRONIČNA UTRUJENOST je lahko posledica stresa, mentalne izčrpanosti, depresije ali preprosto pomanjkanja spanja. Po drugi strani pa je lahko znak, da se v telesu dogaja še kaj drugega, npr. anemija, slabo delovanje ščitnice, diabetes, artritis, težave z ledvicami ali jetri in celo rak.  

5. KRATKA SAPA je lahko zgoden znak koronarne srčne bolezni. Arterija, ki pošilja kri proti srcu, je delno ali popolnoma blokirana. Popolna zapora je nevarna, ker lahko sproži srčni napad.  

6. BOLEČINA V PRSIH je lahko simptom srčnega (npr. srčni napad, angina pektoris), pljučnega (npr. pljučnica, astma) ali gastrointestinalnega (npr. refluks) obolenja.

7. NENAMENSKA IZGUBA TEŽE je prvi znak mnogo bolezni, vključno z rakom.  

8. ZGAGA po vsakem obroku lahko povzroči gastroezofagealni refluks, ki sicer v redkih primerih lahko vodi do raka požiralnika. Opozorilo: nekateri težave s srcem zamenjujejo z zgago.  

9. TEMNO BLATO je lahko znak krvavenja v gastrointestinalnem traktu. če opazite nenavadne spremembe, ki niso posledica uživanja določene hrane ali zdravil, se posvetujte z zdravnikom.  

10. KRONIČNO ZAPRTJE je opozorilo, da nekaj blokira črevesje. Lahko gre za polip, tumor ali vozel v črevesju.  

11. TEŽAVE Z URINIRANJEM so lahko posledica diabetesa ali težav s prostato. Pogosto uriniranje, zmanjšan curek, krvaveč urin ali semenska tekočina so lahko simptomi benignega povečanja prostate ali kakšnega resnejšega stanja.  

12. EREKTILNA DISFUNKCIJA je tudi lahko znak kardiovaskularne bolezni. Včasih se pojavi zaradi izpostavljenosti pretiranemu stresu ali zaradi depresije. Vzroki zanjo pa so lahko tudi diabetes, arterioskleroza, težave z ledvicami ali multipla skleroza.

Priporočeni izdelki:
Alpha strong, 2 tableti
Alpha Strong je edinstvena kombinacija rastlinskih izvlečkov za kemijo med dvema.
Iberogast kapljice, 50 mL
Naravno zdravilo rastlinskega izvora v obliki peroralnih kapljic.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo