Genialne zobne ščetke: Oral-B Genius

Genialne zobne ščetke: Oral-B Genius

Si predstavljate, da bi vaša zobna ščetka vedela, katere dele ustne votline ste preslabo očistili? Ne, to ni znanstvena fantastika, to je dejstvo z novo generacijo električnih zobnih ščetk Oral-B Genius, ki imajo tehnologijo za določanje pozicije.

Oral-B je sprejel izziv in skoraj dve leti je skupina strokovnjakov razvijala revolucionarno tehnologijo za določanje pozicije. Nova zobna ščetka Genius ima vgrajene senzorje gibanja, zato vedno ve, kje se nahaja.

Zobozdravniki vedno priporočajo, da si zobe umivamo vsaj dve minuti dvakrat na dan. Dejstvo pa je, da le redko namenimo ščetkanju polni dve minuti: v povprečju naj bi si večina čistila zobe 45 sekund. Oral-B je zato dal na tržišče pametno ščetko, ki uporabniku meri čas in ga spodbuja, da si čisti zobe dlje časa tako, da mu preko aplikacije ponuja zanimive vsebine kot so novice, vremenska napoved in podobno.  

Raziskave kažejo, da je to močno podaljšalo čas ščetkanje, saj si povprečni uporabnik pametne ščetke Oral-S ščetka umiva zobe kar 2 minuti in 20 sekund. Vse ščetke Oral-B serije Genius imajo vgrajen tudi senzor pritiska, ki opozori uporabnika, če s ščetko pritiska premočno

Trojno delovanje glave ščetke z oscilacijami, rotacijami in pulzacijami razbije in odstrani do 100 % več zobnih oblog kot navadna ročna zobna ščetka.

Večina ljudi nameni premalo časa vsaj enemu predelu v ustih in ker si zobe večinoma čistimo na avto pilotu se tega sploh ne zavedamo. To ima za posledico, da si prav vsak dan slabše očistimo eno in isto mesto, kar lahko povzroči karies in vnetja v ustni votlini.  

Genius tehnologija  

Da ima vse skupaj smisel in postane zares uporabno je Oral-S razvil algoritem, ki uporablia kamero vašega pametnega telefona za orientacijo na vašem obrazu. Z združevanjem informacij s kamere in ščetke aplikacija preračuna pozicijo vaših zob in jih razdeli v cone. Te cone so prikazane na zaslonu vašega telefona in se med ščetkanjem obarvajo ter vam na ta način posredujejo povratno informacijo, katerim delom ste namenili dovolj časa in katere predele zob ste obdelali prehitro oz. površno. Genius tehnologija zaradi povezave z aplikacijo zahteva, da med ščetkanjem stojite, pred svojim pametnim telefonom in v ta namen ima ščetka priloženo držalo za telefon, ki ga s prisesalnim nastavkom enostavno namestite na ogledalo v kopalnici. Izbirate lahko med šestimi načini ščetkanja: vsakodnevno čiščenje, nežno čiščenje, intenzivno čiščenje, beljenje, masaža dlesni in čiščenje jezika.

Vaš zobozdravnik vam lahko svetuje, kateri način je najbolj primeren za vas in katerim predelom morate nameniti več pozornosti in časa. Aplikacija vam ponuja možnost, da problematičnim delom nameniti dodatnih 10 sekund čiščenja. Ščetka Genius ima tudi svetlobni obroč Smart Ring, ki mu preko aplikacije izberete eno od možnih 12 barv. Ta funkcija je namenjena izključno temu, da z njo postane ščetka res boli vaša in samo ščetkanje bolj zabavno.

Priporočeni izdelki:
Oral-B GENIUS 9000 električna zobna ščetka, 1 set
Električna zobna ščetka Genius 9000 ima okroglo glavo nastavka, oblikovano po navdihu zobozdravniških pripomočkov.
Oral-B GENIUS 8000 električna zobna ščetka, 1 set
Električna zobna ščetka Genius 8000 ima okroglo glavo nastavka, oblikovano po navdihu zobozdravniških pripomočkov.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo