Naravni dodatki za balzam za lase in recepti!

Naravni dodatki za balzam za lase in recepti!

Za sijoče in zdrave lase, ki laže kljubujejo negativnim vplivom iz okolja, lahko namesto nakupa in uporabe serumov, že pripravljenih mask ter drugih posebnih dodatkov za lase, v balzam primešate naravne sestavine in tako okrepite negovalni učinek. Eno izmed izjemnih naravnih bogastev, ki je odlično za izboljšanje sijaja las, je med. Dve žlici medu primešajte k vašemu balzamu za lase in na že umitih laseh pustite 10 minut preden sperete z mlačno vodo.

V balzam lahko dodate tudi tri žlice pretlačenega avokada in 1 žličko limoninega soka, ki bosta prav tako lasem podarila večjo voljnost in lesk. Tudi to mešanico z balzamom nanesite na umite lase in pustite največ 10 minut preden sperete s toplo vodo.

 

 

 

 

 

Jajčni rumenjaki za bolj sijoče lase

Uporaba jajc je v negi las znana že desetletja, doma narejeni pripravki pa so dobrodošli tudi v današnjem času. Za pripravo t. i. jajčnega šampona, potrebujete:

2 rumenjaka
3 velike žlice vode polovico stisnjene limone
eno čajno žlico medu

V topli vodi najprej raztopite med, nato dodajte rumenjaka in vse skupaj dobro premešajte z metlico za stepanje. Dodajte še sok polovice limone in ponovno premešajte.
 


Zmes je najbolje uporabiti na že predhodno opranih laseh, uporabite pa jo enako kot bi nanašali in izpirali običajen šampon za lase. Če imate preveč mešanice, lahko nanesete dvakrat, pri daljših laseh pa sestavine podvojite. Če se borite s scefranimi lasmi (tako imenovanim frizz-om), priporočamo, da zgornji recepturi dodate jojobino olje: po tem, ko zmešate vodo, med in rumenjake, dodajte mešanici še 5 do 10 kapljic jojobinega olja. Vse skupaj dobro premešajte in nanesite na lase kot šampon ter dobro izperite po nekaj minutah.

 

 

Čokoladna lasna poslastica


Temna čokolada nam s svojimi antioksidantnimi lastnostmi nudi tudi lasno nego. Čokoladno poslastico, ki bo razvajala in mehčala lase, si lahko pripravite enkrat tedensko, nič narobe pa ne bo, če nekaj te sladice zaide tudi na kožo za obrazni tretma.

Potrebujemo:
1 vrstico (4-5 kock) temne čokolade,
1 žlico medu,
1 manjšo banano,
1 žličko smetane.

Banano narežemo in z vilicami pretlačimo v manjši posodi. Čokolado stopimo na vodni kopeli: v večjo posodo z vročo vodo postavimo manjšo, kjer stopimo koščke temne čokolade – vsebino prelijemo čez banano in takoj vmešamo še žlico medu. Nato dodamo žličko smetane in ponovno dobro premešamo, da se sestavine lepo porazdelijo in da je masa gladka. Pred nanosom preverimo, da zmes ni več vroča in jo nanesemo po celotni dolžini las in se še posebej posvetimo nanosu na konice. Lase zavijemo v brisačo in pustimo delovati eno uro. Po delovanju lahko masko najprej obrišemo z vlažnimi papirnatimi robci, nato pa še speremo s toplo vodo in umijemo s šamponom, ki je nežen do las in lasišča. Nanesemo še balzam za 5 minut, speremo in posušimo.

Vir: Ekodežela, januar 2014, Špela Dobnikar

 

 

Priporočeni izdelki:
2x Foltene ampule v akciji + GRATIS šampon
Intenzivna nega za lase in lasišče za moške...
Marbo losion, 180 mL
Uporabljamo ga proti močnem izpadanju las, je 100% naravni preparat, ki hitro zaustavlja izpadanje las, ne glede na vzrok...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo