Glukomanan v prahu!

Glukomanan v prahu!
Glukomanan v prahu

 se pridobiva iz korenine konjak, ki je zelo bogata z vitamini, minerali in vlakninami. Vsebuje zares izjemno veliko vlaknin ter vitamine, kot so železo, kalij, fosfor selen in kalcij.

 
Prav tako vsebuje različne vrste esencialnih aminokislin ter nenasičenih maščobnih kislin.
 
Živila iz konjaka imajo izvrstno lastnost, saj povzročijo hiter občutek sitosti, zaradi česar boste pojedli manj.
 
Ko boste uporabili glukomanan v prahu, se bo prostornina tega v želodcu po absorbciji vode, povečala do 200-krat. To vodi k občutku sitosti.
In kar je najbolje, glukomanan v prahu resnično in preverjeno pomaga pri hujšanju, katero trditev je odobrila tudi EFSA.
 

 

Za kaj vse se priporoča glukomanan v prahu?
 
Glukomanan v prahu ima med drugim funkcijo uravnoteženja kalij/natrij v telesu, pomaga pri absorbciji kalcija v kosti, pomaga pri čiščenju želodca, odpravlja Helicobacter pylori in kandido, odstranjuje patogene bakterije iz črevesja, upočasni absorpcijo glukoze, znižuje glikemični indeks, nase veže maščobe in ogljikove hidrate iz hrane, spodbuja optimalno delovanje peristaltike, uravnava holesterol in sladkor ter učinkovito pomaga pri hujšanju.
 
Glavna sestavina glukomanana v prahu so vlaknine.
 
Medicinske študije so pokazale, da lahko glukomanan v prahu nadzoruje, preprečuje in pomaga pri samem poteku sladkorne bolezni.
 
Glukomanan v prahu je najbolj viskozna prehranska vlaknina, ki pospeši in uravna prebavo ter izločanje strupov, saj na črevesni steni tvori zaščitni film ter učinkovito zmanjša absorpcijo glukoze ter zavira dvig krvnega sladkorja.
 
Prav tako glukomanan v prahu znižuje proste maščobne kisline v krvi, izboljša občutljivost na inzulin in istočasno znižuje toleranco za glukozo.
 
Glukomanan v prahu je idealna hrana za diabetike, saj lahko zniža krvni sladkor in izboljša simptome sladkorne bolezni.
 
Glukomanan v prahu vsebuje tudi velike količine kalija, kalcija, magnezija, železa in bakra.
 
Glukomanan v prahu spada med bazično hrano ter pomaga pri razkisanju telesa.
 
Zaradi vseh teh odličnih lastnosti in zastopanosti z natrijem, kalijem, magnezijem, železom, fosforjem, bakrom, cinkom, vitamini A, C, E, D, B1, B2, B3, B6, B9, B12, maščobnimi kislinami in esencialnimi aminokislinami sploh ni presenetljivo, da je povpraševanje po glukomananu v prahu vedno večje.
 
Medicinske raziskave so pokazale, da ima glukomanan v prahu pozitivne učinke na zdravje:
– Znižuje ravni krvnega sladkorja
– Zmanjšuje LDL holesterol
– Ureja delovanje prebavnega trakta
– Odstranjuje težave pri diabetesu
– Zmanjšanje sindrom razdražljivega črevesja
– Bazira telo
– Znižuje glikemični indeks živilom
– Nase veže maščobe in ogljikove hidrate iz zaužite hrane
– Uravnava razmerje kalij/natrij v telesu
– Ustvarja občutek sitosti
– Odstranjuje patogene bakterije iz želodca in črevesja
– Ureja delovanje peristaltike
– Spodbuja hujšanje
 

Kako deluje glukomanan v prahu?

 
Ko pride glukomanan v prahu v želodcu v stik z vodo, močno nabrekne. V prebavnem traktu pomaga pri absorpciji žolčnih kislin.
 
Prav tako glukomanan v prahu v črevesju deluje kot prebiotik ter je odličen po terapijah z antibiotiki ali pri krepitvi imunskega sistema.
 

Kako se ga uporablja?

 
1. Glukomanan v prahu je odličen pri pripravi pudingov, palačink, kruha in drugega peciva, saj deluje kot povezovalec in gostilo ter je popolnoma brez okusa. 
Z njim lahko nadomestite dobršen del navadne moke ali drugega žita oz. ga uporabljate namesto škroba. Deluje kot škrob, za razliko, da ne vsebuje škroba in sladkorja ter je brez kalorij.
 
Pri uporabi glukomanana v prahu za zgoščevanje, ga vedno zmešajte z majhno količino hladne tekočine, hitro mešajte (najbolje s paličnim mešalnikom, da ne nastanejo grudice) do kompaktne gostotete (na najvišji hitrosti mešajte vsaj 3 minute) ter nato dodajajte hrani, ki jo želite zgostiti. 
 
Nikoli ga ne vmešajte v vročo tekočino, saj boste dobili grudice. Priporočam, da ga vmešate s pomočjo paličnega mešalnika.
 
Glukomanan v prahu lahko uporabljate pri zgoščevanju juh, minešter in omak ter iz njega pripravljate pudinge, palačinke, deserte, pite in tortne nadeve. 
Ne vsebuje glutena in je odličen nadomestek pri pečenju in kuhanju, ko bi se radi izognili navadni moki ali škrobu.
 
2. Če bi radi izgubili kilograme, če imate povišan krvni sladkor ali holesterol oz. vas pestijo prebavne težave, si pol ure pred obrokom, v malo vode, vmešajte slabo čajno žličko glukomanana v prahu in popijete.
 
V želodcu bo ustvaril občutek sitosti, prav tako pa bo pomagal pri absorbciji ogljikovih hidratov in maščob iz jedi, ki jih boste jedli.
 

Iz kje izhaja glukomanan?

 
Glukomanan moka izhaja iz rastline konjak, domorodne vrste korenine iz subtropskih in tropskih regij vzhodne Azije.
 
Konjak se najpogosteje uporablja za pripravo rezancev, riža in se uporablja kot zgoščevalec oz. povezovalec sestavin pri kuhanju, namesto škroba ali želatine.
 
Moka iz korenine konjaka, glukomanan moka, je vir vlaknin, ne vsebuje pa nobenega škroba, maščob in ogljikovih hidratov.
Zato je glukomanan moka izjemno priljubljena pri vseh, ki se želijo zdravo prehranjevati, ki hujšajo, ki imajo diabetes, težave s sladkorjem ali povišan holesterol.
 
EFSA je namreč odobrile trditve, ki se nanašajo na glukomanan moko, kot so: 
- pomaga pri hujšanju
- uravnava holesterol in sladkor
 
Glukomanan moka je odlična alternativa koruznemu škrobu ali glutenu v moki.
Glukomanan v prahu je odličen za vse, ki so občutljivi na gluten ali imajo celiakijo.
V glavnem se glukomanan moko uporablja kot zgoščevalec za omake, juhe ali polivke, prav tako pa tudi pri pripravi pudingov in želejev.
 
Glukomanan moka se odlično obnese tudi kadar z njo nadomestimo del navadne moke, saj s tem močno izboljšamo strukturo piškotov, peciva, testa za torte ali pite.
Odlično se obnese pri peki kruha, tortilj ali palačink.
 
Prav tako glukomanan moko uporabljajo v restavracijah, kjer si želijo svojim gostom ponuditi dobro in zdravo alternativo koruznemu škrobu, kravji želatini ali pa želijo jedem zmanjšati kalorično vrednost in istočasno povišati vsebnost pomembnih vlaknin.
 
Preberite si še nekaj nasvetov o tem, kako vam glukomanan pomaga pri uspešnem hujšanju
 
Priporočeni izdelki:
Glukomanan v prahu, 100 g
Glukomanan v prahu je novo prehransko dopolnilo, ki je kakor nalašč za redukcijo telesne teže...
NO DOL traum gel, 50 mL
Pomoč pri težavah s sklepi in mišicami...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo