Poletna nega las!

Poletna nega las!

Poletje je čas, ko so zaradi vpliva UV žarkov »pod stresom« tudi lasje. Sonce povzroča poškodbe na lasni povrhnjici, ki sčasoma izgubi svojo gladkost, lasje pa pogosto manj sijoči in vitalni. Morska voda s soljo lase še dodatno izsuši, kar se najprej pokaže na oslabljenih in razcepljenih lasnih konicah. Kako torej poskrbimo, da bodo naši lepega videza tudi na neizprosni vročini in na morskih počitnicah?    

1.     Še pred poletnim dopustovanjem priporočamo redno uporabo šamponov in balzamov za barvane lase. Ti izdelki bodo varovali tako pobarvane lase kot tudi našo naravno barvo las. V zadnjem času lahko na policah najdemo izdelke za zaščito barve las. ki ne vsebujejo UV filtrov. ampak bolj učinkovite in lasišču bolj prijazne zaščitne sestavine. pridobljene iz naravnih surovin. Učinek takšnih izdelkov lahko opazimo po večkratnem pranju las - lasje bodo občutno počasneje izgubljali intenzivnost barve. nebarvani lasje pa bodo manj posvetljeni in poškodovani. 

 

 

lasje-lekarna
Slika: kako zaščititi lase pred žgočim soncem?


2.     Pred večjo izpostavljenostjo las vročini in morski vodi je priporočljivo, da postrižemo vsaj konice, ali pa si za ta čas omislimo krajšo pričesko. Poškodovane konice bodo tako odstranjene in cepljenje las bo upočasnjeno. 

3.     Po vsakem plavanju v morski vodi ali v bazenu si je dobro lase na hitro sprati z navadno vodo. Če v bližini ni tuša, si lahko pomagamo s plastično razpršilko, v katero nalijemo navadno vodo. Spiranje soli bo pomagalo ohranjati vlažnost in mehkobo las. Pa še en nasvet za vse, ki imate bolj goste ali daljše lase: namesto navadne vode uporabite balzame brez spiranja v spreju, ki so namenjeni otrokom. Takšen balzam bo lase zaščitil, pomagal pri zmanjšanju poškodb in lažjemu razčesavanju, v primerjavi z "izdelki za odrasle" pa so otroški balzami v spreju običajno tudi manj mastni in nežnejši do Iasišča. 

4.     Enkrat na teden ali na deset dni priporočamo uporabo čistilnih šamponov. Če imate bolj občutljivo lasišče, je pomembno, da čistilni šampon v dlaneh razredčite z malo vodo in šele nato nanesete na lase in lasišče. Čistilni šampon bo temeljito odstranil vse ostanke nečistoč, izdelkov za oblikovanje las in odvečno maščobo. Po takšnem čiščenju lasem privoščite bogato vlažiIno masko, ki jo na laseh pustite vsaj 15 minut. 

5.     Med dopustovanjem je zaradi večje izgube vlažnosti las priporočljivo, da uporabljamo vlažilne šampone in balzame, ali pa se odločimo za takšne, ki so namenjeni tankim lasem - ti bodo lasem podarili več lahkotnosti in sijaja brez odvečnega oblaganja s hranljivimi sestavinami. 

6.     Dodatno zaščito las lahko dosežemo tudi s spenjanjem las v fige ali kite -lasje bodo tako manj izpostavljeni, čez takšno pričesko lahko nanesemo še izdelke za zaščito las ali balzame brez izpiranja v spreju. 

7.     Poletje je čas, ko lahko lasem prizanesem o s pretirano uporabo likal nikov, kodralnikov in sušilcev. Pustimo, da se lasje sami posušijo na toplem zraku, naravna tekstura las pa je v poletnem delu leta tako ali tako vedno v trendu.

Vir: Revija Eko dežela, julij 2014, Nina Špegel

 

 

Priporočeni izdelki:
Foltene ampule za moške - AKCIJA
Intenzivna nega za lase in lasišče za moške...
silicea balzam - AKCIJA
Čvrsta koža, močni lasje & nohti, vezivno tkivo...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo