Priprava kože na poletje …

Priprava kože na poletje …

 

 

14-dnevna priprava kože na poletjeZa »urgentno« 14-dnevno pripravo telesa na sezono kopalk lahko z ustreznimi izdelki kožo učvrstimo ter zmanjšamo videz nepravilnosti in pomanjkljivosti. Pripravili smo vam tedenski plan anti-celulitne in učvrstitvene nege kože, ki mu je za vidne učinke treba slediti vsaj dva tedna.

Vse dni v tednu zjutraj za tuširanje uporabimo gel s poživitvenim vonjem, ki bo prebudil telo in pospešil prekrvavitev. Po prhanju na predel stegen, zadnjice in trebuha nanesemo gel proti celulitu.

Za večerno nego sledimo spodnjemu planu:

1.dan: po prhanju uporabimo piling iz sladkorja ali soli, dobro zmasiramo vse kritične predele in speremo. Po celem telesu uporabimo olje proti celulitu, na predelu stegen, zadnjice in trebuha olje vtiramo še kakšno minuto dlje kot običajno.

2. dan: za večerno prhanje uporabimo sprostitveni gel s pomirjajočim cvetličnim vonjem (izberemo vonj, ki nam najbolj ustreza), po prhanju pa po celem telesu nanesemo gel z anticelulitnim delovanjem.

 

 

 

 

 

 

Slika: nežno razvajanje kože in las.


3. dan: namesto klasičnega gela za prhanje uporabimo takšnega, ki vsebuje zrnca za blag piling. Po tuširanju na najbolj kritične predele nanesemo gel z anti-celulitnim delovanjem.

4. dan: pred večernim prhanjem naredimo masažo s tako imenovanim suhim krtačenjem – z mehko krtačo ali rokavico iz ne preveč grobe lufe 5 minut masiramo celo telo, začnemo na nogah in rokah in
se počasi premikamo v smeri proti srcu. Po tuširanju na telo nanesemo dobro vpojen losjon ali mleko za učvrstitev kože.

5. dan: ponovimo postopek, ki smo ga izvajali 2. dan.

6. dan: uporabimo gel za prhanje, ki vsebuje zrnca za blag piling, po prhanju pa celo telo zmasiramo z anticelulitnim oljem.

7. dan: tako kot 6. tudi 7. dan uporabimo gel za prhanje z zrnci za nežen piling, po tuširanju pa kožo po telesu dobro zmasiramo z mlekom za učvrstitev kože.

 

 

Nežno poletno čiščenje obraza – čistilna pena in micelna vodica


Rutina čiščenja obraza je lahko v poletnem času s pravilno izbiro izdelkov tudi malo bolj »neobičajna«. Ponavadi jutranjemu in večernemu čiščenju obraza sledi nanos kreme ali losjona. Jutranje čiščenje obraza lahko namesto s klasičnimi geli opravimo z lahko čistilno peno, ki poleg čiščenja kožo tudi
neguje. Čistilno peno lahko nadomestimo tudi z gelom za čiščenje za dojenčke. Takšni izdelki so do kože bolj prijazni, jo občutno manj izsušujejo in zato lahko nanos običajne kreme izpustimo. Po čiščenju za zaščito nanesemo samo lahek losjon z zaščitnim faktorjem. Koža bo čez dan zaščitena in negovana ter se ne bo mastila.

Večerno čiščenje z običajnimi geli, mlekom in toniki lahko poleti zamenjamo za micelno vodico, ki bo nadomestila več korakov čiščenja in nege. Micelna vodica je izdelek, ki kožo temeljito, a nežno očisti vseh nečistoč, ostankov ličil in jo hkrati tudi osveži. Nanesemo jo na vatico in z njo očistimo obraz in ličila z oči – po potrebi postopek ponavljamo, dokler na vatici ni več ostankov umazanije. Če nam je ponoči vroče, lahko nanos nočne kreme izpustimo in pustimo, da se koža po čiščenju in negi z micelno vodico sama obnovi. Za vse, ki se večernemu nanosu negovalne kozmetike ne želite odreči, pa priporočamo pomirjevalne gele, ki vsebujejo vitamine in antioksidante – lahko je to tudi klasičen gel z aloe vero.

Vir: Revija Eko dežela, julij 2014, Nina Špegel

 

 

Priporočeni izdelki:
Aloe vera gel, 340 g
Učinkovita pomoč pri poškodbah kože ter intenzivna vlažilna nega za kožo obraza in telesa. Pakiranje gela v embalaži 340 g dobite za ceno 170 g...
Caudalie voda za čiščenje obraza, 200 mL
Micelarna voda Caudalie za nežno čiščenje in odstranjevanje ličil...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo