Mozolji, akne in nečista koža z Eucerin DermoPure!

Mozolji, akne in nečista koža z Eucerin DermoPure!
Mozolji oziroma akne so verjetno najpogostejša kožna težava nasploh. Z njimi se v življenju sreča skoraj vsakdo. Zdravniki se strinjajo, da so akne hormonska bolezen. Ponavadi se začnejo pojavljati v puberteti, skupaj s hormonskimi spremembami. Vztrajajo lahko daleč v odraslo dobo, zlasti pri ženskah. 
 
Največ mozoljev se običajno pojavi na obrazu, pri nekaterih tudi na hrbtu in spredaj na trupu. Ključni dejavniki za nastanek aken oz. mozoljev : 
 
1. Povečano nastajanje loja 
Hormoni po puberteti spodbujajo žleze lojnice, da izdelujejo več izločka, ki masti kožo. Žleze lojnice se izlivajo v dla- čne mešičke, s katerimi smo ljudje pokriti po vsem telesu, razen po dlaneh in podplatih. 
 
2. Povečano poroženevanje 
Kožna povrhnjica se nenehno obnavlja tako, da v spodnji plasti nastajajo nove celice, ki se pomikajo navzgor. Povrhnjica v puberteti postane bolj poroženela in debelejša ter se nepravilno lušči. 
 
3. Bakterije 
Naša koža je vsa poseljena z nenevarnimi bakterijami, ki so običajno koristne. V zamašenih porah pa se lahko te bakterije pretirano namnožijo ter povzročijo težave. 
 
4. Vnetje 
Ob kombinaciji vsega naštetega koža postane pordela in vneta. Pri hudih aknah lahko vneti mešički počijo navznoter in povzročijo velike, globoke in boleče spremembe. 
 

KAJ POVZROČA BRAZGOTINE ZARADI AKEN? 

Poskusite se upreti skušnjavi, da bi stiskali ogrce, mozolje in druge nepravilnosti – tako s prsti kot z drugimi pripomočki. Če nepravilnosti premočno stisnete (zlasti tiste, ki še niso
povsem razvite), lahko poškodujete drobne vene, žleze in tkivo okrog njih. To lahko poslabša simptome aken in poveča tveganje brazgotinjenja.

 

 
KAKO LAHKO PREPREČIMO IN ZMANJŠAMO AKNE OZ. MOZOLJE?
 
Vedno je koristen nasvet zdravnika specialista dermatologa, ki akne oziroma mozolje najbolje pozna in lahko predpiše zdravila, bodisi v obliki krem ali kapsul. Ne glede na to, ali akne zdravimo z zdravili ali ne, pa je prvi in nujen podporni korak ustrezna nega in čiščenje kože. 
 
Linija Eucerin DERMOPURE je bila posebej razvita za kožo nagnjeno k nepravilnostim in aknam. 
 
Formule vsebujejo: 
licochalcon A: visoko učinkovita protivnetna sestavina, ki pomiri razdraženost in pomaga zmanjšati rdečino, 
salicilna kislina: protibakterijska sestavina s komedoliti- čnim učinkom, ki zmanjša nepravilnosti in preprečuje njiov ponovni nastanek, • tehnologija uravnavanja sebuma: zmanjša tvorbo sebuma.
 
DERMOPURE serum za obnovitev kože vsebuje tudi: 
10 % hidroksi kompleks: visoko učinkovita kombinacija luščilnih sestavin (glikolne, salicilne in polihidroksi kisline), ki pomaga obnoviti površino kože, odmašiti pore, zmanjšati število bakterij P. acnes in odstraniti odmrle kožne celice. Linija vključuje blage, vendar učinkovite čistilne izdelke in izbor negovalnih izdelkov, ki so posebej zasnovani za kožo, nagnjeno k aknam, mnogi od njih pa so primerni tudi za uporabo med zdravljenjem z zdravili proti aknam. 
 
Priporočeni izdelki:
Eucerin DermoPure serum za obnovitev kože
Oskrbuje z vlago in tvori zaščitno plast pred mikroorganizmi....
Eucerin DermoPure tonik za obraz
Eucerin DermoPure tonik za obraz je kozmetičen izdelek namenjen za izjemno globinsko čiščenje problematičnih predelov kože...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo