Psoriaza oz. luskavica - kronična vnetna bolezen

Psoriaza oz. luskavica - kronična vnetna bolezen

Psoriaza oz. luskavica je kronična vnetna bolezen z značilnimi kožnimi žarišči. Ta so pordela, različno oblikovana in prekrita s srebrno sivimi luskami. Najpogosteje se pojavijo nad komolci, nad koleni in na lasišču, včasih prizadenejo kožo vsega telesa, najredkeje pa se pojavijo na obrazu. Zdravljenje luskavice ni mogoče oz. njena ozdravitev ni možna. Lahko se jo le ublaži, stanje pa se izboljša v toliko, da je v latentni obliki oz. ni vidna po našem telesu.
Naši ,,terapevti” so ribice, latinsko Garra Rufa.
Garra Rufa je samo 8 gramov težka ribica. Ker nima zob, so njeni dotiki s kožo zelo prijetni. Masaža z Garra Rufa ribicami se odvija v banji, s temperaturo vode 34 °C do 36 °C.
Kaj se dogaja med samo “terapijo”?
Odmrla koža služi ribicam kot nadomestek v naravnem načinu prehranjevanja in ne služi kot glavna hrana, kot to predstavljajo nekateri nepoznavalci. Tudi 21 dnevnih terminov je naravna zakonitost, preko katere ni mogoče, saj se človeška koža regenerira 20-28 dni, med samim stikom ribe z kožo, pa riba postrga odmrlo kožo, posledično pa preko ribje sluznice preko kože v telo oz. kri prehaja encim, ki zavira nov razvoj žarišč obolelega mesta. Med raziskavami je bilo ugotovljeno, da se ljudem, ki so bili “ozdravljeni” s pomočjo ribic, luskavica v 80% ne pojavi več, pri nekaterih hujših obolenjih pa je med obdobjem enega leta in pol do šest let, potrebno postopek ponoviti.
Vaša koža postane gladka, čista in prožna.
 


Slika: Luskavico je možno popolnoma ozdraviti.
 

Prvi rezultat je viden že po prvi terapiji, vendar je za uspeh potrebno vztrajati, da se koža popolnoma obnovi, pri tem pa je terapija z ribicami samo del, saj se pred in po terapiji uporablja še posebne naravne preparate, vse skupaj pa nas pripelje do željenega rezultata.
Za vse informacije smo vam vedno na voljo in lahko ste popolnoma brez skrbi, saj vam ne ponujamo nekaj, kar danes kupite, potem pa sami doma ugotavljate in se sprašujete, kaj ste storili narobe, da rezultat ni enak pričakovanju. Mi smo z vami od začetka do konca, zato naj vas nič ne skrbi, da so postopki zapleteni, prav nasprotno, mi se potrudimo, da pri nas uživate in nas zapustite srečni in sproščeni.
Latinski naziv ribe je Garra Rufa in pripada družini rib Cyprinidae. Iz cele družine rib ima samo riba Garra Rufa zdravilni učinek. Življenjska doba rib je od 4 do 6 let, zrastejo pa med 6-12 cm. Živijo v sladkih termalnih vodah Azijskega kontinenta. Naravno okolje rib se nahaja na severnem delu pokrajine Anatolije. Naravno okolje rib se nahaja na severnem delu pokrajine Anatolije, kjer so topli termalni vrelci, blizu majhnega mesta Kangal v Turčiji.
Vsako bolezen je treba zdraviti in to še posebej velja za kronična obolenja. Prvo pomoč dobi bolnik s psoriazo od svojega dermatologa, ki naj ga redno obiskuje. Bolezen zelo vpliva na psihično počutje posameznika, zato je toliko bolj dobrodošlo druženje z drugimi bolniki, ki si lahko med seboj pomagajo z raznimi nasveti in podporo.
Za vsakodnevna opravila pa velja, da se naj bolniki s psoriazo pri kopanju izogibajo kopelim, milom in šamponom, ki izsušijo kožo. Treba je uporabljati kopeli, ki so dodatno obogatene z olji. Poleg tega morajo biti oblačila udobna, prednost pa imajo obleke iz bombaža, lanu in svile, saj dihajo in ne dražijo kože. Pomembno je tudi dovolj počivati, saj utrujenost in pomanjkanje spanja lahko pripomoreta k stresu, kar pa poslabša bolezen. Znano je, da se obstoječa psoriaza še poslabša, kadar pride do okužbe (npr: angine), zato je ključno, da se vse okužbe zdravijo takoj. Paziti je treba na prehrano, saj velja, da naj se bolniki izogibajo hrani v konzervah in gaziranim pijačam ter namesto tega uživajo veliko sadja in zelenjave. Poudariti je treba še izogibanje prekomernemu pitju alkohola, kajenju in poškodbam – uporaba zaščitnih sredstev je priporočljiva tudi tam, kjer jih drugi ne uporabljajo. Prosti čas pa naj bolniki z luskavico namenijo sprehodom, rekreativnim igram ali pohodom.

Željka Kanjir, Salon za dobro počutje ''Dr. Riba'' Izola, Ulica Oktobrske revolucije 2, 6310 Izola; http://www.naravno-zdravljenje.si
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo

  • Menopavza je normalen, neizogiben proces staranja in ne bolezen. Ponavadi se zgodi nekje med 45. in 55. letom. Kljub temu, se o menopavzi zelo malo govori in ostaja tabu tema. Ženske se je skoraj bojimo, saj označuje konec mladosti in plodnega obdobja. Pa je res tako?

  • Kineziološki trakovi so postali vse bolj priljubljeni in skoraj ne vidimo športnega dogodka brez njih. Vse bolj pogosto pa najdejo mesto v domači lekarni. Zato smo jih vzeli pod drobnogledom: ali gre za koristen protibolečinski pripomoček, ali le še enega v vrsti modnih trendov. 

  • Zadovoljni uporabniki blagovni znamki PHARMAhealth zaupajo ker združuje naravne sestavine z namenom doseganja vsakokratnega maksimalnega učinka.

  • O vsestranski vlogi in številnih koristih koencima Q10 se v zadnjih desetletjih veliko govori. Kljub temu na dan prihajajo nova dognanja, ki ta telesu lasten
    antioksidant povezujejo z ugodnim vplivom na zdravje.