Vitalko in urejena prebava!

Vitalko in urejena prebava!

UREJENA PREBAVA JE VIR ZDRAVJA

V hitrem tempu današnjega življenja, dodatno podkrepljenim s slabimi navadami ter premalo gibanja, smo prej ali slej kandidati za neurejeno in  neredno odvajanje blata. Težave se pričnejo počasi in v kolikor se jim ne posvetimo, zagotovo preidejo v resnejše.



Napihovanje, tiščanje v predelu trebuha, slabo počutje, občutenje teže in slabo razpoloženje nam krojijo vsakdan.

Naša prebavila so zamotan kompleksni sistem. Nekateri jih imenujejo tudi možgani našega zdravja, saj se prav tukaj vršijo procesi, ki pomembno vplivajo na naš imunski in energetski sistem. Ljudje z neurejeno prebavo ne morejo biti zdravi, saj se v prebavilih vršijo procesi absorbcije hranil ter izločanje odpadnih snovi. Skozi zdravo črevesno sluznico izmenjava poteka nemoteno, kar posledično gradi imunost našega telesa. V kolikor pa je sluznica obložena s plastjo neprebavljene hrane kot posledico slabe prebave pa je izmenjava otežena ali celo nemogoča. 

Med gnitje in vrenjem hrane v prebavilih nastajajo toksični odpadki, ki dodatno obremenjujejo še jetra. Ob enem poruši tudi ravnovesje bakterij v črevesni flori, kar navadno privede do razraščanja bakterij kvasovk, ki se počasi selijo iz prebavil v druge sluznice in motijo delovanje organov.

To lahko spremenimo!
 

MOČ VLAKNIN  

Poznamo topne in netopne vlaknine. Prve se v vodi napnejo in se jim poveča volumen. Na tak način si lahko pomagamo pri hujšanju, saj dajejo občutek sitosti.



Ob enem pa vežejo nase strupe iz črevesja. Netopne vlaknine imajo podobno nalogo, vendar se te  ne napihnejo in zato v nespremenjeni obliki potujejo skozi prebavila. So navadno luščine semen, ki so rahlo zašiljenih oblik in na tak način veselo strgajo obloge z naših prebavil.  

 

VITALKO

Je sestavljen iz topnih in netopnih vlaknin. Pri čemer je velika mera prav netopnih, zato pomaga tudi najbolj 'zaprtim'. Konopljine vlaknine ter laneno seme v Vitalku namreč dodatno stimulirajo gibanje peristaltike in zato na čisto fizičen način spodbudijo odvajanje blata iz telesa. 

Topne vlaknine v Vitalku so v rožičevi moki, suhem sadju ter kakavu. V stiku s tekočino se napnejo, kar ustvarja občutek sitosti in je zato izdelek primeren tudi kot nadomestilo obroka pri zdravem hujšanju.  Vlaknine so sicer brez kalorij, zato od njih ne prejmemo nobene energije, vendar pa so izjemno pomemben del naše prehrane. V kolikor imamo torej slabšo prebavo, se najprej vprašajmo koliko vlaknin pojemo. 

Vlaknine dobimo tudi z uživanjem svežega sadja in zelenjave, z zobanjem semenk v luščinah, če uporabljamo pretežno polnozrnate moke. Vendar ne pozabimo, da so med njimi tudi topne vlaknine, ki se bodo v vaših prebavilih napihnile in zato potrebujejo vodo. V kolikor ne boste pili dovolj vode, jo bodo posrkale iz vašega telesa in ne boste dosegli željenega učinka. 

Zato pijte, najbolje vodo. 

Vitalko je najbolje jesti zjutraj, saj so prebavila v tem času najbolj aktivna in jih s pravilno prehrano le spodbudimo k še boljšemu delovanju. 1-2 žlici Vitalko prahu zmešajte z jogurtom, sojinim jogurtom ali dodajte sadnim smutijem in mislijem. V kolikor greste na pot in ničesar drugega ni pri roki, Vitalko mešajte z vodo. Prejeli boste vlaknine, beljakovine ter nujna hranila za dolgotrajno sproščanje energije v kri ter dobro prebavo. 

Zato je Vitalko več kot le polnovreden obrok. Naročite ga v naši spletni trgovini in že jutri bo pri vas.
 

Priporočeni izdelki:
Vitalko z vlakninami, 550 g
Vitalko z vlakninami je prehransko dopolnilo s 100 % močjo vlaknin pridobljenih iz naravnih virov.
Zerodiet za zmanjšanje telesne teže in apetita
Zerodiet je pomembna pomoč v programih za hujšanje in za kontrolo apetita.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo