Flexofytol - za boljšo gibljivost sklepov & razteznost tetiv

Flexofytol - za boljšo gibljivost sklepov & razteznost tetiv

Kurkuma (Curcuma longa L.) je rastlina, ki je glavna sestavina začimbne mešanice kari (curry). Uporaben del rastline je korenika, ki je intenzivno rumene barve. Kurkumo najpogosteje povezujemo s kulinaričnimi dobrotami indijske kuhinje. A je več kot le kulinarični dodatek. Izvleček kurkume, pripravljen iz korenike rastline, vsebuje skupino sestavin, ki jo imenujemo kurkuminoidi. Najpomembnejši med njimi je kurkumin, ki pripomore k boljši gibljivosti sklepov in razteznosti tetiv.

Kurkuma v prahu vsebuje spremenljiv odstotek (3 % - 5 %) kurkuminoidov. Med njimi predvsem kurkumin. Za kurkumo v prahu je značilno, da je slabo topna v vodi, zato se slabo absorbira v telo. Posledično je biološka razpoložljivost kurkume v prahu majhna in delovanje omejeno.

flexofytol-slika1
Slika: prikaz korenine kurkume.

Farmacevtska družba Tilman S.A. je razvila edinstven bio-optimiziran izvleček kurkume, ji je pridobljen po zaščitenem postopku. Njegova topnost in biološka razpoložljivost sta bistveno izboljšani v primerjavi s kurkumo v prahu.

Flexofytol, vsebuje bio-optimiziran izvleček kurkume, standardiziran na 42 mg aktivnega kurkumina, v eni mehki kapsuli. 1 mehka kapsula izdelka Flexofytol (42 mg standardiziranega aktivnega kurkumina) je enako učinkovita kot 57 g naravnega kurkumina ali 950 g kurkume v prahu. Bio-optimiziran izvleček kurkume (Flexofytol) z medicinskimi dokazi podprto, pripomore k boljši gibljivosti sklepov in razteznosti tetiv. Uporabniku izboljša kakovost življenja. 

Mehke kapsule je potrebno jemati skladno s priporočenimi odmerki. V 1 škatli je 60 mehkih kapsul.

Zakaj Flexofytol pomaga bolnikom  z osteoartrozo?

Flexofytol vsebuje  bio-optimiziran izvleček kurkume , katerega najpomembnejša učinkovina je  kurkumin . Številne raziskave potrjujejo protivnetno in antioksidativno delovanje kurkumina, ki dokazano pripomore k boljši gibljivosti sklepov.

Pri Flexofytolu so s posebno tehnologijo bistveno izboljšali absorpcijo kurkumina, ki ima tako 4000x večjo topnost in posledično kar 1350x boljšo absorpcijo kot pri kurkumi v prahu. Z drugimi besedami:  ena sama mehka kapsula iz- delka Flexofytol ima enako učinkovitost, kot če bi zaužili skoraj cel kilogram kurkume v prahu.

Za težave v katerih sklepih je primeren Flexofytol?

Za vse; od velikih sklepov, kot sta koleno in kolk, do malih sklepov na prstih. Raziskave v tujini in izkušnje v Sloveniji kažejo, da se  po enem mesecu uporabe Flexofytola pri osmih od desetih uporabnikov bolečina v sklepih razpo- lovi , gibljivost pa bistveno izboljša. 6,7 Potrebno je upoštevati, da je Flexofytol primeren za bolnike z blago do zmerno osteoartrozo.

V čem je prednost Flexofytola?

Poleg dokazane učinkovitosti zaradi edinstvene absorp- cije so raziskave pri več kot 2000 bolnikih pokazale, da je Flexofytol varen za želodčno sluznico in nima neželenih učinkov na srčno-žilni sistem, jetra in ledvica. Dodatna prednost je tudi, da ima zelo malo interakcij z zdravili, ki jih pogosto jemljejo starejši bolniki. 

V Belgiji, kjer proizvajajo Flexofytol, je Flexofytol najbolj prodajan izdelek za sklepe. Globalno se v 24 državah sveta proda preko pol milijona škatel izdelka Flexofytol letno.

Kakšen je nasvet ljudem s težavami zaradi obrabe sklepov?

Nasvet je, da naj skrbijo za primerno telesno težo, zdravo prehrano in težavam primerno stopnjo fizične aktivnosti. Poleg tega lahko kupijo Flexofytol in ga en mesec jemljejo po dve kapsuli zjutraj in dve zvečer. Po prvem mesecu lahko vsi, ki čutijo izboljšanje, nadaljujejo z jemanjem dveh kapsul zjutraj.

Priporočeni izdelki:
Flexofytol, 60 mehkih kapsul
Flexofytol je prehransko dopolnilo namenjeno lajšanju številnih težav ter vsebuje bio-optimiziran izvleček kurkume, standardiziran na 42 mg aktivnega kurkumina, v eni mehki kapsuli.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

Prijava na e-novice

Bodite obveščeni o novostih in prejemajte obvestila...
Seznanjen sem z Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

Napovedujemo